reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
No Kubaska coraz bardziej rozwala ale dałam mu leki które miał podczas ostatniej infekcji i zrobiłam mu inhalacje.I najważniejsze!4ząbek nam się wykluł!Górna lewa jedynka a druga w drodze już prawie jest przebita.

Chyba uda się zwalczyć Kubusiową infekcję zanim się na dobre rozwinie:-):-):-)Dziś już jest lepiej!Zaraz jeszcze troszkę się poinhalujemy.
U nas dzień wygląda tak:
Około 7- 250ml mleka z kleikiem ryżowym
Około 10-chlebek z masełkiem i dżemem domowej roboty lub kaszka manna lub owsianka
Około 13-obiadek(miąsko lub rybka+warzywa+ryż lub ziemniak-hihi ziemniak w sumie też warzywo:-))
Około 16-owoce najczęściej jabłuszko tarte
Około 19-mleko z kleikiem ryżowym.
Między obiadkiem a deserkiem czasem chrupki kukrydziane.
Powiem Wam że wczoraj Kubusiowi pierwszy raz na obiadek dałam w ramach jarzynki buraczki.Wcześniej dostawał odrobinkę mieszaną z marchewką a wczoraj same buraczki oczywiście ugotowane bez żadnej soli czy innych przypraw iw szoku byłam bo Kiciuś wcinał aż mu się uszy trzęsły :-):-):-)Aż mnie popędzał żebym szybciej łyżeczką machała.Dlatego dzisiaj też dostanie buraczki.Jak mu tak smakują niech wcina:-)
Zastanawiam się tylko nad tym dżemem.Dałam mu go raz czy dwa bardo mu smakowało ale nie wiem czy nie za wcześnie?Jak myślicie?

Dziewczyny wejdzcie na strone przepisy napisałam wam super p[rzepis na placek CYTRYNOWCA naprawde rewelacja polecam gorąco.
My czekamy za goscmi dziewczyny mąż spi a ja jak zwykle mam dużo roboty ale chwilke znalazłam żeby wam przeois napisac.

witamy.
nicoleczka troszke zakatarzona, nosek ma zatkany i troszke marudzi, mamusie zarazila tatusia tez,ale sie leczymy :) no i musze sie pochwalic; z tej choróbki sie przedwczoraj zdenerwowala, bo mąż zabieral jej zabawki i zaczela raczkowac:happy: troszke jeszcze nieudolnie ale z takim zapalem, ze az milo popatrzec :):tak: a mamusia wniebowzieta i dumna z córeczki, a co:):rofl2: a tutaj Nicoleczki wędrowka :)Bobasy - Nicolajustyna - Zdjęcia Dzieci, Filmy Dzieci - Załóż galerie swojemu bobasowi - bobasy, dzieci, dzieciaki, galerie, bobaski, zdjęcia dzieci, filmy dzieci, pociechy, noworodki, rodzina, rodzinne, hosting zdjęć i filmów

reklama
Kuba juz spi!W szoku jestem!Ale to pewnie dlatego ze po południu nie spał.Aga Salik ja mam na myśli taki domowy dżem z małą ilością cukru z owoców z działki.I oczywiście niemal śladowe ilości:)Myślę że mu nie zaszkodzi...Dziś poleciałam do apteki i kupiłam dla małego maść rozgrzewającą do stosowania przy infekcjach u dzieci powyżej 7 miesiąca.Ciekawa jestem swoją drogą jak długo Kuba będzie spał teraz.

Do góry