reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Ja chyba jednak szczepic nie bede na ospę, u mnie w domu wszyscy mieliśmy, mój mąż też. ja miałam ospę w 1 liceum i pamietam,że lezałam ponad 2 tygodnie ale żadnej blizny nie mam wiem, ze im pózniej tym gorzej! córka mojej kolezanki przeszła ospę jak miała pół roku i w sumie nic jej nie było tylko kilka krostek bardzo łagodnie u niej przebiegła!

reklama
Ja miałam ospę w ciąży- w 9 tygodniu , całe szczęście że mam Olisia i jest zdrowy.
Czy zaszczepię Olisia?Zastanawiam się.............powikłania
po ospie są okropne-neurologiczne, takie jak zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, zapalenie móżdżku, mózgu, niedowład nerwu twarzowego. Bywają też przypadki zapalenia płuc, zapalenia mięśnia sercowego, a także małopłytkowość.
Ale nie jestem zwolenniczką szczepienia dziecka na wszystko co oferują.
A bezpłodność wywołuje świnka a nie ospa
Ja szczepiłam z dodatkowych tylko na pneumokoki..........Oli przeszedł po urodzeniu silne zapalenie płuc i był bardziej narażony.Ale i tka zaszczepiłam dopiero po 6 miesiącu były tylko 2 dawki
Meningokoki po skończonym 2 roku życia moze mu zafunduje.....na rotawirusa mi odradziła pediatra

A MMR na razie do kwietnia nie szczepie..może się uda odłożyć jeszcze później...mam pediatrę fajną i nie robi problemu

Kązdy szczepi wedle uznania:tak:

Ostatnia edycja:
No ja pneumo mam w planach jak Oskar pójdzie do przedszkola.Meningo jeszcze nie wiem.Zobaczymy.Rota odpuszczam całkowicie.I zgadzam się z Esti każdy robi jak uważa.

pawimi fajna i ładna kobitka z Ciebie:tak:
i jaki ładny chłopczyk w tym buzzie siedział:-):-)

natka z tym drugim sie zgadzam ale tym pierwszym to absolutnie NIE - ja tu widze stara brzydka babe!!!:crazy:
nina- widze ze milosc do buzza rozbudzilam w tobie na nowo:-D a ja wczoraj zamowilam to terenowe kolo, siedzisko xl i dodatkowo kola na przerobienie stelaza na buzz4. Podjade do sklepu rowerowego moze specjalisci mi cos zrobia z tym skrzypieniem kol i ramy. A mezowie to wcale sie nie znaja! Nawet nie pytaj bo szkoda czasu. Chociaz moj jest inzynierem i czasem cos ciekawego wybada pod wzgledem konstrukcyjnym ale jesli chodzi i strone mody to zapomnij!
estera-o tych powiklaniach po ospie to pisalas odnosnie osob doroslych rozumiem, bo tylko w takich przypadkach mozna odnotowac jakiekolwiek powiklania po tej chorobie.....Ja mialam 15 lat jak zachorowalam i fakt dlugo to trwalo (ze mna byla chora cala klasa w szkole oprocz dwojki dzieciakow ktore juz mialy wczesniej - ogolnie wszyscy byli super szczesliwi ze do budy nie musieli chodzic:-D) to jedynym powiklaniem jakie odnotowalam byla malutka blizna na skroniach pod wlosami bo rozdralapalam pecherzyk.
pam - blizny powstaja tylko wtedy jesli rozdrapie sie pecherzyki....Dlatego wazne jest smarowanie odpowiednim preparatem przeciw swedzeniu.
Moj biedny szwagier mial ospe w wieku 45 lat ale tez jedyna niedogodnoscia bylo ogolne oslabienie organizmu i pozniej po zlapalo go kilka mniej przyjemnych przeziebien i...to wszystko. Moj nastoletni syn mial ospe w wieku 3 badz 4 lat - juz dokladnie nie pamietam, ospa u niego trwala ze trzy dni.....domysilam sie ze ja ma po podwyzszonej temperaturze przez jeden dzien i kilku pecherzykach ktore byly mi znajome ..i po tym ze kilka dni pozniej jego najlepszy kumpel ktory mieszkal obok mial dokladnie to samo:happy:
Tutaj w USA ospa jest bardzo malo ''popularna"....

A tak wogole chyba pozazrdoscilyscie mi pogody bo dzisiaj wprawdzie jest dosc cieplo ale pada deszcz ze sniegiem:no: jest beeeee, bardzo beeee i spiaco. No fakt, poczatek lutego to troche za wczesnie na wiosne :no:

Ostatnia edycja:
oj pawimi nie zgadzam sie z tobą...
po 3 dzieci wyglądasz wspaniale:tak:
we mnie też rozpaliłaś miłosc
do buzza:-)

Zosia juz spi i ponownie sama zasnęła, M włożyl ją do łóżeczka i troche popiszczała,ale śpi. bardzo sie ciesze ze ta metoda skutkuje.

pawimi oj rozbudziłaś miłość do buzza, i strasznie się ciesze, ze moge go reklamować, mam nadzieję, że mi go naprawią! ja tez chcę zamówic sobie to terenowe kółko ale dopiero jak wózek wróci z serwisu i zobaczę co mi z nim zmajstrowali!!! a gdzie zamawiałaś to siedzisko xl, u nas nigdzie nie widziałam, zeby mozna było zamówić samo siedzisko, ja mam to starsze z kolekcji 2006 ono jest większe od tych nowych ale i tak chciałabym to xl na przyszłośc jak mały wyrośnie z tego starego!
natka jesteś konsekwentna więc mała szybko się nauczy zasypiać sama!!! super jak dzieciatko samo zasypia no nie???!!!:tak:

a tutaj moja droga...:Onderdelen : Babycare.nl Razendsnelle levering
zastanawiam sie nad tym siedziskiem XL bo w sumie to jest tylko dodatkowy kawalek materialu ktory nie jest tak bardzo napikowany gabka jak to mniejsze siedzisko tylko ma cienka wartswe gabeczki przez to niby jest bardziej obszerne ale zapina sie je na ta sama rame co orginalna tapicerke...podejzewam ze jest tak duze jak to z modelu 2006....
Natka - swoje wiem :)

czytam o tej szczepionce MMR i o tym, ze było kiedys głośno o tym ze ma ona powiazanie z autyzmem! badania nie wykazały tego powiązania ale już sie boję a szczepionka jutro:no::no::no:

reklama
Do góry