reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Wiem Jagana niezmierzenie:zawstydzona/y:....
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też się tak bronią przed spaniem?Kuba ostatnio chociaż zmęczony ledwo patrzy na oczy za nic nei chce spać wierci się i przekręca na brzuszek albo gada i wstaje a ja widzę że jest półprzytomny.Teraz też jest właśnie zmęczony i walczę z nim ciągle go kładę a on wstaje...

reklama
Mój malutki jadl juz pomarancze i mandarynki i nic mu nie bylo.A jest najmlodszy,ale kazde dziecko reaguje inaczej:tak:
Mamusia juz poleciala i nawet byla szybciej w domu niż my,bo stalismy w obrzydliwych korkach:-(
Kurcze szybciej mozna doleciec z UK do Łodzi niz przejechac 140 km autosrada:-D

no widzisz kama takie jaja :-D

dziekuje wam lasencje,

wiki truskawki juz jadl i dzem truskawkowy bardzo lubi .

ja jestem u rodzicow bo moj tesc jutro bedzie panele kladl i troche ciasno by bylo w domu z powystawianymi meblami :-D i sie ulotnilam z malym do rodzicow :p

W szoku jestem z tym co o naszej klasie napisalyscie. Zablokowalam profil juz dosc dawno ale tak czy inaczej az mi ciarki przeszly po plecach jak sobie to przeczytalam. Zamieszczasz zdjecia swoich maluchow zeby sobie starzy, dobrzy znajomi albo rodzinka zobaczyli a tu taka niespodzianka! Fuj! Jesli chodzi o cytrusy to moj maly probowal troszke pomaranczka. Banany je juz dawno, winogrona tez i troszke truskawki zmieszanej z innymi owocami tez wcinal bez zadnych skutkow ubocznych. Przypomnialo mi sie jak prawie 16 lat temu moj pierszy synek mial zaledwie kilka dni a ja karmiac go piersia nawchrzanialam sie truskawek i pomaranczy jak glupia kura. Dziecko wygladalo jakbym go spryskala czerwona akwarelka na calym cialku. Az mi sie smiac chce z mojego braku doswiadczenia....Oczywiscie lekarza wzywalismy bo nie mialam pojecia co mu jest...alez mi sie wtedy oberwalo!

ja jak karmilm zjadlam 3 kiwi pod rzad i aly dostal wypiekow na policzkach (dobrze ze tylko tyle) i wiecej nie jadlam a potem on nie dosatwal dlatego sie balam ze moglo by go uczulic ale juz jadl troszke i nic mu nie jest i bardzo mnie to cieszy :-)

ja profil tez mam od jakiegos czasu zablokowany na nk. a ja wstawiam zdjecia zeby pochwalic sie moim slicznym slodziakiem przed innymi heheh :-) ale nie wyobrazam sobie ze nie moglabym ogladac innych slodziakow z naszego BB :-)

ja jak karmilm zjadlam 3 kiwi pod rzad i aly dostal wypiekow na policzkach (dobrze ze tylko tyle) i wiecej nie jadlam a potem on nie dosatwal dlatego sie balam ze moglo by go uczulic ale juz jadl troszke i nic mu nie jest i bardzo mnie to cieszy :-)

ja profil tez mam od jakiegos czasu zablokowany na nk. a ja wstawiam zdjecia zeby pochwalic sie moim slicznym slodziakiem przed innymi heheh :-) ale nie wyobrazam sobie ze nie moglabym ogladac innych slodziakow z naszego BB :-)
moje dzieci nie jedza kiwi ale to przeze mnie. Ja mam potworne uczulenie. W Polsce nigdy nie mialam tylko jak przyjechalam tutaj. Do tego stopnia ze jak dotykalam noza ktorym moja mamusia kroila kiwi mojemu najstarszemu synowi to od razu dostawalam duszacego kataru, z oczu lazy mi sie ciurkiem lzy i rece mnie swedzialy jak poparzone. Wlasnie ten moj najstarszy uwielbial i potrafil jesc na kilogramy jak byl maly a teraz mu przeszlo nawet nie wspomina o tym owocu a skolei moim mlodszym dzieciom nie podaje bo nie moge. Pamietam ze jak moja mama jeszcze zyla to probowala podac Oliverowi ale on nie lubial. Teraz kiwi calkiem zostalo wyplenione z naszego domostwa. Oliver w ogole to nawet pomaranczy nie lubi. Musza byc naprawde slodziutkie i niemal bezskorkowe zeby wzial do ust a i tak wypluje, nigdy nie polknie. Lubi za to banany, winogrona, truskawki i jablka. Sa teraz w PL truskawki przez caly rok czy tylko w sezonie? Tu sa caly rok ale smaczne sa tylko te sezonowe - najbardziej chyba naturalne, reszta to sztucznie hodowane, takie bez smaku.

truskawaki to tylko w sezonie a teraz to mozna mrozonki kupic :-)

my juz nie spimy bo przciez mikolaj zawital :-D i byl szal cial moj brat oszalal z radosci a nic innego nie mowi narazie jak "bosko" i ze mikołaj był u niego :-D

I u nas też był mikołaj ale w przedszkolu Amelka aż piszczała z radosci i mówiła: dada.Amelka jadła już mandarynki i ananasa i nic jej niebyło.I ostatnio dostała budyniu na mleku krowim odrobinke zobaczymy jeszcze trocze co bedzie sie działo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry