reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

u mnie najpierw robi sie twardy brzuch i dretwieje mi okolica odbytu i pochwy tylko ostatnio zauwarzylam ze boli mnie przytym kregoslup w okolicy ledzwiowej co chyba juz nie jest normalnym objawem do gina ide dopiero za tydz jak bedzie mocniej bolalo to chyba sie zglosze wczesniej
wlasnie przyszly koszule do karmienia i szlafrok moge sie pakowac do szpitala

reklama
witajcie po likendzie:tak:

a ja się strasznie wkurzyłam.:angry::angry:
miała mnie odwiedzić koleżanka, co ma termin na początek grudnia , no i wzięłam się za ogarnięcie mieszkania, tak tylko z lekka, bo to po niedzieli.
no i zapomniałam o licytacji, a coś mnie wczoraj tknęło, żeby chociaż wpisać byle jaką cenę, ale sobie pomyślałam, że będę pamiętać.
no i mam, spóźniłam sie pół godziny:no::no:. a znalazłam podobny przedmiot ale 2 razy droższy i biję sie zmyslami czy tyle za niego zapłacić

Może pojawi się jeszcze taki przedmiot w kożystnej cenie? :happy2: Nigdy nic nie wiadomo :tak: Ale decyzja należy do Ciebie i nasze rady pewnie nie na wiele się zdadzą.

Te przesądy,że nie można niczego kupować przed narodzinami dziecka myślałam,że funkcjonują juz tylko w ramach legendy!:baffled: A tu sie okazuje,że jednak u niektórych jest inaczej.Ja bym zwariowała chyba jakbym nic jeszcze nie miała.I co?Nie mieć wnienki,oliwki,śpioszków?!Przecież w wielu szpitalach należy mieć swoje ubranka dla dzidzi...I co wtedy?Juz nie mówiąc nic o tym,że nie podołalibyśmy zwyczajnie finansowo gdybyśmy mieli kupić wszystko na raz!

dlatego najlepiej kupowac w sklepie mam pieniadze ide i kupuje oczywiscie to tylko moje zdanie jesli ktos lubi licytacje to ok Ja bym sie za czesto wkuzala ze ktos mi cos wykupil i moj komputer bylby w niebezpieczenstwie :wściekła/y:
moglabym w niego czyms zucic, zamawiam czasem z katalogow i tez sie wkurzam jak dlugo nie przysylaja

znowu cos nie tak:no::no:

fakt, ze troszkę droższy ale leciutki, bo 11,5 kg i do tego fotelik rozkładany na płask, a ja chyba jednak gondolki nie kupuję. jak dla mnie jest zajebisty ale jeszcze muszę o nim poczytać, bo tu chodzi o funkcjonalność

Szczypawka
masz racje z tymi przesądami.
wczoraj powiedziałam mojemu teściowi o przesądzie, ze nie może zostać świeczek ze wszystkich świętych, bo tyle osób umrze z danego otoczenia. zaczął się śmiać.
rozumiem to. powiedział, ze zostało im 2 świeczki, a dosłownie w tej samej chili zadzwonił telefon( jak boga kocham) z wiadomością, ze zmarł ktoś z ich rodziny, a ja na to, ze została jeszcze jedna świeczka
wiem, ze to mało racjonalne, ale jednego roku u mnie w rodzinie sie to sprawdziło. dlatego wczoraj odwiedziłam resztę grobów i nic mi nie zostało:sorry2:

Sylka Ty mnie nie strasz bo nam tez 2 znicze zostały!Ale w zeszłym roku nie zostały i zmarła moja babcia więc raczej nie będę się przejmować...A tak z ciekawości:będziecie wiązać czerwone wstążeczki przy wózkach i łóżeczkach żeby Wam nikt dziecie"nie zaczarował" lub też (bo już 2 wersje słyszałam) żeby ich Szatan nie opętał? :happy2:

właśnie przed chwilą odebrałam wiadomość od koleżanki z zapytaniem dlaczego kobiety pozostają samotne hihihi
dobra odpowiedź wstawię później bo coś się dzieje dzisiaj z bb

reklama
o czerwonych wstążeczkach to jedynie wiem, ze dziecko wyostrza sobie wzrok na czerwonym a o uroku nie słyszałam

Przyszedł mi wreszcie becik z feretti
jest śliczny :tak::tak::tak:tylko pasek rzepy trochę za krótki ale wszystkie tak maja bo koleżanka tez kupiła i pierwsze co stwierdziła to za mało rzepy.:-(

Do góry