reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

500zl za dobe ta jak w HILTONIE, u nas 200 za pokoj ale bez lazienki, lazienka na korytarzu ale polozne stroja fochy jak maja sie dzieckiem zajac, gdy sie idzie pod prysznic, no i jest zakaz odwiedzin, tylko na osobnej sali.
w prywatnej klinice 4500:szok:troche drogo i jak sa komplikacje to dziecko zawoza do innego szpitala:baffled:

reklama
CZESC :-)
widze ze za jako taki komfort w szpitalu trzeba slono placic po porodzie juz tak zle nie jest te pare dni idzie wytrzymac bo dziecko daje sily w Wagrowcu gdzie zamiezam rodzic lezalam na salach trzyosobowych i nie bylo tak zle dla mnie najgozej bylo lezec tydz na patologii gdzie jedna babka miala telewizor i caly dzien ogladala wenezuelskie seriale a w nocy pisala smsy i piszczala jej klawiatura bo chyba nie umiala jej wylaczyc i bez przerwy przychodzili do niej jacys goscie i gadali jak na imieninach az trzeba bylo wychodzic bo rozmawiali o bardzo prywatnych sprawach modle sie zeby nie lezec na patologii ani dnia

dlatego jest tyle opowiesci o zlych przezyciach bo nikt nie chce sluchac ze bylo normalnie, ludzie zawsze chca zeby kobieta w ciazy czula sie swietnie a przy pododzie przezyla jakis dramat inaczej nie chca sluchac i lubia powtazac ,nawet faceci ktozy nigdy nie beda rodzic ,historie o dramatycznych porodach nawet moj maz ktory nie bardzo interesuje sie moja ciaza pare razy uraczyl mnie opowiesciami o porodach zon swoich kolegow z pracy ,faceci strasznie lubia plotki :no:

MoMi byłam wczoraj na Żelaznej dowiedzieć sie jakie trzeba dopełnic formalnosći jezeli mam skierowanie na cc i ile kosztuje pokoj o podwyższonym standardzie. Laska z przychodni, bo tam są udzielane informacje, powiedziała, ze w takim za 500 zł jest net,zarełko z menu do wyboru, łaziekna odzielna i mąż może byc z tobą. Są takie pokoje pojedyncze, ktore kosztują 350 zł., 400 zł.
Jezeli chodzi o złote karty np z LIM to jest tak, ze dostajesz pokoj o podwyzszonym standardzie i nie płacisz nic. Ja mam odpowiednik takiej karty tyle ze z Lux Medu a oni nie wspr. ze Sobą :-(.
Ja tez ciągle mysle nad Solcem, to jest szpital, ktory chwalą bardzo dziewczyny, tam pracuje moje ginka i pod koniec czerwca tam leżałam. Jest jeszcze szpital Czerniakowski - tam pracuje lekarz, ktory wykonuje piekne ciecia cesarskie. Nie jedna moja znajoma, co miała u niego cc a potem była u jakiegos ginekologa - to wyobraź sobie, ze każdy wiedział kto to robił. Szpital też na wysokim poziomie, laski mowią, ze były w szoku, ze nie czekały kilka godzin na IP tylko w 5 min schodził lekarz:szok:, dla mnie szok.
Kolezanka miała opłaconego lekarza, pokój hiper super na Żelaznej, przyszła o 20:00 dnia, ktorego miała sie zgłosic i na izbie przyjec czekała do 23:00, myslała, ze ja szlag trafi. Tyle, ze powiedziała opieka, po porodzie na Żelaznej jest na baaaaaardzo wysokim poziomie.

Agnie, o tej lewatywie i goleniu to podobno nigdzie już nie robią sami z siebie.;-) Znieczulenie na D to dolargan, jak sądzę. O nacinaniu krocza - którego ja chcę uniknąć na wszelką cenę, bo fatalnie reaguję na znieczulenie nawet miejscowe - piszą np tu
Jak unikn

A ja się naczytałam, że to standard jest :-D I pewnie w tej nieświadomości bym nie poprosiła przy porodzie i mogłoby się to śmierdząco skończyć :p

Kurczę, zjadło mi część postu:wściekła/y:.
A pisałam jeszcze o tym, że również pozycja leżąca lub półleżąca nie jest wcale najlepsza dla rodzącej - nawet w drugiej fazie porodu - tylko dla położnej:no:
Za to fakt, że stada gości do innych kobiet nie będą Ci sie błąkały po sali, trzeba docenić - tak mówią wszystkie mamy które znam:tak:.
U nas podobno wiele kobiet życzy sobie czopek lub inna formę lewatywy (można kupić nawet w kiosku szpitalnym).

ale przy cc to pewnie robia lewatywe przynajmniej u nas :baffled:
wczoraj wyprobowalam krem do depilacji jest dobry tylko ze trudno jest mi juz siegnac tu i owdzie i nie jestem do konca pewna czy ten krem nie przechodzi gdzies dalej i czy to nie szkodzi dziecku tak wogule to od pewnego czasu ROSNA MI WLOSY NA BRZUCHU :angry:az do pepka no i ciemna kreske mam az do cyckow :confused:

reklama
Do góry