reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

ewa, Ale hardkor :o Mi czasami w trójkę jest ciasno (jak Ada budzi się o 5-6 na karmienie, to potem zasypia na 1-2h z nami w łóżku, takie małe odstępstwo, hehe), a co mówić o czwórce :-)

Aga mi tż czasem ciasno (zwłaszcza jak byłam kilka dni po cc), ale Julia przeważnie spała z nami, aczkolwiek bywało i tak że u siebie jak miała humor, ale jak urodził się Kuba to nie było szans by spała gdzie indziej.
Zresztą nie chcę by czuła się odrzucona, że Kubek śpi z nami a ona sama w pokoju.

reklama
Witam ja własnie wróciłam z restałracji byłam z znajomą na piwku i zapłacic za sylwestra wrescie od slubu bede sie bawic na sylwku szykuje sie niezła zabawa.A moja Amelka usypia w łóżeczku ale daje jej reke i szmyram bo buziuni wtedy zasnie.

nadia tez od urodzenia spi w lozeczku i w dzin i w noc. Osatni tydzien marudna w nocy wiec biore ja do nas do wyrka:tak:ale tak to ma swoje lozeczko ktore stoi obok naszego i bez problemu:tak:

Mój od urodzenia śpi w łóżeczku......ani jednej nocy nie spał z nami...nawet jak karmiłam.........ale zawsze rano jak sie obudzi to bierzemy go do naszego łóżka i on sobie szaleje miedzy nami .....taki nasz rytuał poranny hihih
Ostatnoi ucze go zasypiać samego w łożeczku w dzień, bo do tej pory musiałąm bujac w bujaku.........tzn tak gdzies od 4 miesiecy -dzisiaj zasnął w ciągu 10 minut wiec sukces
Wczoraj mi świrował ze spaniem, bo miał duzo wrażen........ale jak są takie sytuacje-na szczescie nie czesto:-)to wyjmuje go, całuje, glaszcze, wsadzam i tak aż się nie uspokoi.....albo po prostu wystarczy ze siedze w pokju , on mnie widzi wycisza sie i wtedy wychodze.......a nie zawsze wtedy spi ale juz nie placze i zasypia aldnie
U nas jest podobnie.Ostatnio nawet po porannej butli Kuba u siebie w łóżeczku zasypia.Fakt że jak był malutki i chciał być cały czas przy piersi to jegospanie w łóżeczku trwało 15 minut ale przetrzymałam to no i zasypia sam.:-):-):-)Po południu jak jestem zmęczona i chcę sobie uciąć drzemkę a widzę że maluszek jest zmęczony to kładę go obok siebie i tak sobie śpimy razem:-)
Dziewczyny od kiedy dzieciom podaje się żółtko do potraw codziennie?Od 10 miesiąca?Bo nie pamiętam:zawstydzona/y:

Wiktor tez od urodzenia spi w lozeczku i w dzien i wnocy bez gadania ja jestem tym gorszym rodzicem i bez gadania ma spac i tyle ale rano jak wstaje a teraz jest to o 6 rano biore go do naszego lozka i wtedy on sie bawi a ja jeszcze podsypiam albo on sie przytula i spimy jeszcze razem, ale tak to spi w lozeczku czasem zdazy mu sie zasnac u nas na lozku ale to juz sporadyczne przypadki a w lozeczku broi tak dlugo az zasnie. zawsze jeszcze musi sobie znalezc swoja pozycje i miejsce do spania przewaznie na kolderce zasypia ja musze go potem na poduszeczke klasc.

Niuna moja Amekla szczypie i drapie mówie że niewolno a ona sie smieje.
My po wizycie u nefrologa jes wszystko ok i już niebedzie dostawac furaginu tylko ziołowe WITABUTIM proszek do rozdrobnienia w piciu zawiera witaminy i witamine C wiec witaminy C niepodaje od dzisiaj.Fajna lekarka bo spytałam sie czy niema miary do mierzenia wzrostu a ona mi na to żebym do niej zadzwoniła w srode i jej przypomniała to w czwartek wezmie na oddział dzieciecy bo ma dyżur i moge po niego podjechac.Wypisała mi zaswiadczenie że u niej sie Amelka leczy i dołącze je do dokumetów które bede składać na zasiłek pielegnacyjny,w srode jade złożyc papiery.Amelka spi zmeczyła sie,bo już o 8 w przychodni bylismy.

reklama
Do góry