reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Opuchlizna sie zmiejszyła i mleczko wypiła ja jej od srodka posmarowałam mascią na ząbki.Ale teraz jes to mocno czerwone a potem jeszcze sine sie zrobi tak powiedział lekarz na pogotowiu.A ja jak tylko na nią patrze to płacze jak ta głupia,(choc mąż mi mówi ze to niemoja wina,kochany a ja jednak wiem ze to ja zawiniłam).
Nutka każdemu mogło się zdażyć, te rowerki dla dzieci to niestabilne, chwilka nieuwagi i już kłopot. Ale z drugiej strony, wiecznie naszych maleństw pilnować nie możemy, bo "sierotki" nam wyrosną i jak potem w życiu rade sobie dadzą:confused: Już teraz pracujemy na poczucie wartości naszych dzieci.

Jagna ja lubie Tesco ale wiesz, czy to tesco czy inne Oszołomy to łosoś kosztuje 9,90 zł czy parówki za 3 zł to ja im nie ufam, bo to co tam moze byc i co to wogole moze byc. Nie nie ja dziekuje. Jak mam ochote na łososia to jednak wole za 30 zł./kg

Jagna ja lubie Tesco ale wiesz, czy to tesco czy inne Oszołomy to łosoś kosztuje 9,90 zł czy parówki za 3 zł to ja im nie ufam, bo to co tam moze byc i co to wogole moze byc. Nie nie ja dziekuje. Jak mam ochote na łososia to jednak wole za 30 zł./kg
Jadłam i żyje, świeży był bo dziadek zapalony wętkarz jak go skrobał z łusek i dzielił na dzwonka tak stwierdził.
Ja mam inne podejście do tesco bo ide i zawsze wiem co jest świeże na ladzie a co nie, wkońcu tam pracuje:-), a dziewczyny, jak się dobrze żyje to zawsze powiedzą, co kupować a co nie.

Albi ma rację...te promocje są debilne...bo albo jest drożej niż normalnie :tak: albo taniej jakiś chłam - i tak zazwyczaj. Kiedyś w Tesco była promocja Tefala i patelnia ktora kupiłam doslownie 2 tyg wcześniej i zapłaciłam 159zł...na promocji kosztowała 165zł :baffled:... Co do pieluch Bella wg mnie wypadają mega cieniutko, to już wolałabym te Tesco fioletowe...ogólnie bardzo sobie chwale Dadę z Biedronki i pieluchy z Lidla - sa super.
Osobiście nie kupuje nic z wedlin, mięs i warzyw w hipermarketach...jedyny, który toleruję to Alma i uwielbiam w niej kupować.

Ostatnia edycja:
ja tez wedlin niekupuje w marketach.
kamil juz spi .ja doczytuje co napisalyscie. bylam na dlugim spacerze bo bardzo ladna pogoda.
strasznie sie dzisiaj zdenerwowalam bo zadzwonilam do poradni dzieciecej zeby usalic date i godzine szczepionki na wrzesien. i kobieta ktora mi ustalala godzine powiedziala ze mam wejsc na strone dzieci chorych bo zdrowa strona jest odwolana .powiedzialam jej ze chyba zartuje to ona na to ze jak mi nie pasuje to moge dziecka nieszczepic

Albi ma rację...te promocje są debilne...bo albo jest drożej niż normalnie :tak: albo taniej jakiś chłam - i tak zazwyczaj. Kiedyś w Tesco była promocja Tefala i patelnia ktora kupiłam doslownie 2 tyg wcześniej i zapłaciłam 159zł...na promocji kosztowała 165zł :baffled:... Co do pieluch Bella wg mnie wypadają mega cieniutko, to już wolałabym te Tesco fioletowe...ogólnie bardzo sobie chwale Dadę z Biedronki i pieluchy z Lidla - sa super.
Osobiście nie kupuje nic z wedlin, mięs i warzyw w hipermarketach...jedyny, który toleruję to Alma i uwielbiam w niej kupować.
Z promocjami różnie bywa, ale ja pracuje w dziale cen, to zawsze wiem co jest w promocji. Głupia pamięć wymienie 30 cen artykułów i jeszcze powiem gdzie leżą, a co na śniadanie jadłam to nie pamiętam:-DA kupuje wędline i mięso, bo po pracy często nie mam sił i czasu latać po sklepach, wole jak najszybciej wrócić do domku. Ale na urlopie wychowawczym to będe jeździć tyko na wyprzedaże ubrań i przed inwentaryzacją.

reklama
Moja "blondyna" też wkońcu zasnął :-) zatem pije sobie winko i podczytuje forum...mam kupe sprzatania i takiego lenia w d.... że historia:wściekła/y: Mój M. dzisiaj po powrocie z pracy załamał się, że nic nie ogarnęłam...ale dosłownie od jakis 3 miesięcy nic mi sie nie chce robić :baffled: Teraz na spokojnie sobie dumam nad pracą od września...mam nadzieję, że uda nam sie wszytsko poukładac i wrócę do pracy, by zadbać o swoje zdrowie psychiczne...ale dylemat co z małym zrobić:confused: Jak sobie radzicie dziewczyny z pracą, obowiązkami w domu i takimi maluchami...bo wiem, ze Albi wróciła i kto jeszcze z nas??

Do góry