reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
A wczoraj się dowiedziałam że taka dziewczyna ze szkoły rodzenia urodziła, ale jakiego kolosa!!!!!!Ona sama jest drobniutka, ma 160 cm wzrostu i ważyła w ciąży 65, a urodziła synka 5250kg 66 cm:szok::szok::szok:

Joasia- tez chyba przejde sie do Pepko. Nie sa to moze rzeczy dobre gatunkowo ale z drugiej strony to po co mi jedwab?:-DPrzeciez to jest tylko do porodu i do szpitala ewentualnie
Dawke fenoterolu zwiekszyłam bo coraz czesciej robił mi sie twardy brzuch. Troche sie wystraszyłam bo cos za czesto sie to zdarzało:-(Nie konsultowqałam tego z lekarzem ale pierwotnie zapisano mi 4 tabletki po całej. Pozniej jednak stwierdzilam ze to moze za duzo i barlam 4 razy po pół. Teraz jak biore 6 razy po pół to i tak wychodzi mniej niz zalecił lekarz...

To Pepko to takie sklepy ze wszytkim, małe markety. Nie mają rewelacyjnych rzeczy, ale kilka ładnych kubeczków tam kupiłam. No a ta koszulka jest z bawełny, przeprałam ją i nawet trzyma fason, a od razu mi radośniej jak się ubieram w kolorowe kwiatuszki, a nie starą koszulę.
Asia S - w sumie ja dwa miesiące miałam tą dawkę co sobie zapodałaś więc na pewno nie zaszkodzi. Ja biorąc tę zmniejszoną dawkę raz już wstałam w nocy i też wziełam dodatkową połówkę tabletki z uwago na bardzo napięty brzuch. Trzeba pzretrzymać te maleństwa w brzuszku chociaż do początku dziewiątego miesiąca z uwagi na rosnące płucka naszych dzieci.

Znalazłam w necie, że u mnie w mieście też to Pepko chyba jest - muszę tam zajrzeć.
Ja widziałam ostatnio w auchan taka koszulę flanelową (lubię takie cieplutkie, miłe materiały na zimę) rozpinaną chyba za 27zł. Kupiłam tam juz ostatnio piżame też flanelową i jestem bardzo zadowolona. No i sie tak zastanawiam...

Asiu ona miała cesarkę, raczej by siłami natury nie urodziła:-)
A ja się ie zgadzam, że mają małe rozcięcia, ja ma te koszulki i naprawdę mona wyjąć calutką pierś a nie kawałek
Zakupy zrobione, wcinam śniadanko i trzeba będzie pomału obiad robić:happy:

esti- kurcze no to mnie uspokoiłas bo normalnie juz o niej myslałam jako o bohaterce narodowej rodzacej ponad piecio kilowe dziecko:-D
Ja sie za koszulami rozgladam teraz i chyba jednak zdecyduję sie na ta z wycieciami z boku. Moim zdaniem jest ona wygodna a poza tym do szpitala nie jest mi nic innego potrzeba;-)

Szczypawka nie mówię nigdy przenigdy gondolkom, ale jak będzie ciepło to na 2 miesiące nie opłaca się kupować gondolki, jak będzie zimno to owszem lecę do sklepu.:tak::tak:
A w fotelikach dzieci mogą przebywać do godziny, czyli taka dłuższą podróż. specjalnie zostały tak zaprojektowane, ze dzidzia ma pozycje jak w brzuszku u mamy. są jeszcze te rozkładane na płask co pasują do mojego wózka:-D:tak::tak:.

ale bez obaw nie dam zrobić mojemu skarbowi krzywdy, jak gondolka będzie potrzebna to w sklepie sprowadzającą w przeciągu tygodnia.

te koszulki z rozcięciem po boku na cyca, wydają sie praktyczne, ale ja słyszałam juz 2 opinie negatywne. bo jak ktos ma spore cyce to wychodzą bokiem, dlatego ja kupuję te rozpinane.:tak::tak::tak:
KOSZULKI DLA KARMIĄCEJ MAMY Rozmiar L (256993970) - Aukcje internetowe Allegro

tak jak agnie pisze takie strasznie pstrokate, ja też za takimi nie przepadam ale jedną tańsza nie zawadzi mieć
a rzeczywiście rozchorowałam się z powodu tych wózków CASUALPLAY S6, już xlander odpada hihihi

jeszcze czekam na info od Albiniec co do fotelików maxi cosi i tych stelaży:tak::tak::tak:

reklama
Do góry