reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dzięki Esti za info. :tak::tak::tak:
Wiedziałam, że coś poradzisz, bo rzeczywiście ten z avonu jest niezły( tzn wszystko zmywa, bo normalnie to ja myję twarz po makijażu ze 4 razy i jeszcze pod prysznicem a i nie zawsze jest na tyle czysta , zeby nie pozostało nic z podkładu. A podkład używam ten z Astora co niby jest anti stress hihihi) ale jakiś taki ciężki mi sie wydawał. A firmę olay znam i bardzo mi podeszła.:-):tak::tak:
A i jeszcze ja twarz zawsze myję zimną , lodowata wodą. Bo szybciej się budzę i skóra jest wtedy taka zdrowsza i jędrniejsza, ale jak to biologicznie wytłumaczyć to nie mam pojęci.
Może Esti coś sie na ten temat wypowie. ja jedynie mogę godzinami na temat przeróżnych procesów chemicznych, biochemicznych, jądrowych,samochody i elektronika. No, ogólnie ścisła ze mnie persona hihihi

A mój mężulek, no cóż, dzisiaj też pracuje eh.... służba nie drużba, ale po niedzieli ma kilka dni wolnego to sobie pośpimy do południa hihihi.
Lubie sie przy nim budzić:tak::tak::-D

A kurczaczek Pandi pogratulować przepisu, bo mężulkowi bardzo smakował, jak również i mnie chociaż nigdy za maggi nie przepadałam. a teraz widzę , ze ta butla co od dawna stoi w szafce to pójdzie w ruch:-D:-D:-D

reklama
Ojejku a ja miałam nadzieję na 20 tygodni.:-:)-:)-(
Może te dwa tygodnie dłużej z moja dzidzią.:-:)-(

Anja
a ja uwielbiam długie paznokcie, i podobno mam ładną płytkę, bo jak chciałam zrobić tipsy (tylko takie niezbyt długie) to mnie kosmetyczka z gabinetu wygoniła.
z reszta nie wiem jak po ciązy, bo przed to strasznie misę rozdwajały i łamały a teraz przezywają swój renesans hihihi. Strasznie mnie sie podobają tylko mój mężulek czasami syczy rozkoszy hihi.

O właśnie Esti co z paznokciami, bo ja ożywam odzywki z avonu( strong result- jest fantastyczna co do moich dolegliwości) ale z tego co się orientuję to w skład wchodzi jakiś pył diamentowy i ze to szkodliwe przy obgryzaniu paznokci. ja co prawda nie obgryzam ale czasami zdarzy się że mogę oblizać palec przy przygotowywaniu posiłku. czy to może być szkodliwe dla dzidzi?

A I ZAZNACZAM NIE JESTEM KONSULTANTKA AVONU. UżYWAM TYLKO KILKU SPRAWDZONYCH PRODUKTóW!!!:tak::tak::-D:-D:-D

Przy pielęgnacji dziecka na pewno bezpieczniejsze krótsze :tak::tak::tak::tak: ale zobaczymy, może nie bedzie tak żle. A jak mi będą przeszkadzać to obetnę i już. Ale jeszcze ma 3 miechy hihih

a o becikowym że maja zlikwidowac to coś mi się obiło o uszy, bo dla PO starta pieniędzy, bo podali ostatnio, ze ponad połowa warszawianek nie odebrała. Z uwagi na brak czasu lub ze wstydu, ze to rodzaj zapomogi. A PO chce pomagać bogatym. więc zobaczymy:baffled:

sylka, cieszę się że i Tobie smakowało - zwłaszcza że mało pracochłonne, tylko czasu potrzebuje;-)
U nas dziś też piękna pogoda. A Mążuś właśnie poszedł do pracy. Zasłonki gotowe, trochę nierówne, ale bez histerii, dziś je wyprasuję. Przesadzę też chyba kwiatki do nowych doniczek do pokoju Fikołka. Taka pogoda zachęca do działania. :-D

Nie załamujcie mnie z tym becikowym:-(. Bo przecież na odpis od podatku w 2008 za 2007 tez się załapiemy jak dzidzia się urodzi już w styczniu:no:.

ja myślę że nie jest tak prosto zlikwidowac becikowe Najpierw troche sie pogryzą (jeśli dojdzie do takiego projektu) potem poleży on u prezydenta i zanim cokolwiek zrobia my juz urodzimy Przynajmniej mam taka nadzieję bo jak mi zabiorą pieniądze na szczepionki:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Sylka jak sporadycznie obliżesz palec to nie ma o co się martwić:-).A tak z ciekawości to gdzie Twój mąż pracuje ze mam dyżury nawet w święta?Lekarz, policjant?
A ja właśnie wróciłam ze sklepu i będę robić zupkę brokułową:-p
A mój mężuś ma urlop od poniedziałku,cały długi tydzień cudnie!:laugh2::laugh2::laugh2:

Paulinek- Moje kondolencje! taki smutny czas ten listopad....Ja sie juz troche pozbieralam. przeplakalam od srody, poszlam na msze za zamrlych, zanioslam do kosciola bukiet roz i zapalilam znicz w domu . Jedynie w taki sposob moglam uczcic pamiec mojego dziadziunia.

Teraz weekend przed nami- jedziemy do Pensylwani. Bedzie kilkoro znajomych o ile sie nie przestrasza tego co mnie spotkalo. ale postaram sie usmiechac i nie dolowac innych moja tragedia. Dziekuje za wyrazy wspolczucia.

Wracam na normalne tory i rozmowy o dzidzi i pieluchach.

Kondolencje Pulinek
Pumi
nie ma co na siłę się uśmiechać,przecież to naturalne ,że po stracie bliskiej osoby jest nam smutno.Znajomi powinni to zrozumieć i na siłę Cie nie rozweselać.

A u nas takie wiatrzycho:szok: myślałam że łeb mi urwie jak byłam na zakupach
Zupka sie gotuje..........uwielbiam brokułową:-p
Ja to mam krótkie akryle, nie podobają mi się takie szpony:no:.Klientki zawsze chwalą,że naturalne takie ładne mam i są szczerze zdumione,że to sztuczne:tak:
A ja mam 4 nowe bluzki ciążowei spodnie ciążowe, juppi:-D:-D:-D

reklama
Do góry