reklama
Witam nową mamusie Monik 3 zaglądaj do nas często.
Ja Amelki nie zapisuje do przedszkola bo i tak jeszcze do pracy nie pójdę,wiec poco a Wiktoria do pierwszej klasy idzie wiec trochę jeszcze mała żeby w domu sama zostawała.Bo jakbym poszła na rano to kto ją zaprowadzi mąż cały czas chodzi na rano.Wiec jeszcze ten rok posiedzę w domu,a na drugi to się zobaczy.
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u endokrynologa wszystko jak na razie ok zostajemy przy tej samej dawce lekarstw ale za to ma za mało żelaza wiec idę do pediatry po żelazo.
Ja Amelki nie zapisuje do przedszkola bo i tak jeszcze do pracy nie pójdę,wiec poco a Wiktoria do pierwszej klasy idzie wiec trochę jeszcze mała żeby w domu sama zostawała.Bo jakbym poszła na rano to kto ją zaprowadzi mąż cały czas chodzi na rano.Wiec jeszcze ten rok posiedzę w domu,a na drugi to się zobaczy.
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u endokrynologa wszystko jak na razie ok zostajemy przy tej samej dawce lekarstw ale za to ma za mało żelaza wiec idę do pediatry po żelazo.
Witaj Monik3, zaglądaj często:-)Witam jestem mamą 2 letniej Laury 03.01.2008 może będę mogła się do Was przyłączyć ,dopiero zaczynam .pozdrawiam :-)
Nutka to dobrze, że okej. A od czego nie dobór żelaza mówił.
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Paulinek[/B] u nas jest sporo tego typu instytucji jak domowe przedszkola czy zlobki, wiele matek siedzacych w domu z dziecmi stara sie o akredytacje i odpowiednie licencje i startuja jako domowe zlobki czy przedszkola przyjmujac dzieciaki z sasiedztwa. Wiem ze niektore sa nawet oplacane z budzetu stanowego i polecane dla rodzin nizej dochodowych. Sprawdzalam nawet limity zarobkowe ale w zaden sposob sie nie kwalifikuje, moze gdybym nie miala slubu ze swoim mezem i podawala trojke swoich dzieci to owszem, ale jako malzenstwo, przy dochodach ktore razem mamy i faktem ze Jonathan jest oficjalnie na wspolnym utrzymaniu moim i swojego ojca (a mojego eks)absolutnie nie pozwala mi na korzystanie z jakiejkolwiek dotacji. Jedynie co to wydatek na edukacje moge odliczyc co roku od rozliczenia podatkowego a ze jest to spora suma to automatycznie nasze dochody zmniejsza na korzystniejszy, mniej bolesny prog podatkowy i nie trzeba az tyle kasy oddawac fiskusowi.
Wlasnie o to mi chodzilo. W Belgii jest to samo (onthaaloudersdinst). Ja tylko nie mialam pomyslu jak to nazwac po polsku.:-)
Nutka ja trzeba to musi brać.
A nam właśnie przywieźli nowe łóżko dla Celinki. Jest super, do tego ładna pościeli, boczki i materac (twardy kokosowo-gryczany). Małą z niego nie wychodzi Zakup jak na razie udany zobaczymy jak będzie w nocy.
A nam właśnie przywieźli nowe łóżko dla Celinki. Jest super, do tego ładna pościeli, boczki i materac (twardy kokosowo-gryczany). Małą z niego nie wychodzi Zakup jak na razie udany zobaczymy jak będzie w nocy.
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Jagna, Thomas spi juz od 3 tygodni na doroslym lozku i sprawia wrazenie jaby mu to nie robilo zadnej roznicy. Tyle tylko ze on taaaaki maly w wieeeelkim lozku:-)
My kupiliśmy troszkę większe od łóżeczka bo nie mamy na inne na razie miejsca a na nowym mieszkanku i to się przyda. Ja bym się bała że z dużego spadnie Oceniam że będzie w nim spać tak do 7 lat. Dawałm kiedyś linka do tego łóżka, ale dam jeszcze raz, dla chętnych;-). My mamy pościel numer 5, na żywo ładniejsza
ŁÓŻECZKO + BARIERKI + M.GRYKA + KPL.POŚCIELI (917306663) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO + BARIERKI + M.GRYKA + KPL.POŚCIELI (917306663) - Aukcje internetowe Allegro
e-stera
Fan(ka)
Ja mam takie lozeczko 140x70.Normalne niemowlece a potem przerabia sie je na tapczanik
reklama