reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Hej!!
Pawimi, Monika dzięki:-)
Pawimi mi też tak czas leci, nawet nie wiem kiedy mi dni uciekają:szok:
Jutro jedziemy na giełdę na zakupy, może coś ciekawego sobie kupię, bo z wielkopolski i lubuskiego sprzedawcy przyjerzdżają. A u nas to tylko wszystko takie samo i w brzydkich ciemnych kolorach. Tylko jeden mankamęt trzeba wstaćo 6 rano:baffled:, a ja oststnio jakaś taka zmęczona.
Celinka wczoraj nas pobudziła, zaczęła o 22:30 płakać, jak ją próbowałam uspokoić to gorzej było, dopiero moja mama ją uspokoiła i uśpiła ale musiałam wyjść z pokoju, bo denerwowałam dziecko:-(, co spojrzała na mnie to w ryk:baffled:. Nic jej nie zrobiłam, więc nie wiem o co jej chodziło. Zasnęła u mamy na rękach około 12 w nocy i spała do 8:30. Rano się do mnie i do męża tuliła tak jak zawsze. Co się w nocy stało to nie wiem, ale było mi smutno, że płakała na mój widok:-:)wściekła/y:

reklama
moje dziecko tez ma ostatnio niezbyt ladne noce...dzis to juz nie mialam sily zwlec sie z lozka i turlac na drugi koniec domu jak uslyszalam jego ryk...potem taka na wpol spiaca wisialam na barierce jego lozeczka i probowalam glaskac po glowce zeby z powrotem zasnal az mi sie w koncu w glowie zakrecilo. Zostawilam go ryczacego i wrocilam do sypialni wykopujac meza zeby posiedzial przy nim...no i co, dwie sekundy i patrze idzie...z malym na rekach!!! Ze on nie ma niby sily tam siedziec bo sie nie wyspi do pracy! Oczywiscie mini awanturka, bo niby ja rano nie wstaje i nie musze byc wyspana...hmmm a spanie z malym w lozku to tak jakby wcale nie spac...na szczescie zanioslam go z powrotem i za kilka minut spal juz do rana. Nawet sie nie zbudzil jak z Oliverem do szkoly wyjezdzalam i jak nianka przyszla, podobno przed 9 dopiero wstal a tak normalnie to budzi sie okolo 6.30-7.30 jak my sie szykujemy z Olivka i wtedy go biore do siebie do pokoju, tam sobie lezy, pije mleko i dociaga pepusia az ja wyjde gotowa z lazienki i idziemy na dol na sniadanie.Wiec cos mu sie poprzestawialo dzisiaj calkiem.

Haha wychodzi na to ze wiekszosc facetow nie widzi innego rozwiazania jak wziac dziecko do lozka i spac w trojke:no: Moj tez tak robi, choc dobrze wie ze tego nie akceptuje. Teraz to i tak jest dobrze bo maly przesypia cale noce i takie rzeczy zdarzaja sie rzadko. Ale na poczatku jak jeszcze karmilam piersia to byla masakra, maly sie budzil co 2,3 godziny a moj ukochany stwierdzal ze maly glodny:no:, a ja dostawalam fiola z niewyspania:crazy: No ale teraz to juz prawie luzik:tak:

Tez uwielbiam kupowac ciuchy malemu, jedynie przy butch wlaczaja mi sie hamulce;-) I jesli dodam do tego tesciowa ktora tez lubi kupowac to Thomas ma wiecej niz ja i moj A. razem wzieci:-D

Ja często biorę małą jak mąż ma nocki, ale ostatnio przemeblowałam pokój i łóżeczko stoi przy naszym łóżku, więc wystarczy wyciągnąć rękę i na leżąco ją głaskać:-) Ale wczoraj to jakiejś ch... dostała,bo moja mama ją dopiero uspokoiła i uśpiła:-(
Jutro na pewno coś małej też kupię jak zawsze, ostatnio sobie nie kupiłam a małej nakupowałam:-D

a my juz z zakupow....tatus sobie nakupil fajnych ciuszkow na lato, Olivce kupilam tez sporo...a sobie NIC....jak zwykle zreszta eeeech....28 stopni :) sloneczko, zero wiatru, zaraz tata bierze malego nad jeziorko, ja mam juz obiadek gotowy z wczoraj bo pozno wieczorem gotowalam wiec mam teraz wolne, nie musze myslec o jedzonku, zreszta my z tatusiem i malym juz sobie podjedlismy taki obfity lunchyk :) Fajnie weekend sie zapowiada...

Nie wiem co to z tym moim Mikołajem stało się.Wczoraj rano spał 30 min, po poobiednim spacerku też,za to w nocy po 6 godz przebudził się i wypił całą butlę mleka.Teraz śpi od 11.30,dostał właśnie mleko z dodatkiem zwykłego ale wypił tylko pół butli.Ale wypije jak obudzi się,on lubi tak popić sobie w ciągu dnia też.
Chyba nie pisałam że od pon. ma nowy wózek,spacerówkę ale taką większą na 4 kółkach.Patrzyłam na allegro,podobał mi się 1 ale na 6 kółkach.Ten kupiłam na rynku w cenie producenta z dużym koszem i torbą.
Jakiś czas temu sąsiadka porzyczyła nam chodzik pchacz z Vtech,fajny jest,widziałam na allegro ale z licytacji chyba.

My po zakupach, tłok przejść z wózkiem ledwo daliśmy radę. W końcu mąż poszedł oglądać auta, a ja poszłam szukać sobie bluzy zamiast kurtki, bo masakra, same jakieś pikowane i w ostrych kolorach kurtki. Małej kupiłam sweter i kapelusik. Mąż kupił sobie spodnie i t-shert. Miałam ochotę kupić sobie bluzę z garfieldem, ale to było by totalne szaleństwo;-):-D, za to zaszalałam i kupiłam krwisto czerwony szal do płaszcza:rofl2:
Uciekamy na spacerek, troszkę chłodno się zrobiło, ale jest przyjemnie:-)

witam was my tez po zakupach J kupil sobie spodnie, a ja 3 pary spodni :-) czekam na moje buty co na allegro kupilam i torbke, a wczoraj przyszla paczka z jacka spodenkami i koszulka :-)
maly ma juz ful wiec narazie nic nie kupujemy chyba ze cos bedzie potrzebne jednyne co to na sandalki poluje jedne :-) na allegro :-D
dzisiaj wiatr i dlatego chlodniej jakos jest hh ...

Witam cos szał zakupowy nas ogarnoł,ja dzis kupiłam sobie 3 pary butów,rower górala przechadzany ale wdobrym stanie i za 80 zł.Jutro po pasek i torebke srebną pojade bo buty samdałki srebne dzis kupiłam.M fotelik zakłada do rowera i jedziemy na wycieczke rowerową.
U nas ciepło ale od czasu do czasu pada.

reklama
Do góry