reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

tak jagna, ten artukul esti mi dziaisj przeslala bylam tak samo zszokowana jak ty.

jaki nabial jedza juz wasze dzieci ??? moj bakusie i danonki i twrozek od czasu do czasu, on je prawie wszystko ale z nabialem nie chcialabym przesadzic ....

reklama
tak jagna, ten artukul esti mi dziaisj przeslala bylam tak samo zszokowana jak ty.

jaki nabial jedza juz wasze dzieci ??? moj bakusie i danonki i twrozek od czasu do czasu, on je prawie wszystko ale z nabialem nie chcialabym przesadzic ....
moj jada takie pelnotluste organiczne jogurciki, czasem jak jestem w polskiej okolicy to kupie mu danonka ale to staram sie ograniczac :), poza tym je zolty ser - od niedawna, w plasterkach albo takie zapiekane w panierce patyczki na cieplo ktore nazywaja sie cheese sticks. Probowalam dac bialy ser ale plul:rofl2: Jesli chodzi o ten artykul to u nas jest o tym bardzo glosno juz od dawna. Moze jakies dwa, trzy lata.O foliach przeciwdeszczowych tez juz dawno..ja nie uzywam zadnych, zaraz wyrzucam wszystkie z kazdego nowego wozka bo zawieraja wlasnie te phatales i PVC. Ten taki charakterystyczny zapach swiezo po rozpakowaniu to wlasnie PVC ktore emituje te szkodliwe substancje....Trzeba tez uwazac na zabawki te do kapieli, typu gumowe kaczki itd bo one wlasnie zawieraja te zmiekczacze. :no::no::no: Kiedys probowalam podniesc ten temat na innym polskim forum zeby przestrzec mamusie to jakas nawiedzona lalunia odpowiedziala przemadrzalo ze w europie takich glupot nie sluchaja i to tylko u nas za oceanem piora mozgi konsumentom bo sie uczepili dobrze prosperujacych producentow artykulow dzieciecych.....No coz, rece mi opadly....Wole dmuchac na zimne i poddac sie praniu mozgu niz potem tego zalowac!

Ostatnia edycja:
Mój mały je danonki i bakusie uwielbia je!!!
mamy juz mróz -19 stopni ciekawe do ilu dociagnie ale jest tak pięknie biało!
pawimi faktycznie te folie przeciwdeszczowe maja taki specyficzny zapach ja takiej foli nie uzywam wogóle w razie deszczu wole małego przykryc kocykiem a zreszta jak mocno pada to uciekamy do domu! nic juz chyba bezpiecznego w 100 % nie ma,zeby wózek truł szok..., zabawki itd tragedia!:szok:

Śmierdzą te folie to fakt............ja używam jak musze-czasem muszę wyjść jak leje ale to rzadko sie zdarza- ale to rzadko
Mój na razie dopiero zaczyna jeść nabiał-bo miłą skaze i nietolerancję laktozy jak był mały i jest na Nutramigen-ale dzisiaj dostał biały se bo robiłąm leniwe i bedziemy obserwowować .Jak nic sie nie bedzie działo to przejdziemy na inne mleko-Enfamil lub Bebilon.Ale Danonka mu nie dm długo bo uważam ze to syf-jogurt naturlany zdrowszy........ale to moje zdanie
U nas już - 24 a ma być do -30!Ale u nas zawsze nazimniej-od wschodu:nerd:

Śmierdzą te folie to fakt............ja używam jak musze-czasem muszę wyjść jak leje ale to rzadko sie zdarza- ale to rzadko
Mój na razie dopiero zaczyna jeść nabiał-bo miłą skaze i nietolerancję laktozy jak był mały i jest na Nutramigen-ale dzisiaj dostał biały se bo robiłąm leniwe i bedziemy obserwowować .Jak nic sie nie bedzie działo to przejdziemy na inne mleko-Enfamil lub Bebilon.Ale Danonka mu nie dm długo bo uważam ze to syf-jogurt naturlany zdrowszy........ale to moje zdanie
U nas już - 24 a ma być do -30!Ale u nas zawsze nazimniej-od wschodu:nerd:
mam ta sama opinie o Danonkach co e-stera....zreszta, popatrzcie sobie na skladniki.....niestety, moj maly zdarzyl juz poprobowac od starszych braci, (Oliver skosztowal u kolezanki i tak sie zaczelo) i bardzo mu ten "syf"posmakowal, wiec czasem, tak jak pisalam suuuuper rzadko dam sie skusic, kupuje bardziej dla starych koni a on biedulek zawsze wyprosi jak widzi. U nas jest sporo duzo zdrowszych i bardziej naturalnych jogurtow i serkow wiec mam w czym wybierac a skoro tak, to staram sie ograniczac zlo koniecznie....

Jak zje od czasu do czau to nie umrze ale żeby tym karmić to nie:no:pewnie kiedys go ktos poczestuje to trudno-wlsoów z głowy rwać nie będe ale sam nie będe go tym karmic.Zreszta Oliś za slodkim nie przepada- ma to po mamusi , bo ja slodyczy nie lubie hihihi
Oli z ato zajda się suszonymi owocami- najbardziej uwielbia żurawinę:tak:

:tak::crazy::crazy::tak::crazy::nerd::confused:

Mój jada Bakusie , które uwielbia bardzo. Danonki sobie odpuściłam, aczkolwiek jadł kiedyś ale juz nie je. A poza tym je różne jogurt y i uwielbia fantazję z płatkami. Leniwe jadł i było ok. A wczoraj jadł plaster sera żółtego i jak na razie ok. :-Dbuźki od Julci :
:tak:;-):-):blink::sorry2::rofl2::szok::happy::zawstydzona/y::confused:tata:szok::-)jula:-p:nerd::confused::zawstydzona/y::szok::baffled::wściekła/y::angry:mama mama

Ja używam folie, ale najpierw przez 3 miesiące wisiała na strychu i się wietrzyła. Do głębokiego nigdy nie używałam, a do spacerówki mam od głębokiego, bo dostałam drugą folie gratis przy zakupie.
Celinka je już twarożek ze śmietanką, jogurcik gratkę danona, czasami zje mleko ale to jak wymusi łyżeczkę budyniu lub kaszki manny od wujka.
Dzisiaj moja niunia dostała bułkę mleczną w formie palucha, zjadła aż uszy się trzęsły. Chyba częściej jej będę takie coś kupować.
Dziewczyny a dawałyście dzieciom wątrobiankę??? Ja mam dostęp do domowych wyrobów, mają pyszną wątrobiankę, tylko nie wiem czy mogę jej chlebek nią posmarować.

reklama
a ja dzis pierwszy dzien w biurze po takiej dluuuugiej przerwie i nic mi sie nie chce. Odzwyczilam sie od normalnego dnia. Maly rano darl sie za mna ze slyszalam go jeszcze w samochodzie wyjezdzajac z garazu:( Moj Vicek wczoraj jadl taka ostra zupe z chilli (fasola przyprawiona ostra meksykanska papryka). Bylismy u znajomych na obiedzie i plul sloiczkami a siegal lapa po nasza zupe ....no to moj maz mu dal, zjadl pol jego talerza :) pozniej jeszcze dojadl ziemniakami z sosem....Myslalam ze cos mu bedzie a tu nic, twardy chlop!

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry