Damqelle, ja kupiłam takie kartoniki w lidlu w zeszłym roku i robiłam różne ozdóbki na Boże Narodzenie :-) W pierwszej chwili chciałam je robić z Witkiem, ale on ma za mało cierpliwości. Za to ze zwykłego papieru kolorowego robiłam z nim łańcuch na choinkę ;-)
reklama
F
fogia
Gość
Z lidlowych ofert to i ja sporo korzystam.
Dziewczyny mam pytanie co do scrapu. Skąd bierzecie bruliony do albumów? Przecież to podstawa, a ja nigdzie nie mogę ich dostać. Oblatałam wszystkie sklepy papiernicze w moim mieście i patrzyli na mnie jak na wariatkę. W empiku też brak.
Dziewczyny mam pytanie co do scrapu. Skąd bierzecie bruliony do albumów? Przecież to podstawa, a ja nigdzie nie mogę ich dostać. Oblatałam wszystkie sklepy papiernicze w moim mieście i patrzyli na mnie jak na wariatkę. W empiku też brak.
ariska
Fanka BB :)
może na allegro?
na przykład w tym sklepie wysyłkowym ScrapbookingZ lidlowych ofert to i ja sporo korzystam.
Dziewczyny mam pytanie co do scrapu. Skąd bierzecie bruliony do albumów? Przecież to podstawa, a ja nigdzie nie mogę ich dostać. Oblatałam wszystkie sklepy papiernicze w moim mieście i patrzyli na mnie jak na wariatkę. W empiku też brak.
Kupiłaś te wytłaczane kartoniki? Super są - choć ja bardziej je kupiłam pod tekstury, ale na pewno pózniej się też przydadzą
F
fogia
Gość
damqelle nie kupiłam. Nie było u mnie tych kartoników, za to było masę podobrazi. ;-);-):-):-) Kupiłam kolorowe koperty, szablony do kartek no i podstawę kalendarza 2011 do samodzielnego wykończenia. Tego ostatniego to kupiłam nawet kilka sztuk, zrobię ze zdjęciami Filipka i będzie na prezent dla dziadków.
To szkoda że nie było. Bo są bardzo fajne -choć też wyrwałam już ostatnie. A w poniedziałek znów się muszę wybrać bo mają być silikony do ciast. Kupiłam kiedyś w lidlu kilka i są naprawdę super. Zwłaszcza foremki do mufinek mi się sprawdzają, choć teraz w ofercie nie widziałamdamqelle nie kupiłam. Nie było u mnie tych kartoników, za to było masę podobrazi. ;-);-):-):-) Kupiłam kolorowe koperty, szablony do kartek no i podstawę kalendarza 2011 do samodzielnego wykończenia. Tego ostatniego to kupiłam nawet kilka sztuk, zrobię ze zdjęciami Filipka i będzie na prezent dla dziadków.
F
fogia
Gość
ja mam foremki w kształcie serduszek. ale mufiny wolę robić w tradycyjnych z papilotkami bo łatwiej mi je później porozdawać familii. Fajowe są te duże foremki w kształcie misia, można za ich pomocą zrobić superaśny tort urodzinowy dla bejbika.To szkoda że nie było. Bo są bardzo fajne -choć też wyrwałam już ostatnie. A w poniedziałek znów się muszę wybrać bo mają być silikony do ciast. Kupiłam kiedyś w lidlu kilka i są naprawdę super. Zwłaszcza foremki do mufinek mi się sprawdzają, choć teraz w ofercie nie widziałam
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tysia25
Fanka BB :)
Prosty gyros!
2 podwójne piersi z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 mała kapusta pekińska
1 mały słoiczek majonezu(tylko nie dekoracyjnego)
2 przyprawy do gyrosa lub 1 jeśli nie lubicie mocno ostrego i przyprawionego ")
i teraz, kroimy piersi w małe paseczki, wrzucamy do michy, posypujemy przyprawą, dodajemy odrobinkę oleju, mieszamy i jeśli się nie pali to do lodówki na całą noc, jeśli tak to od razu na patelnie i smażymy na złoto, potem studzimy, bierzemy duże wysokie naczynie, najlepiej jakieś szklane i układamy warstwowo
-najpierw kawałki kurczaka potem
-kapusta pekińska, oczywiście pokrojona jak na surówkę dalej
-kukurydza posypujemy cienką warstewkę następnie
-majonez smarujemy wierzch i tak w kółko dopóki, doputy nie skończą się nam składniki
Ja dodaje w środek jeszcze cebulkę pokrojoną w piórka, jako dodatkową warstewkę można wcinać od razu lub schłodzić w lodówce ja robię jeszcze z sałatą lodową wersję na bogato,
1 główka sałaty lodowej
pomidorki koktajlowe
ogórek świeży
cebulka biała
cebulka czerwona
1 pierś zrobiona tak jak w/w
sos- jogurt lub śmietana, z 2 łyżki majonezu, ząbki czosnku ze 3, przecisnąć czosnek, wszystko zmieszać, ewentualnie trochę pieprzu, ale nie dużo, bo kurczak jest wystarczająco przyprawiony.
Sałatę rwiemy na kawałki, pomidorki na połówki, ogóra w kostkę, cebulkę w piórka, na wierzch kurczaka i polewamy sosem
2 podwójne piersi z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 mała kapusta pekińska
1 mały słoiczek majonezu(tylko nie dekoracyjnego)
2 przyprawy do gyrosa lub 1 jeśli nie lubicie mocno ostrego i przyprawionego ")
i teraz, kroimy piersi w małe paseczki, wrzucamy do michy, posypujemy przyprawą, dodajemy odrobinkę oleju, mieszamy i jeśli się nie pali to do lodówki na całą noc, jeśli tak to od razu na patelnie i smażymy na złoto, potem studzimy, bierzemy duże wysokie naczynie, najlepiej jakieś szklane i układamy warstwowo
-najpierw kawałki kurczaka potem
-kapusta pekińska, oczywiście pokrojona jak na surówkę dalej
-kukurydza posypujemy cienką warstewkę następnie
-majonez smarujemy wierzch i tak w kółko dopóki, doputy nie skończą się nam składniki
Ja dodaje w środek jeszcze cebulkę pokrojoną w piórka, jako dodatkową warstewkę można wcinać od razu lub schłodzić w lodówce ja robię jeszcze z sałatą lodową wersję na bogato,
1 główka sałaty lodowej
pomidorki koktajlowe
ogórek świeży
cebulka biała
cebulka czerwona
1 pierś zrobiona tak jak w/w
sos- jogurt lub śmietana, z 2 łyżki majonezu, ząbki czosnku ze 3, przecisnąć czosnek, wszystko zmieszać, ewentualnie trochę pieprzu, ale nie dużo, bo kurczak jest wystarczająco przyprawiony.
Sałatę rwiemy na kawałki, pomidorki na połówki, ogóra w kostkę, cebulkę w piórka, na wierzch kurczaka i polewamy sosem
reklama
ariska
Fanka BB :)
a ja na obiad nie robiłam sałatki ale sam gyrosik
piersi z indyka, kurczaka co wolisz kroimy w paseczki, wrzucamy do miseczki trochę oleju, dużo gyrosa , czosnku granulowanego i jakie przyprawy lubimy. Tak po godzinie na patelnię do tego cebulka i dusimy. Sos robię tak że 2 łyżki majonezu na cały jogurt, zioła i czosnku wyciśniętego ile kto lubi.
I zjadamy mięsko z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami, do tego sałatka z pomidorka i pychota
piersi z indyka, kurczaka co wolisz kroimy w paseczki, wrzucamy do miseczki trochę oleju, dużo gyrosa , czosnku granulowanego i jakie przyprawy lubimy. Tak po godzinie na patelnię do tego cebulka i dusimy. Sos robię tak że 2 łyżki majonezu na cały jogurt, zioła i czosnku wyciśniętego ile kto lubi.
I zjadamy mięsko z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami, do tego sałatka z pomidorka i pychota
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 103
- Wyświetleń
- 34 tys
- Odpowiedzi
- 425
- Wyświetleń
- 64 tys
Podziel się: