reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Oli jadł uz winogrona, pomarańcze i mandarynki troszkę sie krzywił ale wcinał!!!
Mikołaj dzisiaj wiec rano szalestwo prezentów, cały pokój w porozrzucanych wszędzie klockach!!! ale co to była za radość!!!:-D

reklama
Ja na razie płatki daję tylko owsiane :)
nutka13, bardzo Cię proszę, bo to już któryś raz z rzędu... W PRZEDSZKOLU, PRZEDSZKOLU!

pawimi jak dlugo nie mieszkasz w polsce??? i gdzie mieszkalas w polsce ???
16 lat prawie....tyle co moj najstarszy syn. Pochodze ze Slaska, tam sie urodzilam i spedzilam mlode dziecinstwo bo moj tatus za praca sie tam przeniosl, a pozniej mieszkalam w Warszawie ostatnie kilka lat przed wyjazdem. Moj syn urodzil sie w Warszawie w klinice u dr Siwika, prawdziwy Polak tylko ledwo po polsku mowi:-D i jak mial kilka tygodni to wyjechalismy. Zaraz potem moj tatus przeszedl na emeryture i przyjechali za mna i swoim wnusiem;-). Nie wiem kiedy te lata tak szybko minely a moje mlodsze dzieci totalnie mnie odlmadzaja i wcale nie czuje ze to juz tyle lat!

a do nas mikolaj dzis nie przyszedl :( Nie ma tutaj tej tradycji i na poczatku probowalam ja podtrzymywac przez 3-4 lata moze ale okazalo sie ze Jonathan byl jedynym dzieckiem w okolicy do ktorego 6 grudnia przychodzil mikolaj .....wiec jakos tak naturalnie zaprzestalismy tego kontynuowac. Przyjdzie za to Santa w Boze Narodzenie :) mam nadzieje ze do mnie tez:))

pawimi to dlugo heheh no wiesz ja tez jestem ze Śląska :-)

a czemu nie uczysz dzieciakow mowic po polsku ??? bo twoj maz to polak tak ???
ucze, ucze, do niedawna Jonathan dosc dobrze mowil, zwlaszcza do poki moja mamusia zyla bo tylko po polsku mogl z babcia rozmawiac a byl jej ulubionym lizuskiem -wnusiem, ale w miare jak jest starszy wygodniej mu po angielsku, wiesz teraz nastolatkiem jest, ma rozne problemy i jak chce dyskutowac o tym to mu latwiej po angielsku. Mowi sporo po polsku, nawet tylko lekki akcent ma - taki smieszny,ale coraz bardziej brakuje mu slownictwa. Czasem niegramatycznie zdanie zlozy...tak smiesznie, albo teraz ma braces na zebach to niektorych wyrazow po polsku nie potrafi wymowic Gdyby pojechal na wakacje do polski to napewno by mu znacznie pomoglo.Nie czyta i nie pisze po polsku....chodzil do polskiej szkoly jak byl maly ale niestety wszystko zapomnial.Oliver natomiast spedza caly dzien w szkole i tez mowi glownie po angielsku chociaz zna polski to nie ma zbyt wiele okazji go uzywac...Jak odbieram go o szostej ze szkoly to zaczyna tylko po angielsku, dopiero z czasem przechodzi na polski. Gorzej jest z tym polskim jak jest wiecej rodzenstwa w domu bo miedzy soba klepia po angielsku. Ostatnio tez w szkole zaczeli go uzywac jako tlumacza:) Tak dla zabawy. A Vincent nie mowi jeszcze, tzn mowi:) te swoje mini wyrazy i rozmawiamy z nim ciagle po polsku. Dlatego zabawki chcialam polskie zeby jeden jezyk na narazie trenowal. Jak zobaczylam ceny tych zabawek w polsce to az wlos mi sie zjezyl. One sa ze dwa razy drozsze niz te same tutaj! Obled jakis.....

pawimi a jak ci się zyje w Stanach??? 16 lat to sporo!
poczatki byly koszmarne, bylam bardzo mlodziutka, swieza mezatka z kilkutygodniowym malenstwem na rekach, zostawilam studia, daleko od mamusi:-) , wszystko obce, Chicago jest straszne dla takich swiezych imigrantow i niczym nie przypomina wizji USA z filmow:-D, ale stopniowo jakos sie ukladalo. Przesiedzialam 5 lat w domu z Jonathanem, cale szczescie ze nie musialam sprzatac albo bawic cudzych dzieci jak to wiekszosc moich kolezanek robila.....Przezylam rozwod, pozniej smierc mojej mamy ktora byla nagla i straszna. Teraz nie chcialabym wracac do Polski. Przyzwyczilam sie i dla mnie ...wracajac do Polski musialabym zaczyna od nowa jak na obczyznie. Jest mi dobrze. Mam wspaniala nowa rodzinke, meza przywiozlam sobie z PL ale bardzo swiatowy bym to nazwala:-D...studiowal w Niemczech, pracowal juz tu kiedys w Kaliforni i wogole lubi podrozowac po swiecie, mam tez dochodowy biznes i ogromny dom o ktorym zawsze marzylam od dziecinstwa... no i chyba jestem spelniona. Tak mi sie wydaje. Zycie jak zycie, kazdy kraj ma swoje plusy i minusy....sa sprawy ktore uwielbiam, sa ktorych nie cierpie. Wielu rzeczy nie moglabym miec bedac w Polsce ale tez czasem tesknie za stara polskoscia jaka pamietam. Mysle ze wszedzie jest lepiej tam gdzie nas nie ma:-)

Zawsze sie zastanawiałam jak naprawde sie w Stanch żyje, na filmach wszystko tak pieknie wyglada... marzenie!!!
pawimi widzę, że sporo się w twoim zyciu działo, ale prze to masz tyle doswiadczeń, wspomnień. Ja jestem mloda mamą i młoda mężatka, nie mogę sie jeszcze pochwalić tak bogatym zyciorysem!!!:-)
masz może swój profil na naszej klasie, chciałabym zobaczyć twoją rodzinke, jeśli to możliwe!

reklama
Zawsze sie zastanawiałam jak naprawde sie w Stanch żyje, na filmach wszystko tak pieknie wyglada... marzenie!!!
pawimi widzę, że sporo się w twoim zyciu działo, ale prze to masz tyle doswiadczeń, wspomnień. Ja jestem mloda mamą i młoda mężatka, nie mogę sie jeszcze pochwalić tak bogatym zyciorysem!!!:-)
masz może swój profil na naszej klasie, chciałabym zobaczyć twoją rodzinke, jeśli to możliwe!
mam, ale tam jest troche tylko zdjec, wiecej mam na Facebook.com, jak chcesz to daj mi maila wysle Ci zaproszenie i opis jak wejsc w galerie. Galeria jest dla znajomych tylko wiec musisz zaakceptowac moje zaproszenie i gotowe. Tam mam jakies 500 zdjec....:happy2:

Do góry