reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Wczoraj mieliśmy calutki dzień bez cycusia.:tak:W nocy byłaa butla kaszki i ładnie usnął a po 5 godz.przebudził się bo miał mokro,przebrałam go i usnął bez żadnego wściekania się:szok: i to w swoim łóżeczku i spał do 8.20 co mu się żadko zdarza.Wreszcie sięe wyspałam,ale i tak budziłam się z przzyzwyczajenia.

reklama
jagna- slicznie chodzi Celinka:tak:
moja zrobi z trzy cztery kroki i bęc na pupe:-) i się rzuca bo wie że my ją łapiemy;-) o raczkowaniu nie ma mowy, chyba ominie ten etap...
co do witamin to ja daje tylko wit d3, coprawda niektore soki są z dodatkiem 7witamin.. ale teraz kupiłam sokowirówke i robie sama soczki i deserki dla wiki, musze powiedziec ze to super sprawa:tak:
Celinka też tak zaczynała chodzić, 2-3 kroki i rzut w ramiona mamy. Najśmieszniejsze jest teraz to, że ledwo chodzi a próbuje skakać, bo w łóżeczku umie z podparciem, więc na podłodze też może wyjdzie.
Wszystkiego najlepszego dla Zuzi i Bartoszka na kolejną miesięcznicę!!!:-):-):-)

U nas Kubę coś opętało nie mam już siły po prostu płacze i marudzi płacze i marudzi a ja już nie wiem co mam robić...Pomocy!!!A mąż mnie wkur....na dodatek i w tej chwili to bym się z nim najchętniej rozwiodła!
spokojnie każda z nas ma takie dni. Wszystko będzie dobrze.
my mamy 4 zęba :-) wkońcu sie przebił :-)

kasiu moze masz racje ale chialabym zeby raczkowal, no a jesli nie to przeciez na sile go nie zmusze go raczkowania. i jest tak jak mowisz jak tylko cos przed nim poloze to chile patrzy patrzy a zaraz placze zeby mu to podac !!!
Gratulujemy kolejnego ząbka.

mój królewicz śpi więc korzystając z okazji zagladam

pozdrawiam wszystkie mamy i maluszki bo rzadko bywam ale często myslę, zeby do was zajrzeć
wczoraj jak spał to wpadłąm w wir sprzątania:crazy:
wreszcie zrobiłąm porzadek w komodzie Kacperka i przebrałam ubranka, wyrzuciłam te na niego za małe, sporo się tego zebrało :szok:

oczywiscie przesyłamy moc całusów dla wszystkich jubilatów:tak::-D:-D:-D

Monika świetna stronka, musze chyba tam wstawić tam zdjątko Kacperka bo w moim otoczeniu zgodnie wszyscy twierdzą, ze to cały tatus:baffled:
tylko Albi kochana mnie zawsze pociesza:sorry2:

wczoraj zostałam ciocią. Ania 56 cm i 3400, oczywiście 10 punktów. lekko przechodzona bo termin był pod koniec września, z tym, ze wcześniej lekarz mówiłą o poczatku wrzesnia:dry:
paranoja od razu bym zmieniłą lekarza
zreszta samemu mozna sobie obliczyc:nerd:

Salik gratulki dla Wiktorka:-):-)
widzisz kazde dziecko idzie swoim torem i nie nalezy niczego popędzac a to, ze się amrtwisz to dobrze świadczy o tobie
i ciesze się , ze z wynikami już się wyjaśniło, wiem jaka to ulga

may nadal walczymy z anemiąi palnujemy kolejne kłucie na sprwadzenie ale jak tu go zabrac na badania na czczo keidy on je co 3 godziny a rano lubi jeszce z cycusia sobie popic
bo my pól na pól ze sztucznym

choc wczoraj zjadł 120 mleka + 2 mairki kleiku
ale spał do 3 jak zwkle
myslałąm, ze pospi do 6 a tu dupa:crazy:
dziś chyba zrobię 150 albo 3 mairki kleiku( moze zje taka objętoś, bo dziś kaszki 150 nie zjadł)
ale nie wiem czy smoczek wyda:baffled:

Kacperek osoatnio uwielbia zabawe w chowanego bawi się az do staraty głosu tak piszczy i ucieka przede mną i chowa się u attausia na rękach( mysli, ze jak schowa głowe w sweter taty to go nie widac- mały strus hihihi)
normalnie cąły jest mokry mój mały królewicz
a ile ja mam z tego uciechy:-D:-D:-D
widze , ze poprawiłay sie stosunki syna z ojcem, wreszcie
juz teraz mogą pogadac, pobawi się a do niedawna martwiło, mnie to, ze mężulo nie tarktuje Kacperka powaznie
a mały az piszcy jak taus z pracy wraca i leci na ręce a minie sie łezka w oku kręci
ale pisze la ejak się juz dowałam to tyle mojego:-p
starsznie za wami tęsknię ale niestety Kacperek jest tak ruchliwy i i wymaga bezustannej opieki, zreszta ostanio pogoda dopisuje i siedzimy cąłe dnie na dworku

a taraz wyszło słonko i jak tylko mója żabka wstanie to lecimy na dwórek
bo dzis obiadek ze słoika:zawstydzona/y:

tylko jeszce musi byc kupka na nocnik bo z samego rańca wyjatkowo nie było:crazy:

nieprawda, ze jak nie raczkuje będzie lepiej chodził
właśnie lepiej dla dziecka i jego malutkiego kręgosłupiku, zeby raczkował jak najdłużej, ćwiczył mięśnie by te mogłe trzymac póżniej kręgosłup w pionowej pozycji bo ten jeszcze jest za miękki:nerd:

a nas przebijaja się 2 zabki na raz

maleństwop nie martw się będzie dobrze, rechabilitacja świetnie pomaga, zreszta pewniepani pokaże ci różne cwiczenia bys mogłą sam w domu cwiczyc.
my chodzilismy prawie 2 miesiące na rechabiltację
nawet Paulinek kiedyś sie pyatałą co to za rechabilitacja a ja wciąz co zaglądąłm, zapominałąm jej odpisac
przepraszam cię kochana
chodziło o symetrię ciała w potocznym tłumaczeniu, Kacperek często skręcał główkę na prową stronę, przez co lekko zniekształciłą sie mu z tyłu główka

chodziliśmy głónie 2 czasem 3 razy w tyg a potem raz w tyg juz po dkoniec
a 13 bylismy na sprawdzeniu. 9 teraz co 2 miesiące umaiwamy się a panie doktorki obserwuja jego postepy w rozwoju psycho motorycznym)

no i po ostatniej wizycie apni byłą zachwycona jego rozwojem
. powiedziłą, ze na to co on robi to jest grubo ponad wiek, zreszta gdyby jeszce nie wstawał to na wstawanie ma jeszce dobry miesiąc.więc drogie mamy nie trzeba sie od razu tak martwic

a jak pani usłyszał, ze codziennie jest kupka na nocnik i kilka razy dzienie siku rónweiż to piała z zachwytu( FENOMENALNY- to jej określenie a ja mało co z dumy ni pękłąm:-D:-D:-D), no pomiar długości znaczy tu juz wysyokości był na stojąco.:tak::tak::tak: mój młody mężczyzna mierzymy 70 cm
a to dziwne bo ubranka kupujemy na 80 żadko na 74 zraeszta wole mu kupi większe a nie po mięsiącu przekłądac do reklamówki:crazy:

Kurczę a Kubę znów coś zaczyna brać:-:)-:)-(Ale dałam już mu syropki i jeszczedostanie witaminki i mam nadzieję że się jakoś rozejdzie po kościach,mnie też rozkłada,męża tak samo...Jak ja nie lubie jesieni!!!

;-);-);-)A my po spacerku.Byliśmy najpierw na ciuszkach(nakupiłam trochę a sobie spodnie dresowe).Potem byliśmy w Biedronce i powolutku do domciu i akurat na klatce Mikołaj się obudził.
Nie wiem czy wiecie że w Realu jest promocja na niektóre jedzonka.Jeszcze tylko do środy.Ja wzięłam kaszkę mleczno-ryż(5 szt. ale wezmę wiekszy zapas bo dobre są i po 5.45 tylko z Nestle)Zauważyłam że taka 1 paczka to starcza na 2 dni a Mikuś ostatnio pije je 5 razy dziennie czasem.:tak:I choroba ostatnio też nie chce robić kupki do nocniczka albo zrobi trochę a reszta w pieluszce:wściekła/y:Właśnie teraz zrobił już 3 raz:no::baffled::wściekła/y:

reklama
Monika 5 razy dziennie dajesz Mikiemu kaszke???
to kiedy on je obiadek albo deserek

my jemy kaszke raz dziennie do tego raz dziennie jeszcze cycuś, obiadek deserek i między posiłkami jakieś jabłuszko , banana czy gruszka albo inny owoc , ciasteczko lub chlebek z mojej kanapki
co prawda jeszce małe ilości znaczy 120-130 ale postep jest:tak::tak:

Do góry