reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A ja dziś Kubusiowi kupiłam buciki za 13 złtzn takie kapciowate ale fajne.I dziś dostał deserek z jogurtem z Gerbera po 6 miesiącu.Pierwszy raz od wielu dni maluch się mi nie awanturował za to jakoś nie bardzo jest chętny do zupki od 2-3dni.owszem zje ale w 2 podejściach.Za to kaszki i mleczko wcina ze smakiem.

reklama
Witam u nas wielki dzien Wiki do przeczkola ,choc chodziła już to mam przeczucie że bedzie beczec może nietak za mną jak za Amelką,przyzwyczaiła sie do niej przez te 2 miesiące.Amelka coraz to wiecej potrafi i zabawniejsza sie zrobiła.Wczoraj byłam u tesciowej i Wiki do niej że niema jeszcze kredek i wycinanków i babcia ma jej kupić ,bo dziadek mój tata jej kupił farby ,pedzelki,niema co babci na ambicje weszła i babcia ma rano przywiesc.Bede miec @i tak mnie wszystko boli że wymiekam,wziełam tabletke i czekam kiedy przejdzie.

Witam
Oliśkowi non stop dopisuje apetyt.zjada zupki po 250ml....................i e wszystko o mu dam- oczywiscie to co mu wolno
Olis wczoraj nauczyl sie chodzic z fotelem..tzn trzyma sie fotela, pcha go i idzie:tak::tak::tak:

Brawao dla Olisia,
Natalia wstaje trzymajac sie pufy lub moich nog:-D to taki maly rzep ze wymiekam ,teraz sie juz ladnie bawi ale 15 minut temu byla histeria nawet kaszy sobie nie da zrobic a jak poszlam do lazienki to tak jakby ja zarzynali , mosialam ja wziac ze soba, kawe tez z nia robilam:baffled:

A TAK WOGOLE TO DZIS WIECZOREM SIE PRZEPROWADZAMY:-D
HUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::-p:-p:-p:tak::tak::tak::rofl2::rofl2::rofl2:

Mili super.....w końcu sie doczekałaś!Cieszę się razemz Tobą:tak::tak::tak::-):-):-)
Oliś też jak rzep.............za wszystko sie łapie, wstaje i kombinuje jak tu podejsc kawalek na tych swoich nózkach......................nauczyl sie siadac jak stoi wiec juz nie pada bezmyslnie hihihiihi

Ja już w domu Wiki niebeczała ale za to Amelka rozgląda po pokoju sie i po swojemu woła i szuka Wiktori,zaraz chyba zacznie beczec.

A moj Kuba od rana szaleje przed chwilą wyrzucił smoczek.Już po 6 parę minut dostał 250ml Bebika z kleikiem ryżowym i szczęśliwy.Powiem Wam że wydaje mi się że to Bebiko z kleikiem ryżowym bardziej go syci niż to Smaczny Sen chociaż tamto jest i z ryżowym i z kukurydzianym.Ja zastanawiałam się nad daniem mu gruszki ale chyba najpierw ją trzeba ugotować co?Czy na surowo?A może jeszcze poczekać?

Gruszki są od 4 miesiaca w sloiczkach.....my jemy takie normalne juz od dawna.Obieram malemu daje kawalek do raczki i on sobie je zabkami..tylko mieciutka musi byc.Oczywsicie pod moja baczna opiekja,,,,,,,,,,,,,,,,,najczesciej nakolana go biore i pilnuje jakie kawalki on gryzie
A jak nie ma zabkow to ugotuj w malutkij ilosci wody -jak jezszcze nie jadl gruszek- i zmiksuj

mili, super!!!!!!!!!! gratulacje ogromne!!!!!!!
moja z kolei ja po 100ml mleka i zupkę ok.120ml, za to flipsami by się zapychała a ja jej nie chcę dawać za duzo... wlaśnie, ile dziennie flipsów dziecko moze dostać?? ja daję ok.5-10sztuk, zalezy jaka sytuacja, bo czasem na spacerze jesteśmy i mała marudzi to jej daję... aaaa, i herbatki, Martyna by mogła pić herbatki non stop... a ja też nie wiem ile można dac dziecku? jak wypije jedną butle 100ml to wystarczy czy mogę drugą podać też??
a w ogóle to właśnie przeczytałam na jakiejś ulotce że smoczki powinno się wymieniać co 3miesiące... a my od pół roku ten sam mamy... Wy też zmieniacie tak regularnie??

reklama
Dziuba to dobrze że mała pije cherbatki bo moja za nic w swiecie jak dziennie wypije ze 100 to cud.A smoczki do butli wymieniam co 3 miesiące tylko smoka jeszcze niewymieniłam ale własnie musze takiego od pół roczku.A moja uwielbia gruszki tylko niewiem czy co dzien może bo jabłko musze jej dosładzać glukozą bo sie krzywi i pluje.

Ostatnia edycja:
Do góry