reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Kochane jestem na sekundke, przyszlismy z D dojesc pozostalosci po przyjesciu... hihihi....
przepraszam ze malo pisze, alejestem tu dorywczo.
Jutro zamierzam posiedziec wiecej u rodzicow, bo dzis duzo zrobilam rzeczy....
po malu sie urzadzamy....
jutro tezpowklejam zdjecia
bo teraz juz uciekamy do domku...
dziekuje Wam jeszcze raz....
Esti jakos radze w roli zonki... hihihi...
a D nawet mi rano po chlebus i mleczko poszedl.... wiem,zeto chwilke bedzie trealo ale trza sie nacieszyc....
hihihi
buziaczki
sciskam Was mocno....
a co do rodzicow to moja tesciowa- eh... opowiem Wam jutro, a moi sa kochani, tata ma swira na punkcie Kosciolka ale poza tym to teraz oki.....
a Mamusie mam najukochansza na swieicie....
caluski

cześć dziewczynki
ja spędziłam CAŁĄ niedzielke z męzulkiem ale nie obyło sie bez nerwów albo pogoda albo ci nasi tatusiowie tez są w ciąży ;-) ale ja w swoim TESCIOWYM planie nauczyłam sie nie denerwować i wcale sie nie odzywam choć jezyk świezbi
byliśmy na fajnym spacerku i wczesnie poszłam spać
DZISIAJ??????? bieganina na 102!!! łazienka juz super została tylko podłoga zabudowa wanny w płytkach i biały monataz facet idzie jak burza !!! w piątek do poniedziałku szafy takze na weekend 20 X postanawiam pierwsze przeprowadzki:tak:
co do upławów to tez mam jakies dziwne i o róznaej intensywności ale spoko to chyba dosć normalne
wklejam zdjecia ze spaceru w tle nasz dom mieszkanie na samej górze po prawej stronie
Zobacz załącznik 56240

Helou, dzień miałam pracowity i jeszcze szwagier przyjechał na parę dni.
My sie bardzo cieszymy że rodzice (z obu stron) mieszkają daleko. Pewnie pożałujemy jak już będzie dzidzia, ale póki co sami się rządzimy i tylko telefonicznie nas czasem "molestują":shocked2:. Ale tak naprawdę są kochani i wspierają mnie w ciąży jak mogą.
Miałam napisać o tych ćwiczeniach na kręgosłup.
1. Klasyczny koci grzbiecik, na czworakach (dłonie na szerokość ramion, kolana na szerokość bioder), ale bez pogłębiania kręgosłupa do dołu tylko do prostej.
2. Pozycja wyjściowa też na czworaka, ale kolana szerzej. Robimy opad pupą na pięty wyciągając ramiona do prostych i z powrotem do poz. wyjść.Wydech przy opadzie. Można ręce oprzeć o krzesło zwłaszcza jeśli brzuszek już przeszkadza.
3. Siedzimy "po turecku" (najlepiej na jakiejś twardej poduszce lub klocku z pośladkami "wyjętymi" dłonią na zewnątrz. Obracamy ciałem w lewo lewą dłonią opierając się za plecami i prawą o lewe udo. Wzrok i cała głowa nad lewym ramieniem. To samo w drugą stronę.
4. Leżymy na plecach z małą poduszką pod głową i karimatą, kocykiem lub ręcznikiem zwiniętym w rulon i ułożonym pod plecami wzdłuż kręgosłupa. Nogi zgięte w kolanach oparte są łydkami o łóżko lub krzesło.
5. Leżymy na plecach z poduszką pod głową i drugą pod biodrami blisko ściany (tak parę cm pupą od ściany). Nogi są wyprostowane i oparte o ścianę.

Oddychać powoli, wdech przy łatwiejszej części ćwiczenia, wydech wraz z podejmowanym wysiłkiem.

To są ćwiczenia rozluźniające, najlepiej wykonywać naprzemian z wzmacniającymi kręgosłup. Tyle pamiętam teraz, jak coś jeszcze mi się przypomni to napiszę.:laugh2: Miłego ćwiczenia.

witam dziewczynki!
nie moge doczytac wszystkich stron z dzisiaj bo mi sie wlacza blad. Chyba cos o tesciowych piszecie bo na przedostatniej stronie cos wspominacie.
Myszorka ale ci ladnie z brzusiem!!!!!!
ja nadal mam wojne z P. ja nie mam zamiaru czekac do porodu na zakupy. sam zreszta stwierdzil ze bedziemy kupowac po koleji na raty w odstepach 3 tygodniowych zeby nas potem finanse nie wykonczyly. Raz lozeczko, raz Car seat, a potem np fotel do karmienia itd. Ja tez wolalabym kupic wszystko do grudnia bo w grudniu sa swieta i prezenty i kasy zawsze malo w ostatnim miesiacu. Poza tym coraz gorzej sie czuje i nie wyobrazam sobie biegania po sklepach z duuuzym brzuchem.
Dzis bylam caly dzien w szpitalu. Niestety rutynowa wizyta przeciagnela sie na oddzial patologi ciazy. Smutno mi bylo bo balam sie ze juz tam zostane. Przebrali mnie w szpitalne ubrania i kazali sie polozyc.
Mialam duuuzo badan dopochwowych, potem bylam podlaczona do KTG zeby sluchac dziecka, potem USG i znowu badania dopochwowe.Spedzilam tam caly dzien. Akurat jak bylam podlaczona do tego ktg Dominiczka dostala czkawke i wydruk byl bardzo postrzepiony tzn ekstremalne wartosci tzn... wiecie o co chodzi
co do szczepien kategorycznie odmowilam i stwierdzili ze i tak musze wziasc 3 dawki a jak chce po ciazy to nie beda nalegac. Za 4 tyg mam nastepna wizyte i bede miec robiona glukoze.
Generalnie mam duuuzo lezec i uwazac jak nie chce zaczac rodzic. UUUUffff a myslalam ze juz atrakcje ciazowe za mna i doczekam spokojnie do konca.
kregoslup mi wysiada. Zaraz ide cwiczyc to co Pandorax napisala. Dzieki Pandorax- moze mi ulzy....

Dzidzia - czekam na fotki!!!!!

Czesc mamuśki....
We Wrocławiu od rana złota piękna jesień:-)
Pumi- ale miałas jazde w tym szpitalu. No ale masz pewnośc, że dokładnie Cie przebadali. Teraz rzeczywiście musisz duzo odpoczywac..
Pandorax- ćwiczenia ciekawe, trzeba wypróbować
Dzidzia- dawaj fotki. A tak swoja drogą to dobrze,że D na poczatku małżenstwa robi dobre wrazenie..
Kurcze musze Wam cos napisac- wczoraj dostałam wiesci od mojej mamy co do naszej znajomej, ktora dwa dni temu urodziła..
I znowu lekarze sie pomyslili- cała ciaze mowili jej ze chłopak. A tu Laska wyskoczyła- nie było siusiaczka...
Wiec moja mama do mnie mowi- ze w zadnym wypadku mam sie juz lekarza nie pytac jakiej płci jest moje dzieciatko...Bo to i tak bzdury.
Moim zdaniem zawsze moze zdarzyc sie jakies ryzyko pomyłki ale w 90% to raczej stan faktyczny potwierdza sie z tym co mowi lekarz
A tak w ogole to od wczoraj jestem w dołku- dowiedziałam sie od mojej siostry,że moi rodzice maja problemy finasowe....Kurcze smutno mi sie zrobiło bo mama raczej sie nie chwali ani nie zali a ja nie wiem jak im pomoc, tym bardziej ze wychowuja jeszcze małego synka:-(
Przepraszam,że Wam o tym pisze ale tak jakos smutno mi jest

wczoraj na zajeciach w szkole bylo a laktacji,bardzo duzo waznych info, dostalismy liste wyprawki mama-dziecko i sie przerazilam,ze prwie niczego nie mam oprocz ciuchow dla malej!:szok:
remont moze sie przeciagnac do grudnia, wiec wszystkie zakupy zrobie w listopadzie, w grudniu swieta, moze byc zimno i czort wie jak sie bede czula w grudniu,narazie mam dola i nic mi sie nie chce:no:taka prawda,ze jak termin mam na 18 to rownie dobrze mode urodzic 4stycz:zawstydzona/y:wiec ruszam do ataku w listopadzie jak ktoras z was chce taka liste to moge przefaxowac albo wyslac mailem podobna wersje, jest naprawde dokladna i pomocna szczegolnie dla mam ktore rodza po 1:confused:

Dzień dobry;-)
Anja, dawaj tą listę, widziałam już różne ale zawsze warto porównać a nie mam doświadczenia.
Trochę mnie zaniepokoiłyście tymi zakupami. Ja jeszcze w ogóle nie zaczęłam. A faktycznie termin nawet na koniec stycznia może oznaczać że dzidzia wyjdzie juz na początku. W grudniu będą zakupy prezentowe i świąteczne i dzikie tłumy w sklepach:szok:. Muszę zacząć przynajmniej sporządzać listę niezbędnych zakupów.

reklama
aniu dawaj liste ja co prawda po raz drugi ale czuje sie jak po rz pierwszy i mnie juz troche nerwy trzepia jak to bedzie w końcu na nowym sama w domku oczywiście mama blisko ale?????? DUżO OBAW NO I .... NIC NIE MAM KUPIONE tylko rzeczy to co po Kornelce ale ona urodziła sie 22-04 i szybko były upały więc troche jakby pierwsze:szok:

co do płci to tez juz słyszała ze 3 razy ale w stronę POTWIERDZONA dziewczynka a jest FACET!!!! nie wiem ja jakoś sie nie nastawiawiam mam niby potwierdzona dziewczynkę ale bardzo chcę chłopca (chociaż z imieniem będzie problem) no i wróżka tez powiedziała DZIEWCZYNKA
rzeczy raczej nie kupuję tylko koszulki body z długim rękawem a jakby co to moze kupie kilka cieplejsych pajacyków w uni sex kolorze a jakby co to coś za sklepu mi przyniosą
łóżeczko kołyske wiklinowa robie sobie na bieluścieńko tak jakos mi sie spodobało wózek? upatrzony ale zakup raczej na grudzień
narzie kończe mieszkanko i BARDZO CHCĘ BYĆ JUZ NA SWOIM :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry