reklama
malenstwo23
Mama Kubusia:)
Witam.U nas dziś wieje i sypie.Ja chodzę jakaś śnięta i zupkę dla Kubusia i siebie robię warzywną.Zobaczymy co mi z niej wyjdzie robię pierwszy raz z kapustą pekińską.
nina2201
mama Oliviera
u nas dzisiaj bardzo ciepło po tych strasznych mrozach, jest 0 stopni,ale wczoraj mocno sypał śnieg i znowu go dużo napadało właśnie patzre za okno i znowu sypie!
maleństwo ja też dzisiaj mam zupkę warzywną ale z brukselką, brokułami, ziemniakami itd, z pekińską jeszcze nie robiłam daj znać czy dobra wyszła.
wczoraj robiłam racuchy wyszły pycha jeśli ktoś ma ochote na szybki deserek podaję przepis!
0,5 kg mąki
2 jaja
1 i 1/2 szklanki mleka
3 g drożdży
2 łyżki cukru szczypta soli
drożdze kruszymy i zasypujemy cukrem dodajemy do lekko podgrzanego mleka mieszamy do rozpuszczenia. do mąki dodajemy 2 jajka szczyptę soli i wlewamy mleko z drożdżami mieszamy, ciasto jest lekko lejące odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośniecia. rozgrzewamy na patelni olej, jak ciasto wyrośnie kładziemy na olej łyżką placuszki smażymy z obu stron uwazając żeby środek nie był surowy gdyż szybko sie przypiekają z wierzchu.
gotowe posypujemy cukrem pudrem!
pycha mały sie zajadał wczoraj!:-)
maleństwo ja też dzisiaj mam zupkę warzywną ale z brukselką, brokułami, ziemniakami itd, z pekińską jeszcze nie robiłam daj znać czy dobra wyszła.
wczoraj robiłam racuchy wyszły pycha jeśli ktoś ma ochote na szybki deserek podaję przepis!
0,5 kg mąki
2 jaja
1 i 1/2 szklanki mleka
3 g drożdży
2 łyżki cukru szczypta soli
drożdze kruszymy i zasypujemy cukrem dodajemy do lekko podgrzanego mleka mieszamy do rozpuszczenia. do mąki dodajemy 2 jajka szczyptę soli i wlewamy mleko z drożdżami mieszamy, ciasto jest lekko lejące odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośniecia. rozgrzewamy na patelni olej, jak ciasto wyrośnie kładziemy na olej łyżką placuszki smażymy z obu stron uwazając żeby środek nie był surowy gdyż szybko sie przypiekają z wierzchu.
gotowe posypujemy cukrem pudrem!
pycha mały sie zajadał wczoraj!:-)
malenstwo23
No to super Jagna że zdrowa
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Już usuwam! Przepraszam za nieumyślne spamowanie Pozdrawiam Mamusie
Ostatnia edycja:
Kochane dziewczęta mogłybyście zagłosować na moją Zuzkę? Chociaż na jedno zdjecie Nigdy nic nie wygrałyśmy i postanowiłam teraz spróbowac
BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Z góry bardzo dziękujemy
aga salik nasza kochana moderatorko mozesz to wykasowac? Spam reklamowy jest lamaniem regulaminu forum. Dzieki.
malenstwo23
Hej.Zupka się udała,jest pyszna.Po prostu wrzuciłam do gara trochę pokrojonej pekinki i 3 spore cebule,gotowałam około 20 minut następnie dodałam jeszcze jakąś mieszankę warzywną i kolejne 20 i wyszła super.zabieliłam białkiem sojowym,.
A dziś się ważyłam,od początku diety mam 10 mniej już Kocham moją dietę i sama zaczynam się tym zajmować Jak ktoś chętny dajcie znać
A dziś się ważyłam,od początku diety mam 10 mniej już Kocham moją dietę i sama zaczynam się tym zajmować Jak ktoś chętny dajcie znać
nina2201
mama Oliviera
maleństwo gratulacje!!!
a napisz coś więcej o tej diecie, byłam na stronie herbalife i widziała, ze cos tam sie kupuje i robi z tego posiałki tak??? tylko drogie to było.
a napisz coś więcej o tej diecie, byłam na stronie herbalife i widziała, ze cos tam sie kupuje i robi z tego posiałki tak??? tylko drogie to było.
reklama
malenstwo23
Fakt troche to kosztuje ale warto.Poza tym mam z głowy i śniadania i kolacje nie ma żadnych chipsów ciast batonów itp.I w sumie to na żarcie z mężem wliczając w wydatki moją dietę wydajemy i tak mniej (on nie jest na diecie ale go muszę zmobilizować bo mu trochę mięsień piwny urósł nawet więcej niż trochę )