reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

oj chyba zadzwonie jutro i przełoze to szczepienie na pózniej powiem, ze mały jest przeziębiony i tyle bede miała potem czas żeby przemysleć ta sprawę!
i zastanowię sie nad tym siedziskiem tylko musze zobaczyć ile wyniesie przesyłka i czy wogóle wysyłają do polski?

reklama
pawimi te powikłania właśnie dotyczą dzieci do 16 roku zycia
nina2201 szczepieni MMR robi sie miedzu 13-15 miesiacem zycia.Więc jak amly skonczyl tylko 12 miesiey i poszedl mu 13 miesiac to nie musisz go od razu biec szczpic.Wyraznie pisze w karcie szczepien miedzy 13-15, 16 wiec mozesz pojsc jak myl skonczy 15 .
Nie zebym do czegos namawiałaa tylko stwierdzam fakty

no właśnie w schemacie szczepień czytam, ze szczepi siępózniej od 13 miesiaca a mój mały skończył niedawno 12, chhba przełoze jutro zadzwonie i juz cholernie się boje tej szczepionki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nina ale jaks dziecko m skonczone 12 miesiecy to juz sie liczy 13 miesiac .
A ja powiedzialam o swoich obawach pediatrze, uspokoila mnie, moje koelzanki tez zostaly y uspokojone pzrez swoich lekarzy ze to zwiazku nie ma.Ale pediatra uszanowla moje obawy i zdanie iz ezwolila an przelozenie.
Mam duzo kolezanek i zadnej dziecko nei zachrowoalo..........................
Ale skoro moge poczekac to tak zrobie:tak:

estera jestes pewna ze mowimy o tej samej ospie - wiatrowce? ktora w moich czasach w polsce dzieci przechodzily prawie jak katar?? o niej wiem ze jest grozna u doroslych ale jesli chodzi o dzieci to byla powszechna choroba zupelnie niegrozna dla tego wieku, prawie kazdy z nas ja przechodzil....osobiscie nie slyszalam o nikim kto ucierpial jakiekolwiek powiklania w wyniku tej choroby poza dziurami po bablach jesli sie natarczywie drapal....Jest szkodliwa dla kobiet w ciazy do 20 mc. ( podobnie jak rozyczka)..nawet mam obecnie znajoma ktora jest w ciazy i miala kontakt wlasnie z ospa aczkolwiek jest to po 20 mc. ciazy i dziecku juz nic nie grozi....najwyzej ona moze byc oslabiona i poddatna na przeziebienia..

Ostatnia edycja:
nina wszedzie chyba wysylaja...powiem tak, malo kto do usa wysyla jesli juz to chca majatek a jesli oni wysla do mnie za cene calkiem przyzwoita to do polski pewnie bez problemu. Sprobuj sie zarejestrowac na stronie i pozniej mozna koszt sprawdzic wysylki.

ja od lekarza wiem swoje na temat ospy i nadal trzymam sie swojego zdania ze wolalabym zeby moje dziecko teraz zachorowalo na ospe niz pozniej, bo wiem ze jest grozna wlasnie w pozniejszym wieku a nie w wieku dzieciecym. ja mam jedna dziurke na cycku ale nawet nie pamietam czy drapalam :-) tak samo przeszlam swinek hmm o odrze nic mi nie wiadomo :D

ja zawsze malego szczepilam na 3 klucia wiem ze wiecej bolu ale mniejsze prawdopodobienstwo zachorowania na jakies wlasnie powiklania.

ja pytalam pielegniarki czy musze szczepic na to malego powiedziala ze jesli napisze oswiadczenie ze odmawiam szczsepienia to nie bede msuiala szczepic malego. mimo to nadal czekamy na wezwanie, maly skonczyl 12 miesiecy wiec zazcol 13 ale zaraz skonczy 13 i zacznie 14 wiec mozna bedzie juz szczepic zobaczymy, ta szczepionka jest grozna niby dla dzieci chorych neurologicznie no moj jest zdrowy (jak narzie )

reklama
Do góry