reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Moją drugą ciąże znoszę gorzej niestety. Niby znowu bez mdłości ale sił brakuje. No i 1,5 roczne dziecko dodaje smaczku. Czy się bardziej stresuję? Chyba nie. Chociaż przezierność mnie zestresowała.
Pierwszej ciąży za bardzo nie celebrowałam. Po długich staraniach o pierworodnego bałam się cieszyć - prawie zero zdjęć, pomiarów itd. No i długo pracowałam bo dobrze się czułam.

reklama
Hmm, moje dziecko ładnie spało. Zawsze byliśmy wyspani. A jak odstawiłam go od piersi 3 miesiące temu to i zaczął przesypiać noce ... pod warunkiem, ze śpi z nami. Jak odstawiam do łóżeczka to budzi się w nocy z płaczem, a jak trafia do nas to od razu zasypia.... Muszę coś z tym zrobić. Zastanawiam się nad zdjęciem barierek łóżeczka i dostawieniem do naszego łóżka.

Co do Lidla to ja raczej nie chodzę z samego rana, bo mam zbyt słabe nerwy na to wydzieranie sobie rzeczy :p wolę pójść następnego dnia i zgarnąć to co zostało lub to co dorzucili lub to co ktoś oddał bo kupił 20 sztuk z czego spasowały mu 3 :p

Na basen planuję zacząć chodzić od jesieni bo na razie szkoda mi letniego czasu ;) w pierwszej ciąży chodziłam regularnie. Ostatni raz byłam dzień przed porodem. Czułam już od paru dni że coś się dzieje i chciałam już urodzić, a generalnie basen, pływanie i woda bardzo rozluźniają i pomagają. Więc wieczorem pół godziny popływałam żabką a potem wskoczyłam do jaccuzi, a następny dzień rano jechałam na porodówkę :D

@KIKI83 @betina79 Wam się trudno będzie przyzwyczaić do znów nowej sytuacji a ja z kolei załamuję się jak sobie pomyślę że nie wyjdę z pieluch i bałaganu w kuchni :p Noce co prawda są w miarę, ale pobudki wciąż się zdarzają. Eh.. ;) Ale z drugiej strony właśnie dlatego szybko zdecydowaliśmy się na drugie - że jak wyjdziemy już z pieluch i karmienia to na zawsze hehe :p

A teraz 10 min na poślady z Mel B!! kto ćwiczy ze mną? :D

Matko dziewczyny uwierzycie ze ja nadal rzygam!
Zezarlam kolacje i nie donioslam nawet po schodach do lazienki. Gdyby nie to i brzuchol to nawet bym nie zauwazyla ze jestem "zaciazona"

Matko dziewczyny uwierzycie ze ja nadal rzygam!
Zezarlam kolacje i nie donioslam nawet po schodach do lazienki. Gdyby nie to i brzuchol to nawet bym nie zauwazyla ze jestem "zaciazona"
mam niestety to samo. zastanawiam się czy to wogole minie. widzisz a podobno większe mdłości są na dziewczynke ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

O reety ledwo was nadrobilam.
Anula ciesze sie ze amnio wyszlo ok.
Julia nic sie nie martw, szew to nic strasznego a bedziesz zabezpieczona juz do konca.
Co do nocnych wedrowek to moj synek ma 5 lat i niedawno skonczyl kilkutygodniowy etap przychodzenia do naszego lozka. To cie powtarza co jakis czas ale ja to biore na przeczekanie. Konsekwentnie odnosze w nocy do lozka i po pewnym czasie sam rezygnuje... czasem jest jakas przyczyna tego ze nie chce spac u siebie. U nas poprzednim razem byla taka glupota jak wlaczone czuwanie od tv. Swiecila sie czerwona lampka ktorej on sie bal i dopiero po rozmowie dluuugiej do tego doszlismy. Ostatnim razem byla twarda poduszka. Zmiana poduszki pomogla....
Ogolnie pozdrawiam was wszystkie bo juz nie pamietam co ktora pisala....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry