reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Witam chyba o mnie zapomniałyscie muszę się pochwalić że już tydz mieszkam w nowym domku jest super Karol jest zachwycony że ma tyle miejsca do biegania niestety nie mam neta i pisze z telefonu ale powoli do świąt wszystko pozałatwiam pozdrawiam i wszystkiego naj dla dzieciaczków

reklama
pawimi u nas zabawki z fishera sa dosyc grogie ale bardzo bardzo fajne
FISHER PRICE ŚPIEWAJĄCY ŚLIMAK - NOWOŚĆ (497963028) - Aukcje internetowe Allegro
mamy tego slimaka spiewa caly alfabet po polsku i nie tylko jest suepr wiktor go lubi bardzo mamy tez garnuszek na klocuszek ale wiki malo sie nim interesuje FISHER PRICE GARNUSZEK NA KLOCUSZEK MÓWI PO POLSK (488519027) - Aukcje internetowe Allegro
chcialam mu kupic ten stoliczek Fisher-Price B9001 INTERAKTYWNY STOLIK MUZYCZNY!!! (487456997) - Aukcje internetowe Allegro tylko sie zastanawiam gdzie postawie.
wiem ze dziewczyny chwala ta gasienice tez widzialam ja w sklepie bardzo fajna jest GĄSIENICA GAWĘDZIARKA FISHER PRICE Polski od SS! (490512710) - Aukcje internetowe Allegro

Witam nową mamę!!!:-)
Jagna25 widziałam ten komputerek fajny jest i ma dobra cenę! tylko szkoda że po angielsku, wolałabym polsiego lektora. trzmielik faktycznie jakiś taki dziwny, może znajdziesz gdzieś ładniejszego.:tak:
chcialabym kupić małemu jakąś zabawke z której bedzie zadowolony, sama nie wiem jaką??? a wy co kupujecie swoim dzieciaczkom???
Mój brat stwierdził, że ma byś po angielsku. Im szybciej się osłucha tym lepiej. On studiuje kierunek pedagogiczny, i mówi że na psychologi dziecka i pedagogice wykładali mu, że nasze szkraby najszybciej zapamiętają, obcy język, oczywiście przez zabawę. A w przyszłości będą miły podstawy, do nauki danego języka.
A po polsku i tak się nauczy,nie ma wyjścia.

Pawimi ja mam z fisher prica takiego robota Tobi Fisher-Price UCZĄCY ROBOT TOBI NOWOŚĆ +KATALOG (491404774) - Aukcje internetowe Allegro mały lubi sie nim bawić, ten robot uczy literek, kształtów i cyferek i śpiewa piosenki po polsku oczywiscie ruszajac sie przy tym! gasienica gawedziarka tez jest fajna!
jagna25 moze masz racje z tym angielski, kupie małemu laptopa z jezykiem angielskim i zobaczymy!:-)
Chyba, pedagodzy się nie mylą. A głównie chodzi o to że zrobi sobie mała bazę na przyszłość. Nie chcę jej nauczyć języka tylko osłuchać, w przyszłości będzie jej łatwiej.
A po za tym to się nie zgadzam na to aby nasze dzieci szły o rok wcześniej do zerówki i co za tym idzie do szkoły. Jeśli też się nie zgadzacie, to tu jest link, do stronki kampanii społecznej, gdzie można oddać głos przeciw, nie przemyślanej ustawie:
Ratuj Maluchy, sześciolatki do szkół, likwidacja zerówek, protest - Złóż podpis

aga- taki stolik to super sprawa, ja mam o taki nie jest zadnej firmy bo mi chodzilo zeby byl odwracany i mozna klocki ukladac.. wiki bawi sie nim w łóżeczku jest to zabawka która ja bardzo interesuje chociaz tez juz jest ciezko z miejscem na te wszystkie zabawki a my jeszcze mamy zabawki w PL i Holandii, jak jezdzimy to przynajmniej ma tam zabawki ktorymi dawno sie nie bawila...

Załączniki

• DSC06020.jpg
    DSC06020.jpg
    305,5 KB · Wyświetleń: 20
  • DSC06021.jpg
    DSC06021.jpg
    263,2 KB · Wyświetleń: 21
Ja nie jestem przeciwna od wysyłania dzieci o rok wczesniej do szkoły...zerówka to nic strasznego........... w dużej mierze to od rodziców zależy czy dziecko będzie miao szczesliwe dzieciństwo czy nie a nie od tego czy pójdzie rok wczesniej do szkoły.
Dzieciństwo to psują wszelakie zajecia pozalekcyjne na które rodzice zapisują dzieci często spelniajac tym swoje niespelnione ambicje.
Rok wcześniej nie zrobi im krzywdy............skoro juz teraz chemy zeby sie osluchalo z jezykiem angileskim to co złego jest w uczeniu literek i cyferek w wieku 5 lat.a wiekszoaśc dzieci juz zna alfabet i umie liczyć w tym wieku wiec dla mnie to żadna tragedia

Może to i nic złego że dzieci zaczną edukację rok wcześniej ale głównym problemem jest to że nasze szkoły nie są przygotowane na przyjęcie takich małych dzieci.Ostatnio oglądałam program na ten temat gdzie po jednej stronie byli przedstawiciele Ministerstwa Edukacji a po drugiej przedstawiciele gmin które zarządzają szkołami.Wypowiadali się ile potrzeba zmian w szkołach że by mogły się tam uczyć 5-latki min.remonty łazienek instalacja nowych sanitariatów odp dla takich małych dzieci, zakup mebli itp.

reklama
Ja nie jestem przeciwna od wysyłania dzieci o rok wczesniej do szkoły...zerówka to nic strasznego........... w dużej mierze to od rodziców zależy czy dziecko będzie miao szczesliwe dzieciństwo czy nie a nie od tego czy pójdzie rok wczesniej do szkoły.
Dzieciństwo to psują wszelakie zajecia pozalekcyjne na które rodzice zapisują dzieci często spelniajac tym swoje niespelnione ambicje.
Rok wcześniej nie zrobi im krzywdy............skoro juz teraz chemy zeby sie osluchalo z jezykiem angileskim to co złego jest w uczeniu literek i cyferek w wieku 5 lat.a wiekszoaśc dzieci juz zna alfabet i umie liczyć w tym wieku wiec dla mnie to żadna tragedia
Esterka nie chodzi o to, że zabierze się im dzieciństwo. Oglądałam program na ten temat. Nasza pani minister od edukacji, stwierdziła, że nasze dzieci to "masa, która zapracuje na naszą emeryturę":wściekła/y:, co za babsztyl. Poza tym nasze szkoły są kompletnie nie przygotowane do przyjęcia 6 latków. A o dziwo mają to zrobić w 3 lata:szok:, bo wtedy będzie to obowiązkowe.

Do góry