reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a po co lekarz upiera sie na ten gluten skoro mala ma po nim biegunki nawet na Cropazie mowisz ze w dalszym ciagu sie zdarzaja? bo tego nie do konca rozumiem, skoro nie toleruje glutenu co objawia sie w biegunkach to jaki jest sens faszerowania dzieckiem lekiem i na sile podawania alergenu?

reklama
a po co lekarz upiera sie na ten gluten skoro mala ma po nim biegunki nawet na Cropazie mowisz ze w dalszym ciagu sie zdarzaja? bo tego nie do konca rozumiem, skoro nie toleruje glutenu co objawia sie w biegunkach to jaki jest sens faszerowania dzieckiem lekiem i na sile podawania alergenu?

Dokładnie,a w nadanicj to i tak wyjdzie-nawet jak nie będzie jadła.
Sama jestes alergiczka to i dziecko masz alergiczne i powinnas od samego poczatku robic cos w tym kierunku.

I od kiedy Cropoz G jest an biegunki??????????Jest to lek na alergie!!!!!!!!!!!!!!!!Olis 3 miesiace dostawał.
Na biegunke to sa probioyki.

generalnie sie niby mowi ze Cropaz G podawany jest przy biegunkach o podlozu alergicznym...stad pewnie to sie wzielo. Daje sie go po wykluczeniu alergenow z diety...wlasnie tak jak Olis dostawal..2-3 miesiace. Probiotyk w sumie jest na odbudowanie flory bakteryjnej zniszczonych jelitek..Jagna a skad Ty wiesz ze jestes alergiczka i ze akurat po opisie Estery masz AZS? Leczylas sie kiedykolwiek, stosowalas diety? Generalnie tak jak mowi Estera skoro ty jestes alergiczka to wiadomo bylo ze Celinka moze tez byc i nalezalo to obserwawowac od dnia numer jeden...

Celinka ma Cropoz i Lacido Baby, aby troszkę ochroniły jelitka, w związku z alergią. A na glutenie mu si być bo będą pobierać jej wycinek jelita:-:)-( A po 3 tygodniach diety bezglutenowej niby nie widać zmian, a żeby się zrobiły to co najmniej 4 miesiące trzeba. Ja tam nie rozumiem, ale jak trzeba to trzeba. Nie daje dużo glutenu, bo jak robię naleśniki czy placki to mące bezglutenowej dostaje. A zjada góra pół kromki zwykłego chleba, problem się zaczyna jak zje coś więcej z glutenem. Do marca jakoś dotrwamy:-(

generalnie sie niby mowi ze Cropaz G podawany jest przy biegunkach o podlozu alergicznym...stad pewnie to sie wzielo. Daje sie go po wykluczeniu alergenow z diety...wlasnie tak jak Olis dostawal..2-3 miesiace. Probiotyk w sumie jest na odbudowanie flory bakteryjnej zniszczonych jelitek..Jagna a skad Ty wiesz ze jestes alergiczka i ze akurat po opisie Estery masz AZS? Leczylas sie kiedykolwiek, stosowalas diety? Generalnie tak jak mowi Estera skoro ty jestes alergiczka to wiadomo bylo ze Celinka moze tez byc i nalezalo to obserwawowac od dnia numer jeden...
Jak zeżrę a dużo nabiału albo pomidorów, to dostaję na całym ciele suche plamy, łuszczą się i swędzą. Znikają po nawilżeniu i diecie bez nabiałowej. Ogólnie idziemy z mała do innego dermatologa, bo ta troszkę olała sprawę, u męża w zakładzie przyjmuje jakiś specjalista z wrocka. Dla górników i rodzin za frii:-) Ja też pójde, nażre się jogurtów i mleka i idę;-)

co do wysypki, to ja mam problem z rekoma:wściekła/y: jak myje zimną wodą to zaraz mam suche i szczypią:wściekła/y: ale to tylko jak jestesmy na mieszkaniu w PL:baffled:

wiktoria też dostała laticort- lekarka powiedziała że to wysypka wirusowa i do 6tyg może znikać..

ale co lekarz to inaczej mówi i kogo tu słuchać:confused:

najwyrazniej twoja skora nie toleruje jakiegos zwiazku chloru ktorym oczyszczana jest polska woda...ja mialam problem ze skora na rekach kilka lat temu jak jeszcze w Chicago mieszkalam a odkad wyprowadzilam sie na swoja wioche, zmienilo sie zrodo wody i ja przestalam miec problemy.

Witam dziewczyny jak tam po mroznej nocy?U nas było -19 stopni.Nawet nasze auto nie odpaliło wiec nie pojechaliśmy do kościoła,ale mąż pojechał rowerem bo daleko nie jest a on już całą zime jezdzi rowerem wiec mówi że to dość przyjemne.Ja nawet nie wsiadła bym na rower o tej porze roku ,ale jak lubi to mu nie zabraniam.I powiem wam że kondycje ma zajebistą.Taki jakiś przystojniejszy się zrobił.
Co do chorób to u nas jak na razie dziewczyny nie chorują jak były przeziębione w listopadzie to teraz nawet kataru nie mają ,ale dostają codziennie po kapsułce czosnku,i ja też biorę i czujemy się swietnie nawet jak jest taki mróz jak dzisiaj.Codziennie spacerki zależy od temperatury dziś tylko na 10 minutek w południe wyjdziemy.
Amelka je prawie wszystko i pije mleko krowie z kartonu już od jakiegos czsu.

Ostatnia edycja:
najwyrazniej twoja skora nie toleruje jakiegos zwiazku chloru ktorym oczyszczana jest polska woda...ja mialam problem ze skora na rekach kilka lat temu jak jeszcze w Chicago mieszkalam a odkad wyprowadzilam sie na swoja wioche, zmienilo sie zrodo wody i ja przestalam miec problemy.

tylko że ja całe zycie mieszkałam dwa piętra wyżej i mi się nic od wody nie robiło, dopiero jak się przeprowadziliśmy na dół:wściekła/y: smaruje sie kremem oliatum dla dzieci, mam nadzieje że pomoże:tak:
u nas dzisiaj -23:szok: i raczej z domu sie nie wybierzemy nigdzie...

reklama
Do góry