reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
masz racje Donia lepiej samemu kupić i potem ubierać w te śliczności.:-):-):-)
Ale było by miło jakby ktoś pamiętał, no nie
a stronkę dodałam do zakładek:-):-)

juz jestem po zakupach i odwiedzinach i teraz gotuje spagetti na obiad a u was juz pora do snu. oczywscie plecaczka nie kupilam ale kupilam cos dla malej i dla siebie. Teraz mam cos takiego ze jak mam cos kupic na mnie to mi zal i z duza wieksza checia wole kupic cos dla dziecka. Kupilam dla Dominiki dresik i bluzke w Daffys a dla siebie pizamke w krofffy i nocna koszule rozpinana do karmienia- to bedzie juz do szpitala.
Co do ciuszkow dla malej- dostalam duzo nowych polskich bodziakow i spichow od siostry w prezencie. Dzis tez dostalam wiadomosc od przyjaciolki ze czeka na liste rzeczy ktorych jeszcze nie mam a potrzebuje dla malej. Ale musze przerobic liste od Anji na wlasny urzytek i wtedy wydrukuje juz pod katem swoich potrzeb.
Anji lista jest swietna i duuzo mi pomoze.
Ciuszki mam zamiar prac w listopadzie ale pewnie kolo stycznia bede musiala wyprac jeszcze te ktore dostane lub podokupuje do narodzin. U mnie jak juz wspominalam pralka jest w Pensylwani i nie mam mozliwosci wstawic niestety jak wy w kazdym momencie pralki zeby sie pralo. Musze spakowac 2 szuflady ciuszkow do toreb i zawiesc 130 mil zeby je uprac bo miejska pralnia nie wchodzi w gre.
Ostatnio mi szwagierka opowiadala jak w zeszla zime wpadl do pralni bezdomny, wrzucil swoj mokry i zesikany placzsz do suszarki, wysuszyl i poszedl. I wez potem ty nieswidoma wrzuc ubranka swojego dziecka do zawszonej suszarki i dziecko nabawi sie nie wiadmo czego?

O matko Pumi to co piszesz o tych pralniach to straszne. Ja tez bym chyba wolala isc pieszo do tej Pensylwanii uprac ciuszki dla dzidzi,niz zrobic to w tak obrzydliwym miejscu. Nam sie kiedys zepsula pralka i juz prawie ladowalam ciuchy do auta zeby jechac do pralni ale jak pomyslalam jacy tam moga ludzie robic pranie to mi sie odechcialo i ...... wypralam recznie:tak:. U mnie dzis studniowka a ja sama w lozeczku chora leze. Dziewczyny co moge brac na zapalenie oskrzeli,bo w tej glupiej Anglii tylko paracetamol wypisuja:wściekła/y:

qrde kAMALODZ
JA OSTATNIO NA ZAPALENIE OSKRZELI TO dostałam TAKI ANTYBIOTYK SUMMAMED sie nazywał, CO kosztował MAJĄTEK I były TO TYLKO 3 TABLETKI. tylko 3 bo działa przez dwa tygodnie w przyszłośc, a tak mnie po nim pogoniło, ze poznałam zanaczenie słowa biegunka:-):-):-)

Kurcze ja nie wiem co brac? ja bym nawet na przeziebienie nie wiedziala co moge w ciazy. Ostatnio w niedziele mnie zaczelo lapac przeziebienie, przestudiowalam wszystkie leki jakie mam i w sumie to wzielam tylko lyzeczke amolu bo reszta dla ciezarnych odpada.
Kamalodz- ja tez wole prac w rekach albo w Penslywani we wlasnej pralce niz jechac do publicznej pralni. W domu w Nowym Jorku niestety nie moge miec pralki.

reklama
Pumi te ciuszki dla małej są śliczne:tak::tak::tak:
ale ta piżama dla ciebie to nie nadaje się chyba do szpitala , przynajmniej w Polsce.
Bo jak widzę to spodnie i góra a w szpitalu trzeba mieć takie sukienki, żeby jakby co szybko podnieść do góry w razie niepożądanych komplikacji no i oczywiści na wizytacji u ordynatora :tak::-):-):-)

Do góry