reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Oj dawno nie miałam tak złego dnia jak dzisiaj, od rana ból głowy i jeszcze Oli cały czas płakał, wszystkim rzucał a jak mu czegos nie pozwalałam to pyskował i się wydzierał! tragedia, pocieszam sie, ze teraz jak w dzien mało spi to przesypia cała noc, ale znajac zycie ..... nic juz nie mówie!
u mnie przygotowania do roczku jeszcze nie rozpoczete bo mamy troche czasu, zaproszenia bede wysyłać tak za tydzień i martwic sie reszta. Mąż chce zebysmy zrobili roczek w restauracji, ale ja wole w domu, bo zawsze mogę położyc małego jak bedzie marudził albo puscić go na podłoge i bedzie sobie raczkował a w restauracji z tym juz bedzie problem, wyliczyłam, ze bedzie nas 16 osób wiec się w domu zmieścimy!!!

to juz chyba w taki wiek wkraczaja ze lubia wyrazac swoja wole przez np.buntowanie sie i robienie na przekor. Moj robi wszystko to co mu nie wolno i patrzy czy wszyscy to widza. Uwielbia np wyrzucac jedzonko ze spizarni albo pranie z kosza i szelmowsko zaglada czy jego wyczyny sa zauwazalne. Wczoraj mowilam mu "Vincent chodz spac" a on kiwal glowka i odpowiadal "ne" :)

Oli kiwa głowa jak przełączam jakis program w tv a jemu się to nie podoba, od wczoraj słuchamy radia a tv jest wyłaczony bo co chwile spogladał szczególnie jak reklamy leciały a niestety jest za mały zeby sie w ekran gapić!

u nas w bawialni telewizor leci z wyciszonymi bajkami, ale nie jest tak za caly czas sie gapi. Najbardziej lubi Thomasa o ktorym juz kiedys wspominalam. Ta muzyczka przyciaga jego absolutna uwage bez wzgledu na to co robi. A tak to nie, mysle ze przyzwyczajony jest za ciagle cos tam miga :)

Jak siedze sama w domu to tez miałam właczony telewizor cały czas, a Oli bawił sie w tym samym pokoju, tylko zauwazyłam,ze zaczął coraz czesciej zerkać na reklamy i jak vive miałam włączoną wiec wyłączyłam całkiem i słucham radia :( nie chciałabym zeby sie przyzwyczaił do tv bo na to ma jeszcze czas

wiecie, ja mysle ze to zalezy od osobowosci i zainteresowan dziecka....moj najstarszy potrafi wisiec godzinami przed telewizorem, kiedy bym nie weszla do jego pokoju to telewizor na chodzie, a Oli nie, oglada tylko swoje konkretnie ulubione programy a jak sie znudzi to sam wylacza i u niego w pokoju przewaznie telewizor jest wylaczony w przeciwientwie do jego brata. Dostep do telewizora zawsze mieli mniej wiecej taki sam wiec nie jest to tak ze obaj sie rowno uzaleznili od TV ...

reklama
Do góry