reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Om 12, usg 10.01. Chodzę codziennie na ktg niby się jakieś skurcze pojawiają ale tak max 3 sztuki pow. 50-70. Póki co czop nadal nie odszedł. W piątek mam wizytę u lekarza ciekawa jestem co powie.

reklama
U mnie z usg termin już minął 3.01. Byłam na ktg w niedzielę i nic, żadnych skurczy, czopa nie widać a wizyty już żadnej nie mam, kazał jechać na ip w dniu porodu:) jeszcze 2 dni:p

Mi wkurwia też nie wykropkowało kiedyś :D
Przy przodującym łożysku raczej by sama nie urodziła, mogło być na przedniej ścianie, ale to jest różnica i nie jest to wskazaniem do cc. Po za tym raz pisze, że przynosza jej butelki i mała co 3h je i tylko spi, a za chwilę, że jest.niedokarmiona i nie rusza z butelki wtf:?
U nas na szkole rodzenia położne upilają ciągle, że nie jest raczej normalne kiedy taki noworodek śpi po kilka godzin bez przerwy, np całą noc i zawsze trzeba skonsultować to z lekarzem, bo może to świadczyć o tym, że coś się dzieje.
Do mnie też wczoraj dzwoniła ciotka, która dzwoni do mnie raz w roku, albo i nie, az się wystraszyłam, że coś się stało, ale nie- była zainteresowana jak sie czuje i czy poród nadchodzi. Nie znoszę pytań "jak się czujesz"?

U mnie 1 noc nieprzespana :-) mój synek cała noc praktycznie płakał, coś go brzuszek bolał ale o 5 opanowalismy sytuację i już jest ok, czekam na obchod i chce do domu pewnie dziś nas puszcza :-) a co do werus to weź się ogarnij dziewczyno i kloc się z tymi babami! Jak bym miała taką sytuację jak ty takiego bym rabanu narobiła że cały szpital by słyszał to jest twoje dziecko i ty decydujesz o jego losie, weź się w garść i otwórz mordke do nich, nie daj się tak traktować bez przesady

Green_parsley ma rację jak dziecko cały czas śpi i nie daje się wybudzić na karmienie to cis się dzieje, mój tak miał :( okazało się ze miał crp podwyższone i była jakaś infekcja, na szczęście sam ją zwalczył :)

Serio tak do was wydzwaniają? ??? Bosze toż to masakra, ja bym nie odbierała juz tel, tylko wiem ze się tka nie da

Ja jak zadzwoniłam do mojego taty jak wylądowałam w szpitalu z cholestazą i będę tam do porodu to moja mama (nie gadam z tą kobietą ) wysłała sms z pytaniem kiedy cc a ja nic nie mówiłam o cc tylko ze jestem w szpitalu :( zrypałam ją i się skończyło, tylko to była inna sytuacja... jak urodziłam to dowiedzieli się na drugi dzień i nie było pytań (tylko moja mama miała pretensje ze zięciu ją nie poinformował tylko Ja - normalnie bezczelna ja, a hahah )
Do mnie ostatnio tylko brat zadzwonił na kiedy termin mam i jak coś się będzie działo to mam dać znać i tyle mam z tel :)

reklama
Ja powiem po, a tym bardziej rodzicom i tesciowej znam moja matkę - akcja moze same wiecie trwać dobe to ona mi tam zejdzie - troche nie bedzie chciała pisac z drugiej storny nikt nie bedzie miał czasu jej informować na bierzaco wiec bez sensu.
Ja wiem ze tylko dam znac siostrom ( nie wybaczyłyby mi hahahahah) bo one słowa nie pisną.
A reszta dowie sie po. I juz zapowiedziałam ( ku jękom tesciowej ) ze nie wysyłam zadnych zdjec z porodówki ze dam dziecku odpocząc zeby opuchlizna zeszła i jak wyjdziemy to Marcin zrobi jakies ładne i sie wysle.
Po wiem se ona, w przeciwieństwie do was, zrezzta moja matka tez zaczną wysylac do kolezanek swoich a ja nie chce zeby takie wysyłały.
Ogolnie wogole bym zabroniła ale wiem ze nie posłuchają.
Tesciowa bedzie miała bana na wstawianie na nk i fejsika - ona to internetowa ekshibicjonistka a ja nie zycze sobie.
Jak ktos kiedys umieści zdjecie mojego dziecka na fejsie to bede ja albo moj maz.

Do góry