reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Witam u nas ja na razie zimno ale słonecznie i wydaje mi sie że ta ukochana wiosna nie przyjdzie tak szybko.
Jagna nie wiem co ci poradzić z tym kolankiem ale zgadzam sie z dziewczynami brzydko to wygląda.
Wszystko w życiu jest ważne ale zdrowie naszych bliskich najważniejsze,takie jest moje zdanie...
Dziewczyny za czełam dietę i ćwiczenia odnowa znajoma pożyczyła mi abdzinik (nie wiem jak sie pisze)do robienia brzuszków robię 1000 dziennie czuje się świetnie (chce schudnąć dla siebie przede wszystkim dla siebie ale i na złość mojej siostrze niech ją szlak trafi jak mnie zobaczy bo ona taka jak ja jest ,a ostatnio sie pożarłam z nią i ja jej pokarze że mogę wszystko.

reklama
nutka dużo wytrwałości życze na pewno ci się uda!!! na złośc siostrze a co:-D

u nas piękne słoneczko ale co z tego skoro juz mamy -1 i ma dojść do - kilkunastu podobno.

wczoraj byliśmy w media markt bo wszystkie agd i rtv sprzedawali taniej o podatek vatu i kupilismy kuchenkę pod zabudowę ale sie cieszę w koncu będę miała nową własnie z takich sprzętów brakowała mi kuchenka miałam po kimś taka brzydką starą z niedziałającym piekarnikiem a teraz mam piękny błyszczący piekarnik ehhh tylko po niedzieli mi go zamontują i bede piekła i piekła i piekła he he

witam was moje drogie mamuski :*
jagna powiem ze szczeroscia i przepraszam odrazu ale zaniedbalas cos w zwiazku z tymi badaniami malej !!! to kolanko wyglada okropnie !!! i chyba podpisze sie pod postem estery, wybacz za nie mile slowa ale takie moje zdanie !

u nas oki, jutro ide z dziewczynami na kregle a potem do pubu sie pobawic :-) z okazji dnia kobiet , kupilam sobie sliczna bluzeczke na wyjscie i wlasnie zmylam farbe z wlosow, moje chlopaki spia po obiedzie a ja mam chwile dla siebie :-)

Dzwoniłam do szpitala, dowiedzieć się co ma wziąść. Pozwolił lekarz odstawić gluten, bo to tylko 2 tygodnie, a kolanko smarujemy Latikortemi Pimafucortem (antybiotyk w maści). Nic to nie daje tylko tyle, że niuni nie swędzi i ogasło troszkę. To na zdjęciu to już wygląda dobrze, po maściach i odstawieniu kosmetyków.
Nie obrażam się na Wam, wiem że chcecie dobrze, tak jak i my. Lekarze w klinice kazali dawać gluten to podawałam, w małej ilości ale nie zawsze się dało. Teraz na badania idziemy i na swoje to będzie w razie co łatwiej z dietą i sklep bezglutenowy pod nosem będzie;-) Mleko mała sama sobie zredukowała do kaszy na kolację, bez kaszy nie zaśnie, maleńka moja.

Nina ja w expansery i openfinanse już nie wierzę. Wolałam zapłacić 1000zł firmie za znalezienie kredytu, nie dość że znaleźli najtańszy, to jeszcze załatwią w sądzie wpisy na hipotekę i podatek w US. Byli z nami wczoraj w banku, będą i u notariusza, wszędzie z obstawą. Dosłaownie wczoraj się czuliśmy jak jakieś głowy państwa :-D;-)
A ja Wam chyba jeszcze mieszkanka nie pokazałam, tylko nie ma już go na stronie biura. Pokażę w poniedziałek 15. Niestety:-(

Dzien doberek....kolejny sloneczny dzien...w przyszlym tygodniu ma byc juz bardzo cieplo ale deszczowo, ale niech tam....wazne ze cieplo idzie do nas pelna para....wlasnie przed momentem zerknelam na termometr i jest 13 stopni HURRAY!!!!! a ja mam okna pootwierane, pani sprzata, ja sama troche sciemniam ze sprzatam, ukladam pranie, piore nowe ciuchy co zakupilam sobie i dziatwie juz na wiosennie, taki typowy sobotni zgielk domowy mozna powiedziec, wszystko w normie, spacer zaliczony, Oliver tez byl z mlodszym bratem za reke, myslalam ze padne ze smiechu jak razem kroczyli powaznie przez osiedle sami....pieknie i ladnie do czasu az Jonathan za nimi polazl i od razu wszyscy trzej przyszli wypaprani blotem i kompletnie mokrzy, Vincent to nawet majtki i skarpetki mial doszczednie mokre...wrrrrrr a ulice suche oczywiscie, ten stary kon ich popchal gdzies na glebokie pobocza gdzie umieraja naszej swietej pamieci gory sniegu pozostale po zimsku. Co za brak odpowiedzialnosci u tego mojego najstarszego syna....I nowa kupka prania sie szykuje ot zycie....Jestem strasznie napompowana optymizmem przxy tej pogodzie, serio to zima mnie wykonczyla w tym roku maksymalnie...Milego weekendu zycze.

jagnaprzecież ty od początku z tego co pamiętam latałaś po lekarzach z małą a trafić do dobrego w tych czasach to naprawdę sztuka i moim zdaniem nie masz sobie nic do zarzucenia przeciez szpital miałaś załatwiony już dawno i poza tym wiem jak to jest w małym mieście zero specjalistów !!!!!!!!!!!!!!!!!do specjalisty trzeba jecchać kilkadziesiat kilometrów i tak nie wiadomo czy pomoze:tak:
a niestety o poradni metabolicznej można tylko pomarzyć.
pojedziesz zrobicie badania i sie wszystko wyjaśni;-) i nic nie zaniedbałaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja też nie załatwiam kredytu w openfinanse czy czymś innym tylko u babki która tak jak u was wyszukuje najtańszy kredyt i ja tez z nią będę jeżdziła podpisywac kredyt czy przepis u notariusza.

Ostatnia edycja:
Pawini zazdroszczę tej ciepłej pogody u Ciebie....Heh my też myśleliśmy o kredycie ale większych szans nie mamy...Ja siedzę w domu mąż umowa na czas określony....Może jak w totka wygram to będziemy na swoim..

jagnaprzecież ty od początku z tego co pamiętam latałaś po lekarzach z małą a trafić do dobrego w tych czasach to naprawdę sztuka i moim zdaniem nie masz sobie nic do zarzucenia przeciez szpital miałaś załatwiony już dawno i poza tym wiem jak to jest w małym mieście zero specjalistów !!!!!!!!!!!!!!!!!do specjalisty trzeba jecchać kilkadziesiat kilometrów i tak nie wiadomo czy pomoze:tak:
a niestety o poradni metabolicznej można tylko pomarzyć.
pojedziesz zrobicie badania i sie wszystko wyjaśni;-) i nic nie zaniedbałaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja też nie załatwiam kredytu w openfinanse czy czymś innym tylko u babki która tak jak u was wyszukuje najtańszy kredyt i ja tez z nią będę jeżdziła podpisywac kredyt czy przepis u notariusza.
Nina tak chyba najlepiej:).
Pawimi zazdroszczę takiej pogody.
Maleństwo jeszcze troszkę i też pójdziecie na swoje;)

reklama
Z bukietem róż nie mogę przyjść
by złożyć Wam życzenia
Lecz w słowach tych myśli
niech się spełnią Wasze marzenia
Dużo sukcesów oraz radości
Dużo uśmiechów i spełnienia marzeń
moc słodyczy w Dniu Kobiet
Tego wszystkiego życzy Wam mój mąż A..
wielki-bukiet-roz_srednie-zdjecie_3632.jpg

Do góry