reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a autko rzeczywiście wygląda jakby miało twarde zawieszenie.:tak:
Ale to tak jak u mnie , a na dodatek mam wersję sportową to na tych polskich dziurach tylko podskakuje:tak::tak:

reklama
dobra zmykam,
bo jeszcze muszę synusia wymacać jak hocki klocki w brzuszku mi odstawia.:szok::szok:
a zbliża się jego pora:tak::tak::-):-)
dobranoc Pumi i siedź na tyłku grzecznie:tak::tak::tak:

Dziecko ponad wszystko!!!! ale zdolowana w domku mamusia- to nieszczesliwe dziecko!
postanowilam ze pojade sie porzegnac ze wszystkimi w szkole i zglosic ze wroce po porodzie. P. ma racje- kregoslup sie daje we znaki. W domku jak mnie zaczyna bolec to mam takie urzadzonko ktore mialam kiedys wyrzucic. Teraz jak znalazl na moj kregoslup, przynosi ulge.

Załączniki

• Picture 683.jpg
    Picture 683.jpg
    55,6 KB · Wyświetleń: 14
  • Picture 684.jpg
    Picture 684.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 14
przypomnialam sobie ze dzis jak lezalam u kolezanki to dostalam w prezencie termometr dla malej brauna co sie mierzy tempke w uchu. ale jest tylko na stopnie farranhajta. dobrze ze mam w domu przelicznik wszelkich pomiarow z amerykanskich na europejskie.
I jeszcze cos na wesolo:

Załączniki

• norm_808.jpg
    norm_808.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 13
dzień dobry!
Nadrobić Wasze pisanie jak się było nieobecnym 3 dni to jakaś masakra!A wydawało mi się,że ostatnio już trochę mniej pisałyśmy...Może dlatego,że byłam jednak na bierząco :happy2:

Wczoraj miałam wizytę.Lekarz powiedział mi,że raczej nie mam co liczyć na to,że donoszę ciążę do stycznia...Wszystko przebiega prawidłowo tylko chodzi o to,że mój maluszek chce chyba jak najszybciej przyjść na świat.Organizm już zaczyna czynić przygotowania.I sugerował nawet,że prawdopodobnie będzie to miało miejsce juz przed świętami...Ja nie wiem juz sama czy mam się cieszyć czy smucić...Ciąża się rozwija prawidłowo według daty z kalendarzyka(a to dziwne bo ja całe życie nieregularne okresy miałam...) i to już 30tc leci...Za 8 tygodni dzidzia będzie już całkiem rozwinięta i mam się właśnie wtedy spodziewać już,że może się domagać "wypuszczenia" z brzuszka...No i proszę!Przynajmniej juz wiadomo dlaczego tak tyję w zastraszającym tempie :happy2:
Ale naprawdę mam takie mieszane uczucia z tym związane...Moja mamunia mnie straszy,że takie dzieci grudniowe mają póżniej problemy w szkole bo to cały rok różnicy i takie tam...No i nie wiem czy sie na forum grudniowych mam przenosić już teraz?Smutno by mi było Was opuszczać...No cóż-mam nadzieję,że mnie nie przepędzicie!:-D Wygląda na to,że po prostu będę pierwsza!Ale jak się w sobotę nie dowiem jakiej płci jest moje maleństwo to dostanę ataku szału chyba!Już się nie mogę doczekać!I oczywiście zaczęłam się już stresować czy wszystko będzie ok...Taka norma...

Ach!Jeśli chodzi o drażniące upławy to też miałam i leczę.Przez to złe wyniki moczu mi wyszły no i brak odczytu cytologii...Mam nadzieję,że zdążę wszystko wyleczyć do przyjścia maleństwa!

Czytałam listę...Całe szczęście brakuje mi tylko pierdułek takich jak pieluchy,termometr do wanienki czy nożyczki i szczoteczka do włosków...Ostatnio sobie nawet spisywałam czego mi brakuje i po tej liście patrząc rzeczywiście niczego nie ominęłam.Ach!Jeszcze wanienka...Chociaz leżaczek do wanienki juz mam :-D Kosmetyki pozostawiam na głowie mojej mamuni-tak się umówiłyśmy.A resztę to kupię w przciągu listopada.

To chyba wszystko,co miałam napisać?Pogoda paskudna dzisiaj nawet we Wrocławiu.Czuję wewnętrzny pęd ku porządkom :happy2: Bardzo to u mnie dziwne.Mam nadzieję,że mi zostanie :tak:

Czesc mnamuski.
Przede wszystkim Pumi- powinni Cie zamknac w domu starców, żebys sie napatrzyła na starszych ludzi i zwolniła troche tempo....:wściekła/y:Kurcze odpoczywaj a ze szkoła daj sobie spokoj, szkoła nie zajac nie ucieknie....
Szczypawko- my?pzrepedzic? Ale gdziez tammm...bedziesz pierwsza co najwyzej a pozniej bedziesz nas uspokajac i dawac dobre rady...Wiec Ty wybieraj z kim chcesz sie zadawac- z nami czy z grudniówkami:-D A to czy urodzisz w grudniu czy na poczatku stycznia to nie ma znaczenia byleby dziecko bylo zdrowe....
A u nas dzis spoko- przespałam cała noc...a we Wrocławiu pogoda rzeczywiscie beznadziejna- wieje i zimno jest i korki jak cholera

Asiu o korkach to nawet nie wspominaj.Mieszkamy na Biskupinie i w strone miasta wlasciwie caly czas sa korki!A z gazet sie dowiedzielismy,ze sytuacja moze sie ewentualnie pogorszyc ale na pewno nie poprawic.I tak bedzie do 2011r....Nie mowiac juz nic o tym,ze maja plan wybudowac tu obwodnice srodmiejska i na spacer do parku Szczytnickiego(do ktorego mam jakies 800m) bede musiala chodzic z dzieckiem po ternie budowy.....ale trudno :) jakos to przezyje :D

A co do tego grudnia to jasne,ze najwazniejsze zeby dzidzia zdrowa byla...Tylko jakos sie zdazylam z tym styczniem oswoic i teraz ciezko sie przestawic.Niby to raptem jakis 1-2 tygodnie wczesniej ma byc a ja juz panikuje,ze z niczym nie zdazymy i dzidzia bedzie w syfie remontowym albo ja zamieszkam u tesciowej albo cholera wie co jeszcze....Z tym ze te obawy sa bezpodstawne-znam swojego mezusia i wiem,ze on by do tego nigdy nie dopuscil :-D

Helou:-)
Na początek muszę oczywiście opieprzyć Pumi - słońce! uważaj to nie przelewki! chcesz potem do końca śmierci żałować że na pupie Ci sie nie chciało siedzieć!?:wściekła/y:
Szczypawka, nie przejmuj się że urodzisz juz może w grudniu - tyle Twojego że już będziesz mogła sobie te 1200 od podatku odliczyć, bo będziesz miała dzidzię z 2007.;-) A my Cię kochamy i prosimy - nie wyprowadzaj się do grudniówek:no:

Wczoraj miałam swoją studniówkę, przyszło 7 dziewczyn (mam, ciężarówek albo pragnących nimi być) i się naplotkowałyśmy. Nie koniecznie tylko na temat ciąży. Objadłyśmy się smakołykami, bo i ja zrobiłam paszteciki, sałatkę, babeczki, szarlotkę i one poprzynosiły różności. I dostałam milusie prezenciki dla siebie i maleństwa. Nic nie zamawiałam, ale to bardzo fajne, że pomyślały:-D.
jak się uda to wklejam fotki: moje z zeszłego tyg i z wczorajszej imprezki

Załączniki

• 100_2264.JPG
    100_2264.JPG
    204,6 KB · Wyświetleń: 31
  • 100_2254.JPG
    100_2254.JPG
    227,9 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Do góry