reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Esti- kochana- moze pocieszy cie fakt, ze szwagierka miala przez cala ciaze mniejszy brzuszek niz wiek ciazy wskazywal. Ja sie dziwilam gdzie ta dzidzia jej sie tam miesci? Teraz przed porodem tez miala wiele mniejszy niz ja w 7 miesiacu mam. Szkoda ze nie mam z nia zdjecia dla unaocznienia. Wklejam za to moj brzusio z przed momentu bo siostrze w polsce pokazywalam.
Myszorka- gratulacje wreszcie zakonczonego remontu i pokaz koniecznie ten sliczny palac na zdjeciach

Załączniki

• Picture 005.jpg
    Picture 005.jpg
    8 KB · Wyświetleń: 20
Pandorax to super, ze druga recenzja pozytywna:)

Pumi ale dobrze Twojej szwagierce,ze juz jest po.....

wiecie co... ciazko mi sie siedzi przy kompie.....

kurcze ale ten czas zapiepsza- jeszcze 10 tyg....

wogole to oznajmilam D, ze od polowy grudnia nie robie nic w domu tylko leze, bo nie chce urodzic w grudniu....
a pozniej juz moge.....
wiec bede sie oszczedzac w tym roku...

wielkie dzieki Esti. a co do rozmiarow dziecka- hhmmmm. Dowiedzialam sie na razie tylko tyle ze juz urodzila i ze wszystko jest oki. Takze powiem ci wiecej jak sie cos dowiem. Termin miala na 20 listopada ale lekarze ja uprzedzali ze raczej porod bedzie wczesniej bo dziecko jest juz dobrze rozwiniete i duze ( a brzusio byl malusi).

Dzidzia- ja tez sie bede oszczedzac w grudniu ( i nie dam sie wkrecic w przygotowanie wigili u mnie bo z takim bebnem bym sie wykonczyla przy garach)ale w styczniu moge juz isc na porodowke- nie mam nic przeciwko hihih

Dzisiaj cały wieczór jestem głodna.......już tyle zjadłam i jeszcze jeść mi sie chce..................
Mam pytanko odnośnie termometrów dla maleństw
Ja upatrzyłam sobie elektryczny douszny Brauna, ma któraś jakieś doświadczenia co do termometrów?

Esti- wrzucaj na forum- co dla ojca na porodowke bo tez sie chce posmiac hihi

ja zrobilam dzis lasagne- wlasnie sie zapchalam po dziurki w nosie. Teraz mam ochote na sok z bananow Hortexu- dobrze ze mam zapas w lodowce bo to jest jedna z moich nowych zajawek ciazowych

Dla taty:napoje(cola lub pepsi lub napoje energetyczne)
jedzenie, wygodne ubranie, wygodne buty, kapcie:laugh2:
Przysmaki energetyczne(czekolada, ulubione ciasteczka), dla mamy też!:laugh2::laugh2::laugh2:
coś do czytania......:-D:-D:-D

reklama
Esti- ja dostalam wlasnie od kolezanki tego brauna do uszu i wydaje mi sie, ze zawyza temperature. Wczoraj mierzylam w uchu i wyszlo mi ze mam 37,6 a jak zmierzylam normalnym rteciowym - pokazal ze mam normalnie 36,7. Sama juz nie wiem- zebym na darmo w panike nie wpadala przy dziecku- ze ma goraczke. Slyszalam rowniez, ze dobry jest taki elektryczny ale dlugi i waski z cienka koncowka bo czasem trzeba dzidzi w pupie mierzyc tempke i jak dziecko ma zaparcie to pomaga w wyproznieniu

Do góry