reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Jobo twoj organizm i dzidzia domagaja sie wypoczynku. Olej prace, mozesz tylko krzywde sobie i dzidzi zrobić. Teraz wy oboje jesteście najwazniejsi i nic sie nie liczy. Zmeczenie i skurcze oznaczają, ze czas wypoczywac i relaxowac- przeciez nie chcesz przed wczesnie urodzic.
Tak miała moja kumpela z pracy, poszła na wolne pod koniec marca, miała rodzic w maju, wiec myslała, ze jeszcze miesiac sobie wypocznie. Dwa dni poźniej urodziła. Całe szczęscie, ze z dzidzią było wszystko ok, bo tylko tydzien poleżały w szpitalu. Co prawda Ala ważyła ledwo 2200 i miała 48 cm ale dobrze sie skonczyło. Także nie ryzykuj i bierz zwolnienie. Buziaki.:-)

ze szpitala w foteliku
do szpitala ja codziennie zmieniałam koszule Trzy pierwsze poszły do kosza-mocno zabrudzone Kolejne mąż mi dowoził i zabierał do prania

Pumi ja też jestem wciąz głodna:zawstydzona/y:
Jobo nie wygłupiaj się Z Piotrusiem pracowałam do końca 7msc ale czułam się super Teraz bym chyba padła:no:

Pumi podjadaj sobie, marchewki, jabłuszka i pij jogurt naturalny i oczywiscie pieczywo chrupkie, zapychają i nie są tuczące. Nie jedz słodkich rzeczy (tzn jako przekąske) bo w ciazy wzmagaja apetyt na wiecej.

W foteliku zdecydowanie:-)
A u nas w szpitalu dają koszuli, jak jest potrzeba to się prosi o świeżą, na upartego można swoją w domu;-)
Ja też jestem wiecznie glodna, ale mam tak dopiero od 2 tyg, bo wcześniej na jedzenie to mnie odzrzucało.Mam takie okresy jedzenia i niejedzenia:rofl2:

Jobo moja psiapsióla też postanowiła popracować jeszcze miesiąc.Termin miala na koniec marca, a skurczy dostala w lutym , miała co 10 minut!Do końca ciąży była na lekach 3 razy dziennie!Urodziła w terminie i zdrową córcię.Ale nerwów miała................nie mogła sobie darować.Więc bierz zwolnienie jak źle się czujesz!

Esti- ja tez mam dni wielkiego jedzenia i dni po prostu jedzenia. Te napady glodu zdarzaja sie okolo raz w tygodniu- moze wtedy dziecko po prostu intensywniej rosnie i potrzebuje wiecej kalorii? tak to sobie tlumacze.
Ja mam swietny uspokajacz na moja Dominike- jak tylko zaczyna za mocno sie wiercic-wolam meza. P. przyklada reke do brzucha i momentalnie jest cisza....Ani poruszenia. Pewnie P. mysli ze wcale mnie tak mocno nie kopie jak twierdze, skoro on tego nie ma okazji poczuc. Smieje sie ze mala czuje respekt przed " starym"
Jade do Pensylwani- maja byc dwa malzenstwa z malymi dziecmi- wiec bede wyczerpana po tym weekendzie. Ufff- ale trzeba korzystac poki mozna z zycia towarzyskiego

reklama
Do góry