reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamusie gotują, szydełkują...

Damqelle, ja kupiłam takie kartoniki w lidlu w zeszłym roku i robiłam różne ozdóbki na Boże Narodzenie :-) W pierwszej chwili chciałam je robić z Witkiem, ale on ma za mało cierpliwości. Za to ze zwykłego papieru kolorowego robiłam z nim łańcuch na choinkę ;-)

reklama
Ja ostatnio zakupiłam książkę do origami, bo niestety sama, to chyba nic nie wymyślę, chyba, że samolocik. A jak Alusia podrośnie, to będziemy sobie wycinać:)

Z lidlowych ofert to i ja sporo korzystam. :-D:-D:-D

Dziewczyny mam pytanie co do scrapu. Skąd bierzecie bruliony do albumów? Przecież to podstawa, a ja nigdzie nie mogę ich dostać. Oblatałam wszystkie sklepy papiernicze w moim mieście i patrzyli na mnie jak na wariatkę. W empiku też brak. :no:

Z lidlowych ofert to i ja sporo korzystam. :-D:-D:-D

Dziewczyny mam pytanie co do scrapu. Skąd bierzecie bruliony do albumów? Przecież to podstawa, a ja nigdzie nie mogę ich dostać. Oblatałam wszystkie sklepy papiernicze w moim mieście i patrzyli na mnie jak na wariatkę. W empiku też brak. :no:
na przykład w tym sklepie wysyłkowym Scrapbooking
Kupiłaś te wytłaczane kartoniki? Super są - choć ja bardziej je kupiłam pod tekstury, ale na pewno pózniej się też przydadzą :)

damqelle nie kupiłam. Nie było u mnie tych kartoników, za to było masę podobrazi. ;-);-):-):-) Kupiłam kolorowe koperty, szablony do kartek no i podstawę kalendarza 2011 do samodzielnego wykończenia. Tego ostatniego to kupiłam nawet kilka sztuk, zrobię ze zdjęciami Filipka i będzie na prezent dla dziadków.

damqelle nie kupiłam. Nie było u mnie tych kartoników, za to było masę podobrazi. ;-);-):-):-) Kupiłam kolorowe koperty, szablony do kartek no i podstawę kalendarza 2011 do samodzielnego wykończenia. Tego ostatniego to kupiłam nawet kilka sztuk, zrobię ze zdjęciami Filipka i będzie na prezent dla dziadków.
To szkoda że nie było. Bo są bardzo fajne -choć też wyrwałam już ostatnie. A w poniedziałek znów się muszę wybrać bo mają być silikony do ciast. Kupiłam kiedyś w lidlu kilka i są naprawdę super. Zwłaszcza foremki do mufinek mi się sprawdzają, choć teraz w ofercie nie widziałam

To szkoda że nie było. Bo są bardzo fajne -choć też wyrwałam już ostatnie. A w poniedziałek znów się muszę wybrać bo mają być silikony do ciast. Kupiłam kiedyś w lidlu kilka i są naprawdę super. Zwłaszcza foremki do mufinek mi się sprawdzają, choć teraz w ofercie nie widziałam
ja mam foremki w kształcie serduszek. :tak: ale mufiny wolę robić w tradycyjnych z papilotkami bo łatwiej mi je później porozdawać familii. Fajowe są te duże foremki w kształcie misia, można za ich pomocą zrobić superaśny tort urodzinowy dla bejbika.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Prosty gyros!
2 podwójne piersi z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 mała kapusta pekińska
1 mały słoiczek majonezu(tylko nie dekoracyjnego)
2 przyprawy do gyrosa lub 1 jeśli nie lubicie mocno ostrego i przyprawionego ")
i teraz, kroimy piersi w małe paseczki, wrzucamy do michy, posypujemy przyprawą, dodajemy odrobinkę oleju, mieszamy i jeśli się nie pali:p to do lodówki na całą noc, jeśli tak to od razu na patelnie i smażymy na złoto, potem studzimy, bierzemy duże wysokie naczynie, najlepiej jakieś szklane i układamy warstwowo
-najpierw kawałki kurczaka potem
-kapusta pekińska, oczywiście pokrojona jak na surówkę dalej
-kukurydza posypujemy cienką warstewkę następnie
-majonez smarujemy wierzch i tak w kółko dopóki, doputy nie skończą się nam składniki
Ja dodaje w środek jeszcze cebulkę pokrojoną w piórka, jako dodatkową warstewkę:) można wcinać od razu lub schłodzić w lodówce :) ja robię jeszcze z sałatą lodową wersję na bogato,
1 główka sałaty lodowej
pomidorki koktajlowe
ogórek świeży
cebulka biała
cebulka czerwona
1 pierś zrobiona tak jak w/w
sos- jogurt lub śmietana, z 2 łyżki majonezu, ząbki czosnku ze 3, przecisnąć czosnek, wszystko zmieszać, ewentualnie trochę pieprzu, ale nie dużo, bo kurczak jest wystarczająco przyprawiony.
Sałatę rwiemy na kawałki, pomidorki na połówki, ogóra w kostkę, cebulkę w piórka, na wierzch kurczaka i polewamy sosem :)

reklama
a ja na obiad nie robiłam sałatki ale sam gyrosik :)

piersi z indyka, kurczaka co wolisz kroimy w paseczki, wrzucamy do miseczki trochę oleju, dużo gyrosa , czosnku granulowanego i jakie przyprawy lubimy. Tak po godzinie na patelnię do tego cebulka i dusimy. Sos robię tak że 2 łyżki majonezu na cały jogurt, zioła i czosnku wyciśniętego ile kto lubi.

I zjadamy mięsko z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami, do tego sałatka z pomidorka i pychota :)

Do góry