reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

probuj jej robic domowe pasztety np. z kaczki i watrobki jesli juz tak lubi, moj takie jada, kupnych to nawet my nie ruszymy bo wydaje mi sie ze to syf, a na noc do spania to tylko wode dostaje, ma ladne zabki to trzeba o nie dbac, po kolacji koniecznie mycie zeboli i juz nic wiecej nie dostaje oprocz wody.
Zupa pomidorowa i placki ziemniaczane to tez ulubiona potrawa u nas, chyba wszystkie dzieci lubia z tego co slysze.

reklama
Małą dostaje kaszkę, mycie zębów i spać:-)
A dodawałaś do placków buraki, marchew i groszek. Też się uciera tak jak ziemniaki, są pyszne. Moja je placki tylko z cukrem, też sypie tylko tyle aby było widać 2 ziarnka na placku;-)
A i od tego tygodnia wprowadziliśmy, słodką niedzielę. Więc słodycze tylko w niedzielę. Więc w niedzielę obżarstwo słodyczami;-):-D:-D

ja dodaje warzywa tylko obok plackow w postaci surowki albo bukietu warzywnego uparowanego na miekko, cukru moje dziecko nie zna, zreszta i my wogole bialego cukru nie uzywamy, slodyczy tez raczej u nas w domu nie ma wiec nie ma potrzeb organizowania slodkich dni i wydzielania :-D Jedyny wyjatek to byl Halloween gdzie i tak dostal niskotluszczowe bezcukrowe ciastka, troche m&m-sow i jakis batonik czekoladowy po raz pierwszy chyba w zyciu ktorym nawiasem mowiac sie caly umazal haha.

Ten dzień to specjalnie, bo babcie i dziadkowie zarzucają ją słodyczami. A cukier biały niestety puki tu mieszkamy to będzie. Bo ja nie będę kupowała brązowego, za 15zł paczka żeby mi 7 osób zżarło go z 2 dni:wściekła/y:
A co do warzyw to mała wybiera więc ukrywam, aby zjadła. A tak to my jemy ile się da tak aby mała widziała i są sukcesy, bo pomemła surową marchewkę:-D i ogórka kiszonego.

laseczki z biegunki się wyleczyłam prawie trwało to od 7 rano do 16:wściekła/y: ale dostałam temperaturę 38,5 stopni więc myslę, że to jakiś wirus teraz próbuję ją zbić jestem głodna:wściekła/y: jak chol....a:baffled:

mój mały kaszek nie je bo odstawić je musieliśmy jak dostawał humanę teraz pije juz mleko Bebiko takie kazała dawać mu pani doktor:tak: do kaszek nie wróciliśmy.zupki lubi szczególnie rosół z makaronem, warzywną, pomodorową, warzywa tylko w zupie surówki albo warzyw gotowanych nie ruszy, chleb tylko z masłem:no: szynke albo ser osobno byle nie na chlebie, no i ziemniaki uwielbia, ryż wypluje. słodyczy nie moze tzn. czekolady wogóle,orzechów też, nieraz (rzadko) dostanie jakiegoś wafelka albo ciastko takie bez niczego.

Nina super żeś zdrowa, tzn. że biegunki nie masz;-)
No ja się zastanawiam co nam powiedzą 22 marca w klinice. Na razie ma jeść wszystko, aby jak najwięcej rzeczy podrażniało jelita. Nawet to na kolanie i na głowie, to na 80% ma od jedzenia, tak stwierdził dermatolog. Diety nie dała tylko maść doraźnie. Kazała czekać na szpital i co tam wybadają:-:)wściekła/y: Aż się boję.

Oli nie jada takiego syfu jak danonki, kaszek nigdy nie lubił, mleka nie pije zadnego(czasem Candie albo ryzowe i an tym paltki-ale jakos nie szczegolnie uwielbia)krowiego tym bardziej-feee
Je biały serek, jogurt naturlany z owocami-moglby codziennie, a jaja kocha-ale za duzo nie moze bo go wysypuje..warzywka na parze.Zupy uwielbia.Wszystko lubi, nawet szpinak i brukselke

Gada juz wszystko prawie, je sam pieknie, lozbuzuje.

Jagna
sory ale ta diagnoza to dla mnie jest glupia.
Jesli dziecko jest na cos uczulone to badania to i tak wykaza, a alergeny utrzymuja sie w organizmie 6-8 tygodni.
W ten sposob to doprawdzisz dziecko do takiego stanu ze na sterydach Ci wyladuje.Zaczna sie biegunki wiec odwodnienia, leki oslabiony organizm.
A te palmy to AZS, czrwone szorstkoe- nabial, cytrusy, gluten- w odstawke ida.
Ja przez ponad pol roku chodzilam zOlim prywatnie do alergologa wiec ten temat mam obcykany.Dermatolog nie jest od diety
Jak jest podejrzenie na cos alergii to sie dostawia w trybie natychmiastowym.Zadne szampony masci, nie pomoga jak bedziesz ja faszerowac alergenami
Co z ta jej broda, zagoila sie?Szampon na recepte?Jaki?I mas jaka?Ja kilak mialm robionych, byly super.
Ale seria Emolium jest super dla alergikow

Ostatnia edycja:
Oli nie jada takiego syfu jak danonki, kaszek nigdy nie lubił, mleka nie pije zadnego.
Je biały serek, jogurt naturlany z owocami..warzywka na parze.Zupy uwielbia.
Gada juz wszystko prawie, je sam pieknie, lozbuzuje.

Jagna
sory ale ta diagnoza to dla mnie jest glupia.Jesli dizecko ejst na cos uczulone to badania to i tak wykaza, a alergeny utrzymuja sie w organizmie 6-8 tygodni.
W ten sposob to doprawdzisz dziecko do takiego stanu ze na sterydach Ci wyladuje.
A te palmy to AZS, czrwone szorstkoe- nabial, cytrusy, gluten- w odstawke ida.
Ja przez ponad pol roku chodizlam zOlim prywatnie do alergologa wiec ten temat mam obcykany, no na zajeciahc miałam.
Jak jest podejrzenei an cos alergii to sie dostawia w trybie antychmiastowym.
A jak masc dostalas dla małej?I co z ta jej broda, zagoila sie?
Glutenu nie mogę, ale jaj wylatują. Ma tylko jedną plamę i to bardziej czerwoną zrobiła się na bliźnie po rozbitym kolanie. A azs to chyba ja mam, tak wynika z |Twojego opisu:-(

reklama
O brodzie już zapomniałyśmy:-)
A maść ma Laticort 0,1%. Glutenu nie odstawimy, zalecenie lekarza gastrownterologa, 4 miesiące na normalnej diecie i badania. Dostaje CropozG, aby biegunek nie było, ale i tak się zdarzają. Jak zje za dużo glutenu.
Moja kocha gratkę i lubi naturalny jogurt, z owoców to jabłka i banany. Jabłka z naszego sadu je w każdej postaci po 2 dziennie. Ale nie z czymś, same owoce nie w deserze. Takie ma dziwactwa, dżemu nie ruszy, kiełbaske tylko jeden gatunek. Mały wydziwiacz. A warzyw nie lubi od szpitala, bo tam przez tydzień nie jadła, bo szpitalne jedzenie było bleee. Zje tylko ziemniaki:-(

Do góry