reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A ja jak usnęłam drugim razem to śniło mi sie, ze urodziłam córeczkę i juz była taka wyrośnięta na moich rękach
Podobna do mnie z taka dojrzała twarzą

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a kiedy u Ciebie wizyta? zaraz się chyba te połówki zaczną.ja mam za jakieś dwa tyg czyli to będzie 22tydzien.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
On w sumie dzisiaj potraktowal mnie jak na polowkowym. Ogolnie wizyte u swojego gina tylko z wynikami mam jutro. A za jakies 2-3 tyg mam polowkowe na nfz to bedzie 22,23tc.
Olivka cieszę sie, ze ta wizyta sie udała
Same dobre wiesci
Powiem Ci, ze jak staraliśmy sie o drugie to marzyłam o "letnim" dziecku i nie chciałam na grudzień
Cóż życie ma swój plan pózniej próbowaliśmy co miesiac i juz dla mnie nie ważne było kiedy sie urodzi
Julka mam z początku grudnia
Mam nadzieje, ze jednak moze przeczekają z Tobą do stycznia??? Jest szansa??

Ja nie mam narzuconego z gory cc, wiec poki co moge rodzic sn, ale podpytam jutro gina jak on to widzi, bo ja jestem bardzo drobna.

@olivka85 świetne wieści jednak prywatnie to co innego takie realia płacisz masz od a do z

@julia0903 trzymaj sie kochana [emoji8]

Ja ta ciaze przeżywam duzo bardziej niz pierwsza :/ moze dlatego, ze tu wciąż cis sie dzieje a pierwsza byla jakby jej nie było.
Moja córka tez wszystko robi obok siebie, sprząta, zajmuje sie chomikiem, kapie sie sama, śniadanie robi sobie sama (nie chce zeby jej rovic) ciuchy w szafie tez składa sama takze nie mam zbyt duzo obowiązków przy niej a brakuje mi tego czasu kiedy byłam jej niezbędna. Teraz jest wrecz urażona jak chce ja wyręczać :/

moi wlasnie pojechali, nie pamietam od kiedy, ale mam dla siebie 2 h jak moze nie wiecej,musze jakos produktywnie to wykorzystac, biore sie za zdjecia :D

co do ciazy, to pierwsza byla lajtowa, martwilam sie mniej, mniej wiedzialam, bylo inaczej, teraz jakos martwie sie za duzo bardziej,

Czesc dziewczyny. Zaliczyłam dzisiaj basen I jak probowalam plynac to cały brzuch czulam, nie mowiac już jak wyszlam z wody to czulam jakby mnie kto kamieniami obciazyl.
Starsze dziecko zadowolone bo sie wypluskalo za wszystkie czasy a teraz ma duze hotelowo luzko dla siebie po kanapie na spole ze mna.
Przyznaje ze w niektórych rzeczach wciaz jej pomagam lub wyreczam a włosy wciaz wole umyc jej sama albo przynajmniej poprawic.
Za to w qieku 9,5 roku zaczyna mi dojrzewac... I ja pytam gdzie jest moja mala dziewczynka? Czasem ja jeszcze zobacze jak sie przylepi do mnie i wtuli ale już taka duza.

Hej dziewczyny,

My dzisiaj zaliczyliśmy wypad do zoo. Pogoda ładna, ludzi pełno, synkowi się podobało, a nogi to mi do tyłka wchodzą...

@shariotka, widzę, że i Ty wczoraj na jakiegoś gbura trafiłaś...

@MartynaM sprawdziłam u mnie w papierach i test pod obciążeniem glukozą 24-28 tydzień.

@HappyBabyMama trudno mi coś doradzić z ta jazdą samochodem. Ja po godzinę jazdy nad morze miałam dość ale z 1,5 rocznym dzieckiem jechaliśmy i to było dla mnie obciążenie psychiczne jak sobie poradzi. Wzięłam poduszkę - Jaśka i włożyłam sobie pod plecy bo na tylnym siedzeniu to plecy zaczęły boleć mnie po godzinie. Ale tak było u mnie. Niekoniecznie Ty źle zniesiesz podróż.

@aniay widzę, że u nas ta sama różnica wieku będzie.
I ja pytam gdzie jest moja mala dziewczynka? Czasem ja jeszcze zobacze jak sie przylepi do mnie i wtuli ale już taka duza.
No właśnie u mnie tak samo jest.

Mnie na basenie jedynie problem robi zadyszka, co dwie długości muszę odpocząć. Ale poza tym brzucha w wodzie nie czuję, pewnie na razie:).

Hej dziewczyny mam 2 pytania techniczne;) jak jest z rozmiarówka 5 10 15 macie jakieś doświadczenia? W sensie jak się ma do smoka czy są większe czy mniejsze? I jeszcze pytanie o isofix. Czy dokupujecie ten stelaż i na to fotelik czy fotelik pasami?

5 10 15 ma ciut mniejszą rozmiarówkę od smyka. Z body w rozm 74 szybciej wyrósł niż tych smykowych.
Baza plus fotelik to bardzo wygodne rozwiązanie bo nie trzeba za każdym razem używać pasów. Polecam

@aniay widzę, że u nas ta sama różnica wieku będzie.

No właśnie u mnie tak samo jest.

Mnie na basenie jedynie problem robi zadyszka, co dwie długości muszę odpocząć. Ale poza tym brzucha w wodzie nie czuję, pewnie na razie:).
U mnie bedzie rowne 10 lat bo córa też ze stycznia.
Aco do basenu to ja nawet jednej dlugosci nie przeplyne normalnie, od dwoch lat na basenie chyba nie byłam.

reklama
@Anula0000 też widziałam ofertę Lidla i rzeczywiście ładniutkie ubranka.

@betina79 samochod musi mieć ISOFIX a Ty musisz mieć komplet fotelik plus baza. Są tez bazy bez isofixa. Początkowo nie znaleźliśmy u nas isofixa i widziałam opcje bazy bez ISOFIX w Maxi cosi (baza montowana na pasy)Ale na szczęście odnaleźliśmy w kanapie zaczepy. Tylko trzeba było rozciąć tapicerkę.

Do góry