reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Sylka też fajne:-)
Ale tak w ogóle to i tak będziemy w stanikach, bo pierwsze dni laktacji to nawał pokarmu więc trzeba wkładki laktacyjne, a jak wkładki to i tak stanik:tak:, bo muszą się one czegoś trzymać
Zresztą cycki będą ciężkie i ja sobie nie wyobrażam paradować bez stanika.
Położne w szkole rodzenia polecają zabrać 2 staniki do karmienia do szpitala

reklama
Sylka- te koszule co pokazalas ja tez ogladałam...tez o nich myslałam..:tak:
Ale ostatecznie kupie jedna rozpinana, ktora mam nadz ze wynajde w jakims sklepie. Druga- kupie wlasnie ta z rozcieciami po boku. Jak sie nie sprawdzi to wydam albo wywale. ;-)

A u mnie położna mówiła, ze może być tez piżama. :tak::tak:
ważne, żeby góra była rozpinana. :tak:
A staniczek do karmienia kupię jeden, bo są straszliwie drogie. dodatkowo kupię taki z koronki lub miękki z bawełny za 10 zeta na targu, bo ja normalnie w takich nie chodzę, a te miękkie można lekko pod pierś podłożyć i dzidzia wcina aż uszy się trzęsą hihihi

o jesuu ale duży chłopak!!!!
najważniejsze , ze zdrowy,:tak::tak: ale ja mam nadzieję, że takiego dużego nie urodzę, bo bym musiała od nowa wyprawkę kupować, a już trochę skompletowałam na 56 i 62. w zapasie leży 68 , ale tylko kilka body:sorry2:

ale jak to się przedstawia statystycznie. To najczęściej niskie i drobne osoby rodzą takie duże dzieci:tak:. nikogo nie chce straszyć,:no: bo pewnie dużo czynników na to się składa, ale coś w tym jest.
moja koleżanka 1,50, chucherko urodziła córkę 5 kilo:szok::szok::szok: i wcale nie miała dużego brzuszka:no::no:

Agnie wcale się nie dziwię, bo ja jakbym na początku ciąży coś kupowała, to tez rozglądałam sie , żeby wszystko było dobre jakościowo, a co za tym idzie- wysoka cena.
teraz tez chcę , żeby było dobre jakościowo, ale z tą różnicą, ze wiem za co można zapłacić, co się przyda na dłużej a co nie.:rofl2:
teraz wiem, ze tu 40, tam, 50, to znowu 25. I tak ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka.
a tu przy takich maleństwach, to będzie wydatków, jeszcze długo po narodzinach hihihi
aż do wesela i jeszcze dłużej;-):-D:-D:-D:-D

A ja się zaopatrzyłam w 2 staniki, jeden Canpol a drugi Alma.
Trzeba mieć dwa bo po porodzie bardzo się pocimy,zwłaszcza podczas kamienia, bo cała woda nagromadzona w nas podczas ciąży wychodzi.Teraz mamy w sobie 3 razy więcej wody:szok:Więc zmiana na pewno się przyda

A ja założyłam dzisiaj stanik nie używany tak ze 2 miesiące i co?
cycki mi góra i bokiem wychodzą.:baffled::baffled: jadę na tag kupić już do porodu ale na pewno z drutami, bo by mi cycki wypłynęły:tak::tak::tak::-D:-D

A ja za jeden zapłaciłam 40zł a za drugi 30zł:-)
Właśnie piorę pieluchy, a potem pościel.
Jak myślicie czy dziecięcą pościel i pieluszki można suszyć w suszarni w bloku?U nas suszarnia jest bardzo zadbana, po remoncie...
Tam wyschnie w 3, 4 godziny a w domu ubranka schną od wczoraj popołudniu i są nadal lekko wilgotne:baffled:

Jejku- mam nadzieje ze ta reguła sie nie potwierdzi, że niskie i szczupłe rodza kolosy!!!!Ja mam 164 cm i przed porodem wazyłam 49 kilo. Teraz niewiele przytyłam- 7 kilo ale brzusio mam pokazny :-DMam nadziej,że dzidzia bedzie nie tyle mała co drobna:tak:
Co do stanikow- to tez zamierzam kupic jeden taki specjalny do karmienia, jeden zwykły miekki a reszta to sie zobaczy. Bo na razie biust jako taki- ale miseczke B ciagle mam

reklama
ja bym nie ryzykowała:no::no:
nic bym tam nie suszyła z uwagi na kradzieże i ktoś może, przez przypadek oczywiście, zrzucić ze sznurka , podnieść i poiweścić i nawet nie będziesz o tym wiedziała.

u mnie rzeczy schną w kilka godzin.:-D:-D
najwyżej sweter męza taki gruby z wełny schnie powiedzmy 6, 7 godzin. no i oczywiście wiruję, ale nie tak na maksa. 600 obrotów wystarczy, bo na 1000 ustawiam ręczniki i białe wygotowane rzeczy.
musisz odkręcić trochę grzejniki.:tak::tak::tak::tak:

ja nie mieszkam w bloku tyko domku i mogę sobie podkręcać piec ile chcę, ale w blokach jest to możliwe przez montowane termostaty

Do góry