reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Mój ma "długie zęby" na kaszę.Więc dostaje mleko z kleikiem.U nas to wygląda tak:
8-8,30 mleko 180-210ml zależnie od apetytu
10 drugie śniadanie kanapka z szyneczką albo owoc
12 mleko ok 180ml
14 obiadek
17 podwieczorek jogurt lub deser owocowy
20 mleko ok 180 ml
w międzyczasie podjada chrupki lub ciasteczka.No i oprócz własnego obiadu je jeszcze trochę z nami.Generalnie przez większą część dnia coś podjada a waży ok.9 kg.

Ostatnia edycja:
reklama
aga no wlasnie zazdroszcze Ci tej "ciszy"....my znowu kolejna nocka nie przesapana, na dodatek maly gnojek nas pilnowal hehe:tak:, maz mial ochote na przytulanie a ten co piec minut glowka do gory i obserwacja terenu, padalismy ze smiechu a o wyniesieniu go do swojego pokoju niestety nie bylo mowy. Chyba przez te ostatnie leniwe tygodnie nauczylismy malego spac z nami :( :crazy:To juz kolejne moje dziecko z ktorym tak sie mecze z wlasnej glupoty..oj nic sie czlowiek nie nauczy na stare lata:no::no:

A my dzisiaj pojechalismy do poznania na nieplanowane zakupy, sa wszedzie takie wyprzedaze ze aż szkoda nie skorzystać, jezdzimy do takiego duzego centrum Factory gdzie sa markowe sklepy i całoroczne wyprzedaże do -50, -70 % szok jakie tanie ciuchy!
małemu przebiła druga jedynka na dole więc mamy 4 ząbki!
pam mój oli tez wwazy 9 kilo a je za dwóch!!!

nasza kolacja trwala dzisiaj godzine :angry: :wściekła/y: :angry: :wściekła/y:
zrobilam kanapeczke z pasztetem zjadl 3 kawaleczki i zaczol pluc, to zrobilam mu kaszke na gesto i tez plul !!! :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: siedzial 45 minut i wyl jak by ktos ze skory obdzieral !!!!!!!!!!!!!! wkoncu wzielam go na rece i sie uspokoil i z wielkim zalem dokonczyl kanapke !!! jezu co za katorga i dla mnie i dla niego.
jak ma tak ygladac kazda kolacja to ja dziekuje !!!

a o 17 zjadl tylko banana nawet nie claego, obiad podziubal.... i kolacji znowu nie chcial !!! masakra jakas, ale kaszy juz dzisiaj nie robie, dostanie dopiero rano mleko i koniec, nie bede mu do dupy wchodzic a on ma to gdzies !!!!!!!!

nina gratuluje kolejnego zabka

pawimi a tobie wspolczuje, wiem cos o tym bo my mieszkamy u tesciow w jedym pokoju z malym i czasem tez sa problemy z porzytulaniem sie ale jeszcz nigdy maly nas nie pilnowal ani nie podgladal.

aga nas dzisiaj tak pierwszy raz probowal nakryc, mam nadzieje ze ostatni!:-)
Daj spokoj Wikusiowi z wpychaniem jedzenia bo sie jeszcze biedak calkowicie zrazil. Moze ma okres taki ze apetytu nie ma. Vicek tez tak miewa, jakos ostatnio ma dziure w zaladku ale dni ze nie chce jesc ani mleka pic tez mamy gesto zaliczone. Grunt to sie nie stresowac - Twoj maly wyglada swietnie i juz.

Dzięki Aga! Wiesz co faktycznie nie ma co Wikusia zmuszać bo się zniechęci i będzie jeszcze wiekszy problem, może po prostu ma taki okres nie jest głodny i tyle.na pewno mu to minie i zacznie jeść kolację!
ale mam katar znosa mi leci cały dzień było ok dobrze się czułam a twraz juz nie mogę:-(

reklama
Do góry