reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a moja w ogóle dostaje tylko mleczko, zupkę (w różnych smakach, najczęściej już sama robię, raz z kurczakiem, raz z kaszką manną), ziemniaczka, słoiczek owoców... i flipsy... czy ona nie ma za mało urozmaiconego menu?

reklama
mili, super!!!!!!!!!! gratulacje ogromne!!!!!!!
moja z kolei ja po 100ml mleka i zupkę ok.120ml, za to flipsami by się zapychała a ja jej nie chcę dawać za duzo... wlaśnie, ile dziennie flipsów dziecko moze dostać?? ja daję ok.5-10sztuk, zalezy jaka sytuacja, bo czasem na spacerze jesteśmy i mała marudzi to jej daję... aaaa, i herbatki, Martyna by mogła pić herbatki non stop... a ja też nie wiem ile można dac dziecku? jak wypije jedną butle 100ml to wystarczy czy mogę drugą podać też??
a w ogóle to właśnie przeczytałam na jakiejś ulotce że smoczki powinno się wymieniać co 3miesiące... a my od pół roku ten sam mamy... Wy też zmieniacie tak regularnie??
Mój flipsów jakoś tak nie bardzo,daję mu co najwyżej 2 bo więcej nie chce i nie daję codziennie.Co do picia Kuba przeważnie pije wodę,herbatki tylko od czasu do czasu.Smoczki do butelek wymieniam co jakiś czas,jednak małydługo był na tym najmniejszym od niedawna dopiero zaakceptował z większym przepływem,jakoś mu nie podchodziły.A uspokajacze wymieniam tak co 2-3miesiące.Gdzieś czytałam że herbatek za dużo nie powinno się podawać dzieciom.Cieszę się że Kubas tak wodę lubi pić.

Sylka, ja mam z Wikusiem to samo tzn miałam bo zaczelam mu podawać inne porcje i już nie ulewa czy nie zwraca nie wiem jak to nazwac samateraz dostaje mniej nie wmuszam już w niego i już nie ulewa dostaje mniej mleka i mniejsze porcje obiadkow i deserkow i jestok. już J

Mili super ze się już w koncu przeprowadzacie J aleluja i good bay babcia J

Maleństwo ja Wicusiowi kupiłam tylko raz te Bebiko Smaczny sen i twierdze ze zwykle mleko z kaszka bardziej go syci niż to mleko. Ja mulemu daje gruszki już dawno tylko miksuje mu bo on ciamajda jest i nie wie ze to trzeba do dziuba wsadzic :-D

Ostatnia edycja:
Dziubus mój synekma 7 smoczkow J co ide do sklepu i kupuje mu inny itakim sposobem ma co chwile inny w buzi i niewymieniam tak często bo to chodzio to żeby dziecko się nie przyzwyczailo do tego jedne go wyrzutego bo innego nie będzie chcieć no i niewiem jakich wy urzywacie ale jednak t guma zaczyna się robic mieka i parciec wiec trzeba wymieniac smoczusie albo mieć kilka na zmiane żeby maluch się nie przyzwyczail dojednego wyrzutego. My urzywamy i lateksowych i kauczukowych tylko musza być ścięte J kulek nie nawidzi :-D

Ostatnia edycja:
Ja zmieniam smoczki co 2 miesiace te do butelek......a tych uspokajaczy nie uzywa Olis
My tylko Nuka używamy
My pijemy na zmiane herbatki i soki rozcienczane...ale Olios am tylko jedna ulubiona herbtake i tylko 2 soki tolruje.......z mieta lub zioalmi innych nie chce pic...............wypija tak ok max 80 ml na dobe.......wody nie pokazuj ale ciagle go ucze pic wode
A flipsow nie je tylko te palki dlugie tak ok 3,4 dziennie i uwielbia ciasteczka hipolitki od 7 miesiaca ......ale dostaje od czasu do czasu tylko tak jak biszkopty

Aga zapomnilas chyba o spacji..........

my po wizycie u hematologa i kur**a szlak mnie trafi z ta naszja ****** sluzba zdrowia !!!! :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: pani doktor go obejzala zlecila mnustwo badan , w laboratorium podbrały mu panie 3 ampułki krwi mały był dzielny troche popłakał ale jak dostał naklejke to zaraz zapomniał o bolu i zaczoł pochlaniac naklejke ale co z tego jak lekarka chciała go zobaczyc w przyszłym tygodniu z wynikami badań a teramin jest dopiero za miesiac !!!! no szlak mnie trafi !!!! jak tak mozna skoro mam badania i wyniki to jak mam znowu czekac na termin za miesiac i te wyniki znowu beda nie akualne i znowu kolejne badania i ja tak do usranej smierci dziecka nie zaszzcepie!!!! :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:doprowadzilo mnie to do placzu !!!! :-( :wściekła/y: odechciewa mi sie wszystkiego poprostu !!!! :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: ale to nic bo babka w rejestracji chciala mi dac termin na za 3 miesiace !!!! :angry: :angry: :angry:jasne najlepiej po nowym roku albo za 2 lata !!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wikus zjada te ciasteczka hipilitki z hoppa ale tak raz albo 2 razy w tygodniu na zmiane z biszkoptkami ale on tylko do deserku dostaje 5 i maly sloiczek owocow i to jego deser jest i tak raz albo dwa razy w tygodniu.

reklama
salik a nie mozesz iść prywatnie? i nie bedziesz musiała czekac tyle, tylko trzeba bedzie zapłacić...
ja już się przekonałam w ciaży jak jest z NFZ, gdy poszłam do lekarza a on mi powiedział że mam przyjść do niego prywatnie to mi zrobi usg (a to miało być potwierdzające usg) :wściekła/y:

moja wiki smoczka wogole nie chce, ma jeden do zabawy, ale bardziej ją interesuje zaczepka niż smoczek:-)
wiki nie chce pic wogóle herbatek, wypija dużo soczków...

no i kurcze tutaj nie moge dostać chrupek kukurydzianych:crazy:
flipsów nie chce podawać ponieważ są one słodkie, wolałabym zwykłe...

Do góry