reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A u nas wiesz jak szafki są, kupujesz i zmieniasz kiedy chcesz. A ludzie często wyprowadzając się zabierają wszystko, gołe ściany zostają. Ja zabrałam od babci i w razie co będę miała jak nie będzie, są w stanie dobrym, wymagają tylko doczyszczenia.

reklama
a my mamy powtorke z rozrywki !!! kur..
musimy znowu zaliczyc hematologa i do tego gastrologa !! tylko czemu gastrologa to nie wiem ... maly ma za duzo trombocytow we krwi wyszlo...
czy skoncza sie kiedys te problemy z krwia ... jak nie leukocyty to teraz to ....

Płytki krwi (trombocyty) - są to małe bezjądrowe komórki o nieregularnych kształtach, które powstają w szpiku i po 1-2 tygodniach są niszczone w wątrobie i śledzionie. Odgrywają ważna rolę w krzepnięciu krwi. W przypadku uszkodzenia naczynia krwionośnego przylegają do ściany naczynia i w ciągu kilku minut powstaje czop uszczelniający ranę, pod warunkiem, że nie jest ona duża. Niedobór płytek krwi zaburza prawidłowe krzepnięcie krwi, natomiast w przypadku nadmiaru płytek krew szybciej krzepnie, co może prowadzić do groźnego w skutkach zaczopowania naczynia.
Przyczyny zwiększonej liczby trombocytów są choroby infekcyjne, choroby szpiku kostnego, nowotwory, przewlekłe zapalenia, niedobór żelaza, następstwo usunięcia śledziony.
Przyczyny zmniejszonej liczby trombocytów są wady wrodzone, radio i chemioterapia, powiększenie śledziony, alkohol, białaczka, następstwa zakażeń, leki np. antybiotyki i leki przeciwbólowe.

Dzwownilam do 3 poradani gastrologicznych i zapisy sa na LIPIEC !!! ja pier..... jak tak mozna ...

Hematologa mamy 11 lutego tyle dobrze ...

Ostatnia edycja:
Aga współczuję, choroba to chyba najgorsze co nas spotyka ale głowa do góry na pewno jest ok!!!

a ja mam biegunke potworną leci ze mnie jak z wiadra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ból brzucha do tego a jutro przecież impreza muszę się wyleczyć a juz ryczeć mi się chce tak mnie boli:wściekła/y::no:

Aga będzie dobrze. A prywatnie do gastrologa iść nie możecie?? Wiem że to kosztuje, ale jak trzeba to lepiej wcześniej aniżeli w lipcu:szok::baffled:
Ja dzisiaj rejestrowałam małą do dermatologa, bo na kolanie ma coś takiego jak łuszczyca i rady sobie dać z tym nie mogę, na kasę dopiero w marcu:szok:, a prywatnie dzisiaj więc idziemy dzisiaj:wściekła/y::wściekła/y:
Nasza "kochana" służba zdrowia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nina stoperan albo loperamid polecam z węglem.

nina stoperan jest super i ryzu nagotuj sobie.

A pozatym to Ewelinko kochana wszystkiego naj naj lepszego bo urodzinki masz juz dzisiaj :-)

Nie wiem czy prywatnie nas stac ... :-( pogadam z moim J dzisiaj jak wroce do domu, jeszcze zobacze czy mojemu tacie da sie cos zalatwic ....

nina stoperan jest super i ryzu nagotuj sobie.

A pozatym to Ewelinko kochana wszystkiego naj naj lepszego bo urodzinki masz juz dzisiaj :-)

Nie wiem czy prywatnie nas stac ... :-( pogadam z moim J dzisiaj jak wroce do domu, jeszcze zobacze czy mojemu tacie da sie cos zalatwic ....
Ewelinko 100 lat:-D:-D

Aga ja z mężem stwierdziliśmy, że możemy nie kupić sobie szynki;-) do chleba albo nowego ciucha, ale dla małej na lekarza się znajdzie. Nie obraż się po prostu pisze jak jest u nas;-);-)

reklama
Do góry