reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamusie gotują, szydełkują...

gosia - już wcześniej pisałam - ale masa solna jest bardzo prosta do zrobienia. Wystarczy mąka i sól w stosunku pół na pół i tyle wody by powstało elastyczne ciasto jak na pierogi. No i trochę fantazji. Musisz spróbować :)
Maluję i lakieruję akrylami które można kupić w sklepach dla plastyków.
Dziewczyny jeśli chcecie mojego anioła - to proszę o zamówienia na PW odnośnie koloru i szczegółowych wskazówek. Chyba że chcecie zobaczyć jeszcze więcej wzorów to postaram się zamieścić w przyszłym tygodniu.
Claudia - no widzisz jaki dobry pomysł :) Mnie by się podobała do tego taka ramka puszysta. Kupujesz zwykłą drewnianą ramkę, oklejasz najpierw gąbką a potem materiałem

No też fajnie, w cóś to trzeba oprawić

reklama
Nakręciłam się i może jak wpadnę na kolejny pomysł to jeszcze coś zrobię :-D

najpierw muszę dokończyć - to DZIEŁO

Gosia-ja śmietanę daję 18%,bo gęstnieje z galaretką.
Claudia-wszystko zależy od piekarnika,ja mam teraz dobry z termoobiegiem to piekę 20-25min,wcześniej miałam gazowy,to ustawiałam niższą temperaturę(żeby od spodu nie przypalało się)i piekłam 40-45min

Gosia-ja śmietanę daję 18%,bo gęstnieje z galaretką.
Claudia-wszystko zależy od piekarnika,ja mam teraz dobry z termoobiegiem to piekę 20-25min,wcześniej miałam gazowy,to ustawiałam niższą temperaturę(żeby od spodu nie przypalało się)i piekłam 40-45min

ja też mam elektryczny z termoobiegiem, to dajesz wtedy sam termoobieg??
a na ile stopni nastawiasz?

Ja jutro zrobie ten biszkopcik ciekawe jak mi wyjdzie mam juz dzisiaj wszystkie skladniki ale na noc mi sie niechce juz nic piec za bardzo senna juz jestem.Ja biszkopty pieke zawsze w 180 stopniach i sprawdzam wykalaczka czy juz sie upiekl bo co piekarnik to inaczej.

Damqelle- i ja sie przyłączam do podziwiania Twoich arcydziełów:) Pierwsze co sobie pomyslałam, że tez zamówie u Ciebie takie cudeńko w postaci aniołka:) I tak zrobię:)

Claudia- i u Ciebie ukryte talenty są:) No, pięknie:)

Ribi pomysł dobry... trzeba cos pomyslec w tym kierunku.. tylko zeby nie przenosci :) ... ja jak Tomek miał rok... na dzien babci i dziadka.. dałam duze zdjecie Tomka zrobione jak Obraz.. OBRAZ NA PŁÓTNIE Z TWOJEGO ZDJĘCIA 50x40 CM (1308399191) - Aukcje internetowe Allegro cos takiego :) teraz juz obiecałam ze jak sie Kubus urodzi to postram sie zrobic i takie zdjecie razem.. i znów dac jako obraz... pewnie na dzien babci i dziadka nie zadrze ale moze na wielkanoc..:)

B-iala - my mamy taki obraz z naszym ślubnym zdjęciem:) Świetna sprawa i robi wrażenie:) Tylko, jak spojrzałam na cenę, to raczej dużo przepłaciliśmy:( Ale za to jaka pamiątka:)

A ja chyba będę mogła sie pochwalić tylko swoim obrazkiem, który ułożyłam z puzzli, hihih ;) Jakoś nie mam pomysłów do robienia takich rzeczy , jak Wy:) Ale i tak jestem z siebie dumna, że mi starcza cierpliwości na te puzzle:)

reklama
Do góry