reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a u mnie coraz glosniejsze sa i dluzsze !!! juz nie wiem jak mam sie z nim obchodzic jak nieragujemy to wrzeszczy jeszcze mocniej i glosniej cale osiedle go slychy tylko czekam az opieka spoleczna sie zglosi do mnie co ja z dzieckiem robie, jak sie zloscil to go tulilismy i calowalismy i tlumaczylismy ze tak nie wolno, skutkowala przez krotki czas a teraz sa nerwy i wyrywanie !!! a o glosnym zwracaniu uwagi nie wspomne !!! juz nie wiem co mam z nim robic kiedys go udusze chyba !!!

reklama
Olivier od poczatku należał do tzw cygańskich dzieci, za każdym i do każdego szedł, teraz wstydzi się i płacze nawet na widok dziadka płakał chociaz widzi go prawie codziennie, myślę, ze to mu przejdzie niedługo... bo mam teraz w domu małą bekse!!! a nerwy trochę słabsze... krzyczy troszke albo kładzie sie na ziemie i leży ja nie reaguje tzn staram sie:-D:-D:-D

u nas jakos chlodniej dzisiaj tylko +15 ale burze zapowiadaja ehhh .... wiec puki swieci slonko idziemy na zakupy, sis przyjedzie mi pomoc bo sama bym sie nie zabrala ze wszystkim J w pracy a popoludniu do dentysty kurde jakos sobie poradze bez niego :-) maly szaleje zaraz sie ubieramy i lecimy tylko musze wiekszy wozek rozlozyc :-)

My już po zakupach, z A.. i małą wczoraj zrobiłam.
Dziewczyny czy Wasze dzieci też tak wyciągają chusteczki nawilżane i wysysają z nich to nawilżenie?? Mała pić dostaje, dziennie wypija 3x330ml wody ( tego najwięcej), soku i herbatki więc nie rozumiem czemu wysysa chusteczki:confused2:.
A ja jak co roku na Wielkanoc chora:wściekła/y::wściekła/y:, znowu alergia mnie dopadła i anginę złapałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Anginka z alergii więc mała nie złapie, ale mnie tak mocno gardło boli nawet tantum verde nie pomaga:baffled: Od wczoraj prawie nie jem, a piję tylko letnie bo to mi przez gardło przechodzi. Lekarka mówi, że samo przejdzie, tylko ja do tego czasu schudnę z 5 kilo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Na dodatek okres mi się spóźnia po wypalance, byłam u lekarza w ciąży nie jestem, całe szczęście. Kazał czekać jak nie to po świętach jeszcze raz usg i luteinę mi da.
Uciekam na spacerek bo jest pięknie.

Nawet jeśli angina jest wynikiem alergii ot i tak się ja leczy antybiotykami, bo to paciorkowce i są niebezpieczne dla organizmu.Nie leczona angina ma powikłania na serce i stawy.Angina to angina bez względu na to czego jest skutkiem łatwo można się nią zarazić.Więc lepiej małej nie całuj
Antybiotyk jest tu konieczny..dziwny ten lekarz.angina sama przejdzie
U nas się an deszcz zbiera....ale to dobrze szybciej zielono sie zrobi:tak:

Ostatnia edycja:
Nawet jeśli angina jest wynikiem alergii ot i tak się ja leczy antybiotykami, bo to paciorkowce i są niebezpieczne dla organizmu.Nie leczona angina ma powikłania na serce i stawy.Angina to angina bez względu na to czego jest skutkiem łatwo można się nią zarazić.Więc lepiej małej nie całuj
Antybiotyk jest tu konieczny..dziwny ten lekarz.angina sama przejdzie
U nas się an deszcz zbiera....ale to dobrze szybciej zielono sie zrobi:tak:
E-serka ja tak mam co roku. Samo przechodzi a najlepiej jak biorę flonidan albo alertec. To takie raczej zapalenie gardła przypominające anginę wywołane pyłkami, nie bakteriami. A Celinki nie całuję. Musze w końcu iść na testy skórne. Najlepsze jest to że jak siedzę w domu to mnie gardło nie boli, a jak wyjdę tylko do sklepu to zaczyna boleć i drapać.
A jakie powikłania ma angina to wiem moja mama jest tego dowodem, ma zapalenie stawów po anginie sprzed 2 lat.
Celinka ma ogromnego guza na czole, szła po drodze z kamieni u nas na podwórku i się potknęła, mój brat zamiast ją złapać to się patrzył:wściekła/y:, nakleiłam jej opatrunek z altacetem w żelu i teraz śpi. Nosek się skaleczył to posmarowałam żelem chacha, to coś takiego jak woda utleniona tylko nie szczypie, specjalny dla dzieci.

Cześć dziewczynki.Dawno nie zaglądałam ale nie mam czasu.Ostatni tydzień mam koszmarny.:no::no:W pracy meksyk że i czasem po godzinach trza siedzieć potem po małego do babci i pędem do domu.W domu rutyna pranie sprzątanie no i trza się do Świąt szykować a ja padam na twarz.I na dodatek mąż też w pracy od rana do wieczora.Za to moje dziecko ma energii za nas troje.:-D:-D:-D

reklama
Oli jak nabił guza wielkiego to pani w aptece nam włśnie ten zel poleciła-stwierdziła ,że lepszy niż Altacet....siniaki szybko schodzą

U na spól dnia pada.....ale za to takie fajne powietrze wiosenne............super:tak:

Do góry