reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

DZIEWCZYNY DZIEKUJE WAM BARDZO ZA CIEPLE SLOWA :-D
OGLASZAM ZE DZIS SKONCZYLAM KUPOWAC WYPRAWKE DLA MALENSTWA jasli cos kupie to dlatego ze mi sie podobalo a nie ze musialam pochodzilam po sklepach i kupilam butelki AVENT do nich przynajmniej moge dokupic smoczki a tak wogule to innych nie mieli tylko zwykle kupilam plaska poduszke do luzeczka pieluchy flanelowe po 6 zl kolorowe skarpetki 4 pary i czapeczke z szaliczkiem i kosmetyki BUBCHEN polecam siostra z niemiec urzywala do wszystkich 3 dzieci (plynl do kapieli lotion po kapieli ) sudokrem na odparzenia i bepanthen krem na pekniete brodawki nie trzeba go zmywac przed karmieniem
Dostalismy dzis zaproszenie na wesele NA 29 GRUDNIA ciekawe czy sie zalapie

reklama
Helena- fafary dla ciebie!!!!!! za zakonczenie zakupow!!!!!
ja grubsze rzeczy juz mam- pozostaje mi dokupic drobiazgi i kosmetykii tez moge uznac polowanie za zakonczone.Ale dozuje sobie te przyjemnosc malymi kroczkami.
Wklejam fotki zdobyczy z ikei: kwiatuszkow na polce, poscieli i komody. Nie wiem czy ta lampa kolo lozeczka bedzie w pozniejszym okresie Dominiki bezpieczna? wystarczy ze wsadzi raczke miedzy szczebelki i pociagnie-hmmm bede sie martwic za rok gdzie ja przestawic

Załączniki

• Picture 713.jpg
    Picture 713.jpg
    53,4 KB · Wyświetleń: 36
  • Picture 714.jpg
    Picture 714.jpg
    60,2 KB · Wyświetleń: 35
esti mysle ze lepiej pierwszy raz wyplukac podwojnie potem jak dzidzia bedie nosic to starczy normalnie chyba ze bedzie jakies uczulenie
znalazlam wlasnie 2 sukieneczki ktore moja mama robila na szydelku jak byla ze mna w ciazy ide je prac i dolaczam do wyprawki sa slodkie

Pumi, mam taka sama komodę tylko ma więcej szuflad i ma kolor inny-brzoza tez z Ikei:tak: A pościel fajna, ja mam ochtoę na czerwoną ale do filetowego pokoju nie pasuje....................
Helenko dzięki, tak też zrobię, nie ma to jak poradzić się kogoś doświadczonego:-)
A ja ma wesele 15 grudnia :-D, tylko w co ja się ubiorę:szok:
A dla mnie kosmetyki Bubchen śmierdzą, kupiłam oliwkę w szkole rodzenia, tak to jest fajna ale......jak się posmarowałam to skóra po jakimś czasie śmierdzi.Pewnie coś z węchem mi się zrobiło.............A tak to koleżanki chwaliły......nie uczula dzieci;-)

A mi do kupienia zostały duperelki: pieluchy , chusteczki, mydełko, krem .Dla mnie wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe, staniki do karmienia, podkłady poporodowe.
Będę miała wtedy wszystko:-)

Helena, gratuluję spokoju, który będziesz teraz miała po zakończonych zakupach.:tak:
Pumi, ten Wasz pokój wygląda bardzo schludnie, czyściutko, jest przemyślany, skomponowany i sympatyczny. Na pewno będzie się Wam tam dobrze spędzało czas pierwszych dni, miesięcy, albo może i lat z Dominisią.:-D O lampkę pomartwisz się w swoim czasie. Chyba że już teraz będzie jej za bardzo w oczki świecić;-).
A te imprezy szalone, które planujecie to z jakiejś szczególnej okazji? :eek: może też przegapiłam okazję do zabawy:laugh2:

Wiecie co mam juz dosć, jestem zmęczona i zupełnie zgłupiałam z tymi szpitalami. Nie wiem gdzie rodzić. :wściekła/y:.
Bylismy dzisiaj z Markiem w bankach komorek macierzystych. Zdecydujemy sie na to raczej na 100%.
Jezeli chodzi o zakupy to tylko mi laktator został. Pieluchy tetrowe kupione, wyprane i wyprasowane, dzisiaj tylko do prasowania mi została pościel. Spakowałam juz kosmetyczke, kupiłam nowe kremy LaRoche i wode termalna tej samej firmy, moje ukochane kosmetyki pielegnacyjne, dla Dawidka z kosmetykow mam juz wszystko. Jutro moze spakuje sobie torbę, niech juz czeka. W sumie zostało mi 7 tyg. a przy planowej cc tylko 4-5 tyg. Zresztą znając życie na wszystko trzeba być przygotowanym :-).

Pumi śliczny kącik dla maleństwa.
Ja kupiłam też ten sam komplet tylko w kolorze brzozy.
A jeśli chodzi o pozostałe zakupki t też mi tylko zostały rzeczy dla mnie.
Najważniejsze, że mam wózior!!!:happy:

Albiniec-ja też będę miała cesarkę, skąd już wiesz, że będziesz miała termin 2 tyg. wcześniej, czy już się z lekarzem umówiłaś?

Moja ginka powiedziała, ze z poprzecznym połozeniem to na pewno nie bedziemy czekac na to aż sie zacznie poród, tylko dwa tyg. wczesniej zrobią mi cesarke w 38 tyg.- wtedy kiedy ciaża jest oficjalnie donoszona.

reklama
Hej! słuchajcie, moja sąsiadka wreszcie urodziła synka!:-):-D od wtorku leżała na zmianę na porodówce i patologii, bo usiłowali jej wywołać poród (od 10 dni po terminie) i wreszcie zrobili cesarkę. Nic więcej nie wiem, ale cieszę się, że wreszcie to zrobili, bo była już bardzo wymęczona.:tak:

Do góry