a po co lekarz upiera sie na ten gluten skoro mala ma po nim biegunki nawet na Cropazie mowisz ze w dalszym ciagu sie zdarzaja? bo tego nie do konca rozumiem, skoro nie toleruje glutenu co objawia sie w biegunkach to jaki jest sens faszerowania dzieckiem lekiem i na sile podawania alergenu?
reklama
e-stera
Fan(ka)
a po co lekarz upiera sie na ten gluten skoro mala ma po nim biegunki nawet na Cropazie mowisz ze w dalszym ciagu sie zdarzaja? bo tego nie do konca rozumiem, skoro nie toleruje glutenu co objawia sie w biegunkach to jaki jest sens faszerowania dzieckiem lekiem i na sile podawania alergenu?
Dokładnie,a w nadanicj to i tak wyjdzie-nawet jak nie będzie jadła.
Sama jestes alergiczka to i dziecko masz alergiczne i powinnas od samego poczatku robic cos w tym kierunku.
I od kiedy Cropoz G jest an biegunki??????????Jest to lek na alergie!!!!!!!!!!!!!!!!Olis 3 miesiace dostawał.
Na biegunke to sa probioyki.
generalnie sie niby mowi ze Cropaz G podawany jest przy biegunkach o podlozu alergicznym...stad pewnie to sie wzielo. Daje sie go po wykluczeniu alergenow z diety...wlasnie tak jak Olis dostawal..2-3 miesiace. Probiotyk w sumie jest na odbudowanie flory bakteryjnej zniszczonych jelitek..Jagna a skad Ty wiesz ze jestes alergiczka i ze akurat po opisie Estery masz AZS? Leczylas sie kiedykolwiek, stosowalas diety? Generalnie tak jak mowi Estera skoro ty jestes alergiczka to wiadomo bylo ze Celinka moze tez byc i nalezalo to obserwawowac od dnia numer jeden...
Celinka ma Cropoz i Lacido Baby, aby troszkę ochroniły jelitka, w związku z alergią. A na glutenie mu si być bo będą pobierać jej wycinek jelita:--( A po 3 tygodniach diety bezglutenowej niby nie widać zmian, a żeby się zrobiły to co najmniej 4 miesiące trzeba. Ja tam nie rozumiem, ale jak trzeba to trzeba. Nie daje dużo glutenu, bo jak robię naleśniki czy placki to mące bezglutenowej dostaje. A zjada góra pół kromki zwykłego chleba, problem się zaczyna jak zje coś więcej z glutenem. Do marca jakoś dotrwamy:-(
Jak zeżrę a dużo nabiału albo pomidorów, to dostaję na całym ciele suche plamy, łuszczą się i swędzą. Znikają po nawilżeniu i diecie bez nabiałowej. Ogólnie idziemy z mała do innego dermatologa, bo ta troszkę olała sprawę, u męża w zakładzie przyjmuje jakiś specjalista z wrocka. Dla górników i rodzin za frii:-) Ja też pójde, nażre się jogurtów i mleka i idę;-)generalnie sie niby mowi ze Cropaz G podawany jest przy biegunkach o podlozu alergicznym...stad pewnie to sie wzielo. Daje sie go po wykluczeniu alergenow z diety...wlasnie tak jak Olis dostawal..2-3 miesiace. Probiotyk w sumie jest na odbudowanie flory bakteryjnej zniszczonych jelitek..Jagna a skad Ty wiesz ze jestes alergiczka i ze akurat po opisie Estery masz AZS? Leczylas sie kiedykolwiek, stosowalas diety? Generalnie tak jak mowi Estera skoro ty jestes alergiczka to wiadomo bylo ze Celinka moze tez byc i nalezalo to obserwawowac od dnia numer jeden...
niunia_2008
mama Wiktorii :)
co do wysypki, to ja mam problem z rekoma jak myje zimną wodą to zaraz mam suche i szczypią ale to tylko jak jestesmy na mieszkaniu w PL
wiktoria też dostała laticort- lekarka powiedziała że to wysypka wirusowa i do 6tyg może znikać..
ale co lekarz to inaczej mówi i kogo tu słuchać
wiktoria też dostała laticort- lekarka powiedziała że to wysypka wirusowa i do 6tyg może znikać..
ale co lekarz to inaczej mówi i kogo tu słuchać
najwyrazniej twoja skora nie toleruje jakiegos zwiazku chloru ktorym oczyszczana jest polska woda...ja mialam problem ze skora na rekach kilka lat temu jak jeszcze w Chicago mieszkalam a odkad wyprowadzilam sie na swoja wioche, zmienilo sie zrodo wody i ja przestalam miec problemy.
Witam dziewczyny jak tam po mroznej nocy?U nas było -19 stopni.Nawet nasze auto nie odpaliło wiec nie pojechaliśmy do kościoła,ale mąż pojechał rowerem bo daleko nie jest a on już całą zime jezdzi rowerem wiec mówi że to dość przyjemne.Ja nawet nie wsiadła bym na rower o tej porze roku ,ale jak lubi to mu nie zabraniam.I powiem wam że kondycje ma zajebistą.Taki jakiś przystojniejszy się zrobił.
Co do chorób to u nas jak na razie dziewczyny nie chorują jak były przeziębione w listopadzie to teraz nawet kataru nie mają ,ale dostają codziennie po kapsułce czosnku,i ja też biorę i czujemy się swietnie nawet jak jest taki mróz jak dzisiaj.Codziennie spacerki zależy od temperatury dziś tylko na 10 minutek w południe wyjdziemy.
Amelka je prawie wszystko i pije mleko krowie z kartonu już od jakiegos czsu.
Co do chorób to u nas jak na razie dziewczyny nie chorują jak były przeziębione w listopadzie to teraz nawet kataru nie mają ,ale dostają codziennie po kapsułce czosnku,i ja też biorę i czujemy się swietnie nawet jak jest taki mróz jak dzisiaj.Codziennie spacerki zależy od temperatury dziś tylko na 10 minutek w południe wyjdziemy.
Amelka je prawie wszystko i pije mleko krowie z kartonu już od jakiegos czsu.
Ostatnia edycja:
niunia_2008
mama Wiktorii :)
najwyrazniej twoja skora nie toleruje jakiegos zwiazku chloru ktorym oczyszczana jest polska woda...ja mialam problem ze skora na rekach kilka lat temu jak jeszcze w Chicago mieszkalam a odkad wyprowadzilam sie na swoja wioche, zmienilo sie zrodo wody i ja przestalam miec problemy.
tylko że ja całe zycie mieszkałam dwa piętra wyżej i mi się nic od wody nie robiło, dopiero jak się przeprowadziliśmy na dół smaruje sie kremem oliatum dla dzieci, mam nadzieje że pomoże
u nas dzisiaj -23 i raczej z domu sie nie wybierzemy nigdzie...
reklama