reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dziewczyny co do tego, że dzieci robią teraz więcej niż ich rówieśnicy z przed 30-40 i wcześniej lat to racja. Ale mój dziadek mówi, że wtedy dziecko do 6 m-ca leżało w betach, a nasze fikały sobie od przyjazdu ze szpitala.
Do specjalistów na razie się nie wybieram, bo nawet prywatnie terminy odległe, koniec roku.
Pawimi dzięki za przykład z życia wzięty, zdolnych masz synów:-D.
Paulinek spokojnie Thomas, jest zdolny i silny, da sobie rade i nadgoni szybciutko.

reklama
Witam u nas pada deszcz już wole jak jest mały mróz a nie deszcz.Ja tam ciesze sie z najmniejszego postepu Amelki bo tym bardzie ze ma niedoczynnosc tarczycy.Jagna walniety lekarz, swietnie że mała tyle potrafi.

Dziewczyny też tak macie że jak chcecie cos zrobić w domu to wasze dzieciaczki są wtedy niegrzeczne i płaczą.Niewiem ale Amelka wtedy robi sie niedozniesienia łapie odkurzacz wylewa wode z mopa a jak jej niekarze to beczy jak by cos sie stało.A jak siedze to ona spokojnie sie bawi,zaczynam pomału sprzątac na swieta bo jak tak bede robic to do wielkanocy sie niewyrobie,teraz śpi wiec ide w kuchni za meblami pomyć.

Witam u nas pada deszcz już wole jak jest mały mróz a nie deszcz.Ja tam ciesze sie z najmniejszego postepu Amelki bo tym bardzie ze ma niedoczynnosc tarczycy.Jagna walniety lekarz, swietnie że mała tyle potrafi.

Dziewczyny też tak macie że jak chcecie cos zrobić w domu to wasze dzieciaczki są wtedy niegrzeczne i płaczą.Niewiem ale Amelka wtedy robi sie niedozniesienia łapie odkurzacz wylewa wode z mopa a jak jej niekarze to beczy jak by cos sie stało.A jak siedze to ona spokojnie sie bawi,zaczynam pomału sprzątac na swieta bo jak tak bede robic to do wielkanocy sie niewyrobie,teraz śpi wiec ide w kuchni za meblami pomyć.
Nutka mam to samo, zaczynam obierać ziemniaki,a Celina się drze, myje naczynia to samo i tak jest jak cokolwiek robię. Mam czasami dość i olewam niektóre czynności, albo czekam aż pójdzie spać. Przecież świat się nie zawali, jak nie umyje podłogi, czy nie zetrę kurzu.

to chyba wszystkie dzieci tak maja, jak tylko wychodze z pokoju ide cos zrobic to idzie za mna wspina sie po mnie jeczy , smęci ... masakra jakas, ale teraz tatus wziol go na spacerek po obiadku :-)

kupilam mu dzisiaj organki w auchanie a juz sobie obiecywalam ze do swiat nic nie kupie :D :D :D :rofl2: :rofl2: :rofl2: :tak: :tak: :tak:

moja wiki ma też takie organki;-):-) super sprawa, mała uwielbia zwierzątka a zwłaszcza kaczuszke:-D

chyba kazde dziecko tak ma ze wyczuwa gdy chce sie cos zrobic.. to tak samo jak chcemy gdzies wyjsc jak usnie a wiki jak na zlosc nie chce zasnac chociaz jest bardzo zmeczona:baffled:

ja tez bym musiala isc do lekarza bo za mądra ta moja córka :-D

Tak wszystkie dzieci tak mają, mój Oli robi się niegrzeczny wtedy kiedy ja próbuje cos zrobć w domu!!!!:no: szczególnie uwielbia odkurzacz i wyłącza mi go wtedy kiedy muszę szybko posprzątać, a jak mu czegoś zabraniam to płacze jakby go ze skóry obdzierali spryciarz mały!:-)
paskudna pogoda dziaiaj u nas, od rana pada deszcz , a wczoraj sypał śnieg i już chciałam sanki kupić!:tak:

u nas cieplutko nawet, słoneczko świeci, ma być do plus 5 na dworze, my też spaliśmy do 7.30, teraz śniadanko i mała kawka i wyruszamy na zakupy:-)
dziewczyny jak to jest z ubieraniem waszych maluszków??? mój mały strasznie nie lubi sie ubierać, każde wyjscie poprzedzone jest walką o ubranie kurtki,nigdy wczesniej sie tak nie zachowywał dopiero teraz jak przyszedł czas na grubsze ubranka!
macie na to jakies sposoby? nieraz uda mi się odwrócic jego uwagę ale niekiedy płacze jak opetany!!!!

Ostatnia edycja:
u nas cieplutko nawet, słoneczko świeci, ma być do plus 5 na dworze, my też spaliśmy do 7.30, teraz śniadanko i mała kawka i wyruszamy na zakupy:-)
dziewczyny jak to jest z ubieraniem waszych maluszków??? mój mały strasznie nie lubi sie ubierać, każde wyjscie poprzedzone jest walką o ubranie kurtki,nigdy wczesniej sie tak nie zachowywał dopiero teraz jak przyszedł czas na grubsze ubranka!
macie na to jakies sposoby? nieraz uda mi się odwrócic jego uwagę ale niekiedy płacze jak opetany!!!!
Celinka lubi ubieranie, odkąd wymyśliłam piosenkę na ten temat. Mała się chichra i bez problemu ją ubieram. Mąż ma ten sam problem co Ty, też nie może jej ubrać, jest płacz i wrzaski.

reklama
Do góry