reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Matko dwie h przed kompem i padam ( zostało 2 tys zdjeć i 500 filmików moze wieczorem ogarnę
Ale wieczory spędzamy na graniu w karty, mamy atencja wiec jakości nam zlatuje do 23/24
Wlasnie sie kładę, póki sama ;)
Moze usnę na drzemkę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Matko dziewczyny uwierzycie ze ja nadal rzygam!
Zezarlam kolacje i nie donioslam nawet po schodach do lazienki. Gdyby nie to i brzuchol to nawet bym nie zauwazyla ze jestem "zaciazona"

Mam to samo
Maz wczoraj mi zrobił pyszne śledzie, zjadłam za duzo, nadmiar wyszedł ech
I ledwo przytyłam kg
A sie Obzeram.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Anula0000 super, ale innego wyniku nie przewidywałam ;-)

@Shaer, @martnam współczuje Wam tych mdłości

@MartynaM chyba mdłości zależą od kobiety. Mnie ominęły przy synku i teraz przy córeczce.

@Czoperka chętnie bym dołączyła do ćwiczeń, ale mój syn nie śpi jeszcze....

Spokojnej nocy
no właśnie mnie to zastanawia od czego to zależy bo już nie raz słyszałam że ktoś był w ciąży pierwszej i ciągle mdłości a w drugiej ani razu go nie zemdlilo albo odwrotnie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

no właśnie mnie to zastanawia od czego to zależy bo już nie raz słyszałam że ktoś był w ciąży pierwszej i ciągle mdłości a w drugiej ani razu go nie zemdlilo albo odwrotnie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm, w sumie to jak tak napisałaś to przypomniało mi się, że kuzynka przy synku nie miała mdłości a poźniej przy córce i owszem.

Może wiek mnie oszczędził, he, he. Nie narzekam. Nie lubię wymiotować (zresztą kto lubi;-)), nie potrafię wywołać wymiotów i nie przechodziłam nigdy grypy żołądkowej, pomimo styczności z chorymi (chociaż raz coś było wg lekarza, ale objawiało się tylko mega bólem brzucha, tak, że wstać z łóżka nie mogłam). Oby mi się nie odmieniło ...
Podobno to bhcg powoduje takie reakcje organizmu.

Im wyzsze bhcg tym mflosci gorsze. Lepiej dla ciazy, gorzej dla matki. W pierwszej ciazy nie mialam takich mdlosci, ale byl ciagly stres czy nie poronie. Skrocenie szyjki, rozwarcie, moja arytmia, problem z nerkami itd to juz wole jak teraz - rzygusie na luzie

reklama
Hmm, nigdy nie określałam poziomu bhcg. Pierwsza ciąża- luz, bez mdłości, anemii, wyniki książkowe, szyjka zamknięta do końca (nawet podczas porodu ;-)). A dziecko mały- duży klusek.

@Shaer Ty już limit chorowania wyczerpałaś przy pierwszej ciąży. Teraz oby bezproblemowo do końca!

Do góry