reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

hej, ostatnio pustki są tutaj...

a chciałam się zapytać co robicie na pierwsze urodzinki dla swoich pociech??
bo szczerze to już niedługo a ja nie wiem co zrobić.. i chyba trzebaby upiec torcik dla Wiki jakiś specjany na jej mleku,a drugi dla gości... ech, sama już nie wiem więc czekam na wasze pomysły:tak:
My z mamą pieczemy zwykły biszkopt dla małej i przełoży go jabłkami z galaretką:-D. Zero mleka. A dla gości zamawiamy w cukierni. U nas będzie dużo gości, w sumie tylko dziadkowie i nasze rodzeństwo ale to będzie 17 osób. Całe szczęście, że chrzestni to nasze rodzeństwo:-)
Postanowiliśmy nie kupować małej nic drogiego pod choinkę, dostanie książeczkę i sanki, ale za to na urodzinki dostanie komputerek (wykazuje duże zainteresowanie naszym, więc może się odczepi) i widziałam super misia z ogromnym guzikiem i zamkiem, który śpiewa, więc będzie zadowolona bo te części ubrań uwielbia, kosztuje tylko 40 zł, wypatrzyła go w malutkim sklepiku z zabawkami, opłaca się do takich zaglądać!!!! Poza tym dostanie od rodzinki wózek dla lalek, lale, takie coś do nauki angielskiego od 2 roku i masę książeczek o Fifi, bo zakochała się w trzmieliku. Jak go widzi na stronie bajeczki to od razu buzi mu daje:-D, słodziak mój kochany. Nawet kupiła bym jej maskotkę trzmielika jak by była.

reklama
Tort na urodzinki zamówimy z cukierni, widziałam takie fajne w kształcie samochodu albo sera z myszkami takimi z marcepana supwe wygladał, mały na pewno bedzie zachwycony!!! zje troszke biszkopta z torta i danonka swojego ulubionego, myslę,że specjalnie dla niego drugiego torcika nie bedziemy robić
A co do prezentów to pod choinke dostanie tez sanki i zasatanawiam sie nad zabawka podoba mi sie taka gąsienica gawędziarka z fisher prica która uczy róznych słow albo taki stoliczek do zabawy z róznymi bajerami do wciskania!
na urodzinki tez myślałam o takim laptopie dla dzieci bo mój mały strasznie sie do naszego rwie!!! moze jak będzie miał swój to nasz w spokoju zostawi!!! widziałam takie laptopy różne w marketach, podobał mi sie jeden z kubusiem puchatkiem!!!:-)

witam nowa mame :-)

ja nie mam pojecia co na swieta kupic malemu kurde myslalam nad tym stoliczkiem z fishera ale kurde gdzie ja to postawie ??? od moich tesciow dostanie jezdzik. na urodziny napewno kupujemy mu rowerek.
torta chyba tez tylko jednego zrobimy nie bede robic 2 tortow bo kto to potem zje ja mam zmiar sie zaczac znowu odchudac od stycznia.

wiktor w tym roku bedzie robic za reniferka :-)

a jesli chodzi o ten komputerek to nie liczylabym na to ze sie odczepia od waszych moj brat ma taki komputerek wiktor zajol sie nim raz na 5 minut i na tym koniec i tak woli laptopa mojej mamy albo nasz komputer.

Witam nową mamusie mamy z tego samego dnia dzieci.Ja jak zwykle zaganiana od rana w przedszkolu jak idziemy o 8 to przychodze do domu o 10 mała idzie spać ja wtedy obiadek gotuje i o 12-30 znów idziemy i o 14 przychodze i 15 znów.Ale mi to odpowiada i ciesze sie bardzo że moge sie do czegos przydać i że cos potrafie zrobić.

Gorące buziaki i usciski dla dzieciaczków które miały miesiecznice.

Ostatnia edycja:
Witam nową mamę!!!:-)
Jagna25 widziałam ten komputerek fajny jest i ma dobra cenę! tylko szkoda że po angielsku, wolałabym polsiego lektora. trzmielik faktycznie jakiś taki dziwny, może znajdziesz gdzieś ładniejszego.:tak:
chcialabym kupić małemu jakąś zabawke z której bedzie zadowolony, sama nie wiem jaką??? a wy co kupujecie swoim dzieciaczkom???

reklama
hej dziewczyny, chwilke mnie nie bylo bo mielismy tu "swiateczny weekend". W czwartek celebrowalismy swieto dziekczynienia no i zaraz po tym caly weekend tradycyjnych wielkich znizek sklepowych. Udalo mi sie w tym roku i zakupy swiateczne dla dzieciakow mam juz z glowy jak nigdy wczesniej:) Mam pytanie, czy w Polsce zabawki fisher price sa drogie? Myslalam zeby malemu cos sciagnac mowiacego po polsku....jest kilka takich fajnych ktore ma ale w tutejszej wersji. Moja kolezanka przywiozla sobie takie krzeselo-stoliczek, musze przyznac ze podoba mi sie i chcialabym dla niego kilka polsko mowiacych zabawek. Biedne te moje dziecie, my mowimy do niego po polsku a zabawki i starsi bracia po angielsku:) Mysli sobie pewnie po cichu o co tu w tym wszystkim chodzi hehehe.A ja musze pochwalic mojego szkraba - dzisiaj przemaszerowal samodzielnie przez pol pokoju!!! Dotad probowal tylko po dwa, trzy kroczki a dzis rozpedzil sie na dobre. To znaczy ze pomaszeruje sam pod choinke po swoj prezent!

Do góry