reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Witam za nami spokojna nocka spała Amelka ale za to jadła o 12 100 mleczka i spi.
Mili współczuje życzymy dużo zdrowia do Natalki aby niechorowała.

reklama
Witam!!!
Mili jak dobrze, że Natalka już zdrowa:-)
Celinka wczoraj zaskoczyła nas wszystkich, siedzieliśmy w pokoju i sączyłyśmy winko, bo szwagier miał urodziny, i nagabywaliśmy Celinkę aby przyszła do mnie "po nóżkach", a ona puściła krzesło i przyszła do mnie. Wyglądało to komicznie, bo zamiast podnosić nóżki to nimi szurała po dywanie, ale najważniejsze, że odważyła się puścić i zrobić te pierwsze kroczki. Jestem z niej taka dumna:-D:-D Ładny prezent zrobiła stryjkowi na urodziny!!!

wtam .dawno mnie niebylo ale niemam wogole czasu. no wiec tak na nocnik sadzam kamila od tygodnia za kazdym razem robi siku do niego ,gorzej z kupka bo niezawsze uda mi sie zdazyc go posadzic albo zalatwi sie w trakcie snu. a myslalam ze bedzie odwrotnie,czyli ze nieuda mi sie zeby zrobil siku a tu niespodzianka. zawsze daje mu cos do reki bo on jest wiercioch wiec zaraz by zlazil z nocnika .ostatnio ulubiona zabawa kamila jest wstawanie w lozeczku i puszczanie sie szczebelkow. wkleje potem fotki jesli czas mi pozwoli.
Celinka też uwielbiała zabawę w puszczanie łóżeczka. Często nie zdążała się złapać i uderzała główką w przeciwległy bok, co kończyło się wrzaskiem. Żeby nie uderzała się główką w szczebelki przywiązałyśmy z mamą, taką wielką poduchę z fotelołóżka. Teraz uwielbia się tulić do tej poduchy.

hej dawno mnie nie bylo a to dlatego ze natalka chorowala i dostala wirusowego zapalenia jamy ustnej i w konsekwencji wyladowalysmy w szpitalu, bylysmy 11 dni. natalka nie chciala jesc ani pic i sie odwodnila to zabralam ja do szpitala i nadodatek moj lekarz zle zdiagnozowal chorobe bo powiedzial ze to grzybicze i brala leki ktore nie pomagaly a na koniec z laska przepisal antybiotyk ale co mi po nim jak to nie na to na co chora byla. A le juz jest dobrze dzis zaczela pic z butelki bo wczesniej tylko ze strzykawki i juz kaszke tez je normalnie, jeszcze tylko strupki wokol usteczek zostaly ale sie goi , w srodku juz nie ma nic, jest z powrotem usmiechnieta i rozrabia znow ale ile sie wycierpiala to glowa mala, codziennie miala pedlowana buzie 4 razy i byl wielki krzyk a ja plakalam razem z nia:-(

Duzo przeszlyscie dzielne dziewczynki. Wiem jak to jest "mieszkac" w szpitalu i patrzec jak dziecko cierpi:-( Mam nadzieje ze bedzie juz dobrze.

Witam:-)
U nas dużo nowości.....Olis ma już 4 ząbki..........wyszły mu kilka dni temu górne jedynki i idzie dolna dwójka..........chodzi trzymany za jedna rączke więc mamy fajne spacerki............troszke spaceruje nóżkami i piszczy z radości
A po za tym jest łozbzuiakiem małym......wszedzie włazi,ściaga, wyrzuca i sie cieszy z tego.po prostu wszedzie go pełno:rofl2:
Apetyt dopisuje ...waży ok 5200:-D:-D:-Dje chlebe, wszystkie owoce oprócz cytrusów i wszystkie warzywa, kasze...gryzie duże kawałki ładnie................
A i najważniejsze....... .przynajmniej raz dziennie robi siusiu an nocnik i czasem kupkę:-):-):tak::tak:
Zobacz załącznik 96332Zobacz załącznik 96333Zobacz załącznik 96334

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja.Ostatnio krucho u mnie z czasem więc rzadziej zaglądam.
Gratulujemy wszystkim dzieciaczkom postępów ,nowych ząbków i składamy zaległe życzenia.
Moje dziecko wreszcie zaczęło normalnie spać w dzień tzn. ma drzemkę 1,5-2 godz. między 12 a 15.Nareszcie można coś zrobić w tym czasie.Ząbki nadal 2 choć widać górną jedynkę.
Kupiłam małemu nocnik ale nie chce na nim siedzieć.No nic spróbujemy za kilka dni.

Do góry