reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Pewnie zostanę zlinczoana za to co napiszę..alem am to gdzieś:rofl2:

Aga jak mozna tak pisac o swoim dziecku?Że jest mniej rozwinięte albo zacofane!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
To ze czegos nie potrafi nie uprawnia do pisania takich rzeczy....nauczy się swoim czasie.Każde dziecko rozwija sie indywidualknie i to jest piękne...................
Daj spkóuj Wikusiow , bo on potrzebuje więcej czasu
Jeszcze do nie dawna nie siadal a już siedzi
Potem rodzice sie dziwią czemu ich dzieci są zakompleksione i zamkniete w sobie......bo od dziecka rodzice sie o nich tak wyrażają
A i chciałam zauważyć ,ze Oliś jest jednym z najstarszych dzieic na forum a miesiac róznicy to napraawdę dużo w rozwoju takich maluchów

Ostatnia edycja:
Pupka na szczęście w pampersiku :):-D:-D:-DMoj ptrafi sam ju z usiąc ze stania le wczoraj znalazł sobie zabawę polegającą na puszczaniu się i jest wielki chichot...a to tak wygląda
Wiem chwalę sie...............hehehe:-D:-D:-D:-D:-D

Esti u mnie to samo, tylko ze Dawis juz z kazdej pozycji siada. Tesciowa mało zawału nie dostaje jak łobuz puszcza sie i chwiel i za chwile łapie. Miszczu subsensu hihihi

Oli jest swietny marze zeby moj syn rozwijal sie w polowie tak jak Oli no i Karolek i pewnie wieksza ilosc naszych forumowych dzieciaczkow ... on taki leniwy jest...

to ja tez sie pochwale moim facetem- mniej rozwinietym ....
Aga tu głupol jestes, co ty chcesz od Wikiego rośnie i rozwija sie normalnie. Jak chcesz cos przyspieszyc to mozesz ogromną krzywde małemu zrobic, bo kazdy ma swoj rytm. Jest jeden bezpieczny sposob na to duzo zabaw edukacyjnych i postaraj sie aby mały sam sie nauczył siadac a nie go sadzaj, ja przez ost 3 tyg nie sadzałam małego, nie pomagałam mu i sam sie nauczyl z kazdej pozycji. Jak chcesz zeby sie czołgał to ustaw mu jego ulubione zabawki i niech sobie do nich idzie itp.

dziewczyny wam sie dobrze mowi bo wasze chłopaki sa łobuzy :-) i świetnie sie rozwijają a Wikiego poloze go na podlodze i postawie przed nim zabawki to po 5 minutach jest taki wrzask ze caly 10 pietrowy blok go slyszy , a jak lezy na pleckach i nie umie wstac tzn usiąśc to jest to samo albo sie przewroci na brzuch i za 5 minut i tak wrzeszczy w niebogłosy !!! wiec nie wiem co mam jeszcze z nim robic .... rece mi opadaja on tylko je i je i je i nic wiecej nie robi !!! urosnie mi mały zapaśnik sumo w takim tępie jego rozwoju....
esti a ja nie mowi mu ze jest zacofany czy leniwy tylko sobie tak mysle po cichu i martwie sie ale nie wpajam tego malemu , na tyle glupia nie jestem .... niby wiem ze on sie rozwija wlasnym rytmem ... ale martwie sie bo jego rytm to żaden rytm :-D

to ja sie tez pochwale
Nadia poczytala ksiazeczke - czyta juz dosc dobrze w chinskim jak to kogos ineresuje i poszla z kolegami do baru na piwo, wroci po 1:tak:
to jest dopiero tempo rozwoju:cool2::-D

Aga a jak uważasz i czujesz i widzisz ,ze jest coś nie tak w jego rozwoju to pójdź z nim do neurologa do poradnii rehabiltacyjnej-będziesz spokoniejsza..................moze po postu trzeba bedzie pocwiczyc....rozruszać Wikusia
Chociaz uwazam ze rozwija sie super ale ja go nie widze na codzień...znasz sowje dzieckowiec wiesz

Aga Maksio tez sam nie siada,nie raczkuje i nie robi tylu rzeczy co inne dzieci. Za to jest prawie najmlodszy a ma juz 5 perelek. Nie przejmuj sie i nie stresuj bo to nie potrzebne:-). Ja wrzucilam na luz,bo wiem ze jeszcze na wszystko ma czas.
Maksio dziekuje za zyczenia wszystkim cioteczkom:-);-):tak::-D:-p:laugh2::happy:

reklama
A ja wam powiem że mój Kubasek dziś wsadził sobie duże palce od nóg i bardzo był z tego zadowolony:-):-):-)Ostatnio nawet jak go posadzę i ma ochotę i humor to jakieś 2-3 minutki posiedzi.Ostatnio w kąpieli siedzial chwilę trzymając się wanienki:-):-):-).
A teraz z innej beczki.Miałam do przymiarki sukni iść jutro ale poszłam dziś i się wkur....na maxa!Okazało się że spódnica jest Ok tylko trzeba ją skrócić,za to gorset nie dość że przysłali zupełnie inny od innego modelu sukienki to jeszcze 2 numery za mały:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!Ma być na poniedziałek albo wtorek mam nadzieję że w razie czego zdążą z poprawkami bo ślub w następną sobotę!

Do góry