reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
hej
Ale nudny dzień młody wstal o 7 a teraz spi raz w tygodnu zdarza mu się taki dzien kiedy wystarcza mu 8 godzin snu nocnego i to jeszcze z przerwami mamo dlaczego to trafia akurat na moje dyżurowanie . :no:
No na to wygląda że mam spokój z odwiedzinami tesciowej chyba się obraziła na mnie sama zgłupiałam po całej tej aferze co nakrzyczałam na nią się nie odzywa zresztą ona się rozłączyła(też mi kultura) powiedziała że ona nie jest gówniarą na którą można krzyczec i tyle nie dała mi nic powiedziec i przedewszystkim przeprosic ale sami kiedys zobaczycie jak to jest przyjechac z pracy a w domu cisza dziecka nie ma oczywiecie jeżeli wszystko sie bedzie działo bez waszej wiedzy. Teraz to ja jej chyba nie przeprosze i pierwsza też nie pojade . Co wy myslicie wiem że jestem uparta i pamiętliwa i to bardzo to niestety są minusy mojego charakteru . Sama sie czasem denerwuje na siebie .

Ehhh trzeba obiadek jakis skleic estera narobiłaś mi ochoty na ogórkową mniam mniam i dzis wk łasnie ją zrobie hihi nie musze długo myslec

Hmmmm....Ja to w ogóle nie mam pojęcia o jakim doświadczeniu mówicie :-D Więc z pewnością nie pomogę.

Asiu a Ty gdzie będziesz rodzić?Na który szpital się zdecydowałaś?Ja chcę rodzić z mężusiem.Sama sobie dziecka nie zrobiłam to i sama rodzić nie będę :-D Nie wyobrażam sobie po prostu żebym miała być sama!A całe życie wydawało mi się,że nie chciałabym żeby ojciec był przy narodzinach ...Ja wijąca się z bólu,krzycząca i do tego jeszcze morze krwi...Ale okazuje się,że z obecnej perspektywy wygląda to zupełnie inaczej :-D

Wczoraj obejrzalam sobie oddzial porodowy w moim szpitalu. Wszystko to wyglada bardo ladnie. Sala porodowa przypomina raczej gabinet spa - lozko do masazu, wanna dla relaksu, prysznic z biczami wodnymi, czerwona pilka, ladny fioletowo-rozowy szal (?) uwieszony u sufitu itp. Moge robic co chce i kiedy chce, a takze jak chce. Stawia sie na nature i generalnie na nieprzeszkadzanie:tak:. Wszyscy podobno maja mowic cicho, bo dzidzia wszystko slyszy:tak:, dlatego zadnych krzykow:-D. Pokoje po porodzie tez ladne, troche klaustrofobiczne, ale wygodne. Do wyboru jednoosobowe, dwuosobowe tzw. komunalne, ktore tez sa dwuosobowe tyle ze bez prysznica, za to z telewizorem:-D. Wszystko to wyglada jak 3, moze 4 gwiazkowy hotel, co nie zmienia faktu , ze uodzic trzeba:-D.

Szczypawko ja chyba bede rodzic w Trzebnicy z tym,że cesarkę bede miała. Ale tez z mężem. Dowiadywałam się i mąż moze byc obecny przy cesarce....
Masz racje- do powstania dziecka potrzebne sa dwie osoby wiec niech i on bedzie ze mna przy porodzie..A co sie samemu meczyc....
Paulinek- no z tego co opowiadasz to rzeczywisce salon spa. Szkoda tylko,że tak sie cierpi
Madzka- ja Ci nie pomogę. Jestem ostatnia osobą, która moze doradzac w sprwie tesciowej. sama nie pałam miłoscia do niej a ona do mnie wiec nie wiem nawet jak moze wygladac porozumienie w takim układzie

OOoh!Naprawdę mąż będzie mógł być z Tobą?To bardzo fajnie bo słyszałam,że przy cc nie może...A na tamat szpitala w Trzebnicy dużo dobrego słyszałam!Tylko my aktualnie bez samochodu jesteśmy własnego.I nie wiem jak to będzie.Zresztą jak pochodzę do szkoły rodzenia to myślę,że się oswoję ze szpitalem klinicznym...
Ale na SPA nie mam chyba co liczyć....Zresztą nie widziałam jeszcze sali do porodów rodzinnych.Nie nastawiam się w każdym razie,że będzie tak ładnie i kolorowo :-D

A co do teściowej...Ja w prawdzie żadnych konfliktów nie miałam.Myślę jednak,że pierwsza bym przeprosiła bo jestem młodsza i chociażby z tego tytułu należy jej się szacunek.To nie znaczy,że nie dostałabym wścieklizny tak jak Ty!Przeprosiłabym za to,że podniosłam głos.Ale wytłumaczyłabym,że pretensje były słuszne i nie życzę sobie takiej sytuacji na przyszłość....Chyba tak bym zrobiła.Ale nie chcę się podejmować doradzania bo nie byłam jeszcze w takiej sytuacji :-D

co do tesciowej- tez sie nie udzielam. Nie przepadam za swoja ale jakos sie nam uklada.
Paulinek- ale ci fajowo ze juz widzialas sale i moglas sobie wybrac.
ja ciagle czekam az mi pokaza mozliwosci w moim szpitalu.
ja dzis mam lekkie bole po lewej stronie-ale bede lezec do poludnia. potem jade na lotnisko pozegnac rodzicow.

obiecuje- zadnego
xx_odkurzanie.gif
ani
xx_pranko_02.gif
,
xx_pranko_01.gif
czy tez
xx_prasowanie.gif

siedze grzecznie na pupie i odpoczywam

Mnie ta wizyta w spitalu miala uspokoic, a tymczasem uswiadomilam sobie ze tak czy siak musze urodzic i pewnie ze lepiej w "SPA", niz na korytarzu (co w Polsce moze sie zdarzyc). Polozna ktora nas oprowadzala tez jakas taka spokojna i rzeczowa byla. A na mnie podzialalo to na odwrot:-( Nawet sie zastanawialam co ja tam robie. A dzis mam malego dolka w zwiazku z tym:-(

Zastananwiam sie czasami dlaczego niektore tesciowe sa takie "tesciowe". Przeciez one tez mialy, albo jeszcze maja swoje tesciowe! :no: Czy nie mozna zyc normalnie i dac zyc innym:tak: zamiast uprzykszac zycie i sie wtracac:no:

reklama
ufff.posprzatalam, kruche ciasteczko z owocami sie juz piecze, kurczaczek z ananasem w d..e czeka na swoja kolej w piekarniku.:-D:-D w gdansku ponuro i leje, depresyjna pogoda wiec najlepiej sie najesc na maxa. chyba zamiast depaty politycznej mam ochote na jakis lajtowy filmik:happy:

Do góry