reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
niektore to nawet juz na kibel same robia....
tylko czekać aż same dupę zaczną podcierać :tak::-D:tak::-D te bardziej zdolne oczywiście...

Kacperek też się bije piąstką po główce, ale tylko przy zasypianiu i chwilke, bo mu zabraniam-wydaje mi sie że to nic złego,a pozatym nie robi tego często.
Kuba obowiązkowo się ciągnie za włosy podzas usypiania lub je i jednocześnie ręką ściąga skarpety. Taki rytuał już ma :-D

Ewa mój tak sama daje buzi i mnie obślimacza hihih:-D:-D:-Dsłodkie to
Aga mój też nie robi na kibel.......nie robi nawet na nocnik-swojego czasu robił jak tylko kupiłam a teraz posadze i ucieka od razu więc mu odpuściłam:tak::tak:

Olisek mówi sporo: tata, mama mówił a teraz już nie:-(, daj, nie , ta(tak), alo , ciocia,no no no, cio to, kto to a ty, a ty:-p:-p:-p:sorry2::sorry2::sorry2:
Ale jeszcze nie chodzi, trzyma się za paluszek, chodzi przy ścianach, meblach albo przy jeździku śmiga po całym domu......boi się puścić chociaż sam potrafi stać bez trzymania sporo i bić brawo
Ma czas ja tam się nie przejmuje.....zresztą im później tym zdrowiej na kręgosłup i kolanka bo chudzinka moja waży 5600:-D:-D:-Dno i będzie dłużej raczkował a to zdrowo

A co do stukania głową w coś głową to czytałam , że dzieci wieku 9, 10 miesięcy odkrywają poczucie rytmu i jak uderzają w coś to rytm wyłapują więc nie ma czym się przejmowac , to sama przejdzie.......my mamy to za sobą.
Pisało tez w tej książce ,że dzieckoi sobie tym krzywdy nie robi , bo wie z jak siłą i natężeniem uderzać

Polecam książkę "Pierwszy rok życia dziecka" i kolejną "Drugi i trzeci rok życia dziecka"- od 13miesiaca się zaczyna
A w ciąży korzystałam z książki " W oczekiwaniu na dziecko":tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Ewa mój tak sama daje buzi i mnie obślimacza hihih:-D:-D:-Dsłodkie to
Aga mój też nie robi na kibel.......nie robi nawet na nocnik-swojego czasu robił jak tylko kupiłam a teraz posadze i ucieka od razu więc mu odpuściłam:tak::tak:

Olisek mówi sporo: tata, mama mówił a teraz już nie:-(, daj, nie , ta(tak), alo , ciocia,no no no, cio to, kto to a ty, a ty:-p:-p:-p:sorry2::sorry2::sorry2:
Ale jeszcze nie chodzi, trzyma się za paluszek, chodzi przy ścianach, meblach albo przy jeździku śmiga po całym domu......boi się puścić chociaż sam potrafi stać bez trzymania sporo i bić brawo
Ma czas ja tam się nie przejmuje.....zresztą im później tym zdrowiej na kręgosłup i kolanka bo chudzinka moja waży 5600:-D:-D:-Dno i będzie dłużej raczkował a to zdrowo

A co do stukania głową w coś głową to czytałam , że dzieci wieku 9, 10 miesięcy odkrywają poczucie rytmu i jak uderzają w coś to rytm wyłapują więc nie ma czym się przejmowac , to sama przejdzie.......my mamy to za sobą.
Pisało tez w tej książce ,że dzieckoi sobie tym krzywdy nie robi , bo wie z jak siłą i natężeniem uderzać

Polecam książkę "Pierwszy rok życia dziecka" i kolejną "Drugi i trzeci rok życia dziecka"- od 13miesiaca się zaczyna
A w ciąży korzystałam z książki " W oczekiwaniu na dziecko":tak::tak::tak:
Uspokoiłaś mnie Esti. Już się martwiłam, a książkę chętnie kupię:-D

reklama
U mnie Kuba też się czasem tłucze po głowie i zastanawiałam się czy to normalne na szczęście normalne jak się okazuje ufff.....Coś mój mały marudny dzisiaj ciągle popłakuje i krzyczy takim nieszczęśliwym głosikiem i jakoś się straaasznnie znów ślinić zaczął.Czyżby kolejne biale perełki się szykowały?Na szczęście teraz trochę przysnął więc mam chwilę dla siebie.
Aga u nas to samo co u Ciebie,nie chodzimy nie korzystamy z nocnika (bo anwet nie mamy)a gadamy trochę po swojemu no i mama tata.Na szczęście mały jak się go posadzi trochę lepiej mu wychodzi nawet chwilę bez żadnego podpierania się rączkami wytrzyma.No ale niedługo rehabilitację zaczynamy i myślę że będzie dobrze.

Do góry