reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
zlobek jest od 0-3 lat a przedszkole od 3 do 6 wiec nie bardzo rozumiem dlaczego nie chca jej przyjac, maly by poszedl do przedszkola od wrzesnia ale niestety z sikaniem jest ciezko wiec nic z tego ....

estera jak dobrze zy ty masz takie zdoooolne dziecko ....

Witam nowa mamusie :-)

Wiki nadal spi w lozeczku, ma miejsce i nie spada z niego, na lato dopiero bedziemy myslec o czyms innym niz lozeczko.

U mas oki, maly z tatusiem rano jak ja w pracy a popoludniami ze mna. wiec jakos narazie dajemy rade z opieka nad nim ale chcialabym zeby poszedl miedzy dzieci moze szybciej by sie rozgadal bo moje gadanie chyba juz mu nie wystarcza :D

jagna mój mały tez już śpi na normalnym łózku od lata i jest super, ma duzo miejsca sam wchodzi sam wychodzi.

aga to super, ze wam sie udaje godzić pracę z siedzeniem z małym a z mową to moim zdaniem jest indywidualan sprawa każdego dziecka, mój Oli nie ma kontaktu z innymi dziećmi a bardzo ładnie mówi sam powtarza po nas albo jak coś w bajce usłyszy, nie martw sie Wiktorek te zacznie, to jest tak jak martwiłas się, ze jeszcze nie chodzi a zobacz jak teraz zasuwa:-D

maleństwo nie martw sie ja też miałam taki okres że już nie wyrabiłam z małym, ciągłe wrzaski i rzucanie sie na ziemie... masakra
ale powiem ci, ze teraz jest ok, to z czasem mija, owszem Oli swiga sie po zimi ale już nie beczy nie kopie po cichu uspokoi się i jest ok, duzo go chwalimy, bawimy sie z nim, i nieraz jest jak anioł:tak: tylko teraz dla niego jest tylko TATA wszystko tata tata tata normalnie się zazdrosna robię;-)

witam nowa mamusie zaglądaj do nas często bo pusto się tu zrobiło:-(

Ostatnia edycja:
(...)teraz dla niego jest tylko TATA wszystko tata tata tata normalnie się zazdrosna robię;-)
u mnie jest tak samo....maly jest tatusiowym synkiem ale ja jakos zazdrosna nie jestem bo mam dwoch starszych maminsynkow wiec nawet mi to odpowiada:-D Vincent tez daje popalic zdrowo....a pozniej robi mine aniolka i nawet nie mozna sie na niego zloscic:tak:
ale to prawda ze czasami mam dosyc...zwlaszcza jak musze popracowac i naprawde chce cos zrobic a on zaczyna swoje....albo jak jade z nim gdzies cos zalatwic to on za wszelka cene musi zwrocic na siebie uwage wszystkich. Na "dzien dobry" w sklepie czy banku czy gdziekolwiek drze sie o wszystko, wychodzi z wozka, ucieka...jak natychmiast nie spelnie jego zachcianek to rzuca sie na ziemie:no: az mi wstyd, do tego przeciez od blisko roku pieknie mowi calymi zdaniami a przy napadach zlosci zaczyna wyciagac rece i krzyczec w kolko przerazliwie piskliwym glosem: "ała, ała, ała" jak ....hmmm, uposledzone dziecko:-D:-D:-D ktore w dodatku nic nie mowi tylko jeczy :-D Ostatnio sie smialam do meza ze go "boli" ze nie moze czegos natychmiast dostac hahaha....

Estera - trzeba bylo rodzic takie geniuszowate dziecko? ;-) moze zapisz go juz do gimnazjum haha...bo w zerowce to sie tylko cofnie w rozwoju;-)

pawimi ja zazdrosna jestem bo to synuś mamusi ale jak tata ma wolne i jest w domu to tylko tata tata tata!!!! ja mu coś kupię pyta sie babcia kto ci to kupił a on TATA:-D
a te napady złości jak czegoś nie dostannie to tez przerabialiśmy tylko teraz sie to spokojniej odbywa bo rzuci sie na ziemię ale nie wrzeszczy już, no i wszystko jest jego zabiera zabawki jak sie z kuzynką bawi i krzyczy MOJE mały samolub ale to przeciez dziecko i z tego wyrosnie !!!

uciekam na zakupy
miłego dnia laseczki!!!!!:-):-):-)

Nina dzięki za pocieszenie oby szybko minął ten bunt...A u mnie kolejny tydzień i kolejny kilogram gdzies zgubiłam :) w sumie już 12,5 :D tylko żeby te plecy nie bolały to by cudnie było...

reklama
jagna mój mały tez już śpi na normalnym łózku od lata i jest super, ma duzo miejsca sam wchodzi sam wychodzi.

aga to super, ze wam sie udaje godzić pracę z siedzeniem z małym a z mową to moim zdaniem jest indywidualan sprawa każdego dziecka, mój Oli nie ma kontaktu z innymi dziećmi a bardzo ładnie mówi sam powtarza po nas albo jak coś w bajce usłyszy, nie martw sie Wiktorek te zacznie, to jest tak jak martwiłas się, ze jeszcze nie chodzi a zobacz jak teraz zasuwa:-D

maleństwo nie martw sie ja też miałam taki okres że już nie wyrabiłam z małym, ciągłe wrzaski i rzucanie sie na ziemie... masakra
ale powiem ci, ze teraz jest ok, to z czasem mija, owszem Oli swiga sie po zimi ale już nie beczy nie kopie po cichu uspokoi się i jest ok, duzo go chwalimy, bawimy sie z nim, i nieraz jest jak anioł:tak: tylko teraz dla niego jest tylko TATA wszystko tata tata tata normalnie się zazdrosna robię;-)

witam nowa mamusie zaglądaj do nas często bo pusto się tu zrobiło:-(
Moja tez ostatnio tatusiowa. Może dlatego, że mama troszkę rygor wprowadziła;-) Jak mamy mieszkać w mieście to muszę ja troszkę poskromić, bo ulubiona zabawa to piszczenie na cały głos, latanie ze skakaniem i tupanie ile wlezie. Jak tak mi zacznie robic to sąsiedzi z bloku raz dwa zadzwonią na policję, bo dziecko maltretuje, zwłaszcza te krzyki mnie przerażają.
Estera zdolny jest Oliś, ale też o miesiąc starszy od naszych gzubów;-)
Chociaż powiem Wam, że moja też interesuje się sztuką ubierania góry, co kończy się krzykiem i płaczem, bo jeden rękawek i głowę ubierze a drugiej rączki nie, i to ją złości. Co gorsza nie da sobie wytłumaczyć i pokazać jak to ma robić:szok:, bo od razu bije i mówi a sio. Spodnie rajstopki i spódniczki ubiera już pięknie, buty to już od lata sama zakłada. Obiera jajka:szok::szok: Ale, to co że tak pięknie się ubiera jak mało gada, a w zasadzie to co jej jest potrzebne i na jej korzyść:baffled:. Wczoraj do pośredniczki nieruchomości jak byliśmy u niej powiedziała puść i sio, bo jej nie chciała na korytarz wypuścić:zawstydzona/y: Całe szczęście babka zaprawiona z dziećmi, bo ma 3 siostrzeńców.

Do góry