reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a ja dzis wczesniej odbieram olivke i spadam do domciu, rano z tatusiem na zakupkach bylismy, biedaczek szykuje sie juz do polski....eeeehhh dobrze mu tak! Teraz sobie poszli z malym nad jeziorko i plaze na dluzssze szwedanie:))) Ja naprawde nie wiem kto z moim synem bedzie chodzil na te kilometrowe spacery ! Olis dostal nowy rower, taki duzy :)) bedzie bardzo happy, za godzinke go zobaczy...he he mina mu sie bedzie usmiechala:)
Ja tez mam alergie ale bardziej w maju, niecierpie tego sezonu!!! robicie jakies extra porzadki na swieta? Moja pani jutro przyjdzie dodatkowo doszliwowac domek a ja wieczorkiem zabiore sie za jakies gotowanko. Maz dzis jedzie do polskiej dzielnicy na spozywcze zakupy to zakwas zurkowy zakupi:) Dziewczyny robicie same czy kupujecie gotowe? A jak same to macie jakis przepis? Zawsze moja mama robila a pozniej to kupowalam, ale tak mi do glowy wpadlo ze moze samej sprobuje....I dzis posciagalismy bramki ze schodow, zostala tylko jedna z ktorej spada sie prosto na kamienna podloge :) Vincent sobie swietnie radzi se schodami, schodzi pojedynczo i na kazdym kroczku sobie powtarza " tak'', "tak"....

reklama
pawimi porządki swiateczne takie gruntowe( okna itp.) robiłam 2 tyg temu teraz tylko jakieś małe sprzatanie i mam wszystko zrobione i kwiatki posadziłam przed domem zeby ładnie kolorowo na świeta było.
żurek ja robie z zakwasu gotowego, daje ziemniaki, kiełbase boczek wędzony no i jajko,przyprawy, zagęszczam smietana.
mój P ma wolne w sobote więc całą trójka nasza pójdziemy do swięconki, chociaż raz, ale sie cieszę:-)

Dla wszystkich mamuś ich dzieciaczków i rodzin składamy życzenia wielkanocne!!!

__**_**
_**___**
_**___**________*** *
_**___**_______**__ ****
_**__**_______*___** ___**
__**__*______*__**__ ***__**
___**__*____*__**___ __**__*
____**_**__**_**____ ____**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*#o
___oo_______o#$#o
__o##o______o####o
_o#$###o__o#$#$#$#o
o#####$o@@o########o
o#$#$#o@@o##o#####o
_o##__o##o_o##o
____o#$#o___o#$#o
__o#$$#o_____o####o
__o#$#o_____o######o
_o###o_______o#o#o#o
_o#o#o________o###o
__o###o________o#o
___o#o#__________o
____o#o#
____o###
_____o#o
Mówi zając do baranka,
jaka piękna ta pisanka,
wtem z jajeczka wyszła kurka,
nastroszyła swoje piórka,
Teraz biega, głośno krzyczy,
że WESOŁYCH ŚWIĄT WAM ŻYCZY! :-)

Ostatnia edycja:
u mnie sie nie je zurku na swieta , jajca, biala kielbacha i inne takie :-) ja robie sałatke jajeczna :-D
ja juz porzadki tez mam porobione, okna pomyte, posciele poprzebierane, robie pranie wlasnie, potem jeszcze jedno zeby nie lezalo nic na swieta...
u nas mialo padac wczoraj i co ?? nic ani kropelki do domku wrocilismy dopiero po 20 :-D
dzisiaj tez spedzimy caly dzien na podworku :-) ostatnie zakupy w biedronce tylko zalicze i spokoj juz :-)

dzien doberek, widze puchy nastaly na forum:))) od kilku dni tylko kilka postow sie pokazalo...my dzisiaj wolne, mam wszystkie swoje dzieci w domu i od rana rozrabiaja, za chwile zabieram sie za sprzatanie po wczorajszym gotowaniu, ,musze wrzucic wszystko do maszyny, posegregowac a o 10.00 ma moja pani przyjechac to doszoruje piekarniki i plyte( no i reszte mieszkanka), strasznie ja wczoraj zbabralam bo mi sie troche sosu wylalo z gulaszu i woda z warzyw wikipiala :(( Lubie gotowac ale niekoniecznie przepadam za tym sprzataniem po...:) No nic, lece kawke zrobic i zobaczyc co moje latorosle porabiaja....
WESOLYCH SWIAT WAM WSZYSTKIM ZYCZE!!!

my caly dzien na dworze z moim braciszkiem i synusiem :-D plac zabaw zaliczony, zakupy zrobione i swiety spokoj juz, teraz maly sie jeszcze bawi z wujkiem ... juz mi sie nie chce wychodzic nigdzie pozatym jakis wiaterek nieprzyjemny sie zrobil ...

Skacze zajączek po lesie i życzenia Wam niesie. przez pisanki przeskakuje ALLELUJA wykrzykuje. Po czym znika w długich susach cały mokry od dyngusa. :) Wesołych świąt!
Wreszcie wyrobiona podłoga schnie,Amelka spi a WIKI jezdzi na rowerku.

Kupiłam aparat oto kilka zdiec.
1 amelka
2 praca Wiki na konkurs wygrała przedszkolny i gminny troche jej tylko pomagałam
3 WIKI
4 sama malowałam na scianie w przedpokoju

Załączniki

• Ameelka.jpg
    Ameelka.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 29
  • Amelka jak spi.jpg
    Amelka jak spi.jpg
    5,3 KB · Wyświetleń: 70
  • praca wiki.jpg
    praca wiki.jpg
    50,8 KB · Wyświetleń: 33