reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Widzę że nie tylko ja dziś walczyłam z oknami.Mam 3 dni urlopu więc postanowiłam wziąć się za przedświąteczne porządki.Bo potem może nie być na to czasu.A młody strasznie marudny dzisiaj i ciężko przy nim coś zrobić.

reklama
Właśnie poznałam, nową sąsiadkę, mieszka tu od sierpnia, praktycznie na przeciwko mnie. Ma 3 letnią córeczkę i termin na maj. Fajnie mieć obok kogoś w podobnej sytuacji, też siedzi w domku i wychowuje córeczkę. Umówiłyśmy się jutro na spacerek, idziemy do lasu. Dziewczynki się polubiły.
A ja okien myć nie będę, są czyste, ewentualnie przemyję od wewnątrz, te przy których Celinka się patrzy na ogród. Tata zrobił karmnik dla ptaszków, więc ma na co patrzyć:-D A dużo przylatuje sikorek, wróbli i takich dziwnych ptaszków co tylko jabłka jedzą, bo od 10 lat je dokarmiamy.

Hej.U nas jakaś awaria była i nie miałam internetu przez 2 dni.U nas oj chyba zęby będą bo Kuba ślini się na potęgę do tego marudzi całymi dniami wczoraj zasnął dopiero przed północą żel na dziąsła nic nie pomaga tulę go całymi dniami ale też nie zawsze da się uspokoić.Dziąsełka ma zaczerwienione więc chyba czas na nowe białe perełki.Kurczę ja się zatanawiam kiedy ten czas przeleciał????Kuba za 4 grudnia już 11 miesięcy kończy a ja jescze pamiętam mój pobyt w szpitalu przed jego narodzeniem jakby to było wczoraj!A to już prawie rok...

tak tak czas poprostu zapiernicza w zasraszajaco szybkim tepie, dopiero lezalam w szpitalu i czekalam az laskawie wyjdzie a teraz juz przy meblach chodzi , nauczyl sie robic i mowic nie nie ja mocos mowie a on kreci glowa i nienienienie :-) smieszne to :D

tak tak czas leci.... mój Oli wczoraj skończył 10 miesięcy!!! jeszcze troszkę i jego roczek będziemy swietować!
co do tematu "porzadki świateczne" to okna mamy juz umyte ale do poprawki bo mały je wymazał jak ogladał sobie swiat zza szyby!
już niedługo pierwsze swieta naszych maluszków, już się nie mogę doczekać miny małego jak zobaczy choinkę, prezenty i te wszystkie swiateczne świecidełka, ale bedzie radość!!!:-)

Wszystkiego najlepszego dla Natki z okazji urodzin !!! :-)
Dołączamy się do życzeń:-)I wszystkiego naj naj naj dla dzieciaczków które obchodziły ostatnio swoje miesięcznice:-):-):-)
Ja mam z Kubą ostatnio niezły bal.Przedwczoraj usnął koło 23.30 a dziś z kolei o 0.30!Ja już nie miałam siły siedzieć i padałam a on w najlepsze się bawił.W dzień tylko miał jedną drzemkę i usnął zaraz po kolacji ale o 22 się obudził wyspany i buszował jeszcze.Kurczę znów mu się coś przestawiło oby nie na długo!
Jak ja sobie pomyślę o porządkach przedświątecznych to brrr.....
Muszę na misto dziś wyskoczyć i prezencik jakiś kupić dla męża pojutrze ma urodziny-a Kuba 11 miesięcznicę.U nas jest tak śmiesznie że Kuba jest z 4 stycznia,mąż z 4 grudnia a ja z 4 sierpnia.Wszyscy spod 4:-)

100 lat dla Natki z okazji urodzin !!!
Maleństwo fajne daty urodzin macie. U mnie ja, mój brat i tata jesteśmy wagami, a ja z bratem urodziliśmy się prawie tego samego dnia on 19.10 a ja 21.10.

Mój chrzestny fajnie zawsze podsumowuje starania rodziców (sam ma 2 dorosłych synów):
"Przez pierwszy rok robimy wszystko aby nauczyć dzieci chodzić i mówić, a przez kolejne 20 robimy wszystko aby usiadły i się zamknęły"
Wczoraj mąż przyniósł paczkę na Mikołajki dla Celinki, jedyne co się nadaje to kinder czekolada, a reszta torby dla nas;-). Mamy z głowy słodkie dodatki do prezentów. Jeszce ja dostanę paczki dla Celiny i dla pracownika, socjalne idzie tylko na to i na bony towarowe.

reklama
hej, ostatnio pustki są tutaj...

a chciałam się zapytać co robicie na pierwsze urodzinki dla swoich pociech??
bo szczerze to już niedługo a ja nie wiem co zrobić.. i chyba trzebaby upiec torcik dla Wiki jakiś specjany na jej mleku,a drugi dla gości... ech, sama już nie wiem więc czekam na wasze pomysły:tak:

Do góry