reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Ja wolałam jak spała bez smoka, zasypiała tylko z nim a potem wypluwała i spała do rana, nawet po karmieniu nie chciała.

A wiecie, mój Kubek w ogóle w nocy już nie ssie smoczka. Tylko wieczorem jak zasypia. POtem jak dobrze uśnie to wpluwa. Budzi się w nocy na mlecio, zjada, usypia przy piersi i już mu smok nie potrzebny.
Ale w dzień chce smoczek.

Dziubuś, Asia - wszystkiego najlepszego !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Masiek, jak to dobrze słyszeć takie wieści:tak::tak:, aż sie ciepło na serduszku robi:tak::-):-)

Kacperek marudny dziś był nad ranem, normalnie nie wiem ile razy do niego wstawałam:baffled::baffled::baffled: cały dzień chodze nieprzytomna ,
a górna szcęka juz biała
stawiam na lewego ząbka ze będzie pierwszy :-D:tak::tak:bo jest niżej niż prawy
ciekawe jak długo im zejdzie, bo bidulek nawet nie chce otworzyć buzi, żeby zelikiem posmarować

Ewcia a ja smoczusia Kacperkowi wogóle nie daję, czasami jak nie może zasnąć, bo dzisiaj zasnął przy ekologicznym;-);-) hihihiih traki był bidulek zmęczony:sorry2:

tylko krzyczę na mężula bo on żeby dziecko uciszyć to go stosuje:-(, a Kacpero po prostu chcę się porozumieć i coś tam sobie gada po swojemu, wyrodny ojciec:wściekła/y:

co do proszku to ja niestety nie mogę stosować nic innego jak 1/3 nakrętki płynu lovell + dodatkowe płukanie, bez płynu zmiękczającego:-(
jak ktoś kojarzy to borykałam się z plamami czerwonymi na klatce Kacperka odkąd pamiętam ale wcześniej to jeszcze było na szyjce i pod paszkami a teraz tylko na klatce,
ostatnio wszytko wyleczyłam i było czyściutko:tak::tak:, ale młody pokicał po kocu teściowej i zaczęło się od nowa, ale mam juz specyfik który skutkuje
a te jeebaaane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:maści po 100 każda sa do wyrzucenia

co do proszku to ja niestety nie mogę stosować nic innego jak 1/3 nakrętki płynu lovell + dodatkowe płukanie, bez płynu zmiękczającego:-(
jak ktoś kojarzy to borykałam się z plamami czerwonymi na klatce Kacperka odkąd pamiętam ale wcześniej to jeszcze było na szyjce i pod paszkami a teraz tylko na klatce,
ostatnio wszytko wyleczyłam i było czyściutko:tak::tak:, ale młody pokicał po kocu teściowej i zaczęło się od nowa, ale mam juz specyfik który skutkuje
a te jeebaaane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:maści po 100 każda sa do wyrzucenia
Sylwia ty wiesz, ze ten płyn czy lovella czy Jelp jest bardziej alergezujacy od proszków dla dorosłych. Nawet gdzies mi wpłada taka ulotka producentow, ze te płyny są przeznaczone dla dzieci od 2 czy 3 roku czyli juz zeczywiscie dla dzieci a nie dla niemowląt, gdyz mogą uczuliac. W przeciwienstwie do proszków maja za zadanie zostac na ubranku a nie sie z niego spłukac. Nawet po podwojnym płukaniu.

borykałam się z plamami czerwonymi na klatce Kacperka odkąd pamiętam ale wcześniej to jeszcze było na szyjce i pod paszkami a teraz tylko na klatce

sylka, mój Kubek tez ma czasem plamy właśnie na klatce piersiowej, nawet kiedyś wysyłałam dziewczynom zdjęcie na skype, nie wiem czy Ty też widziałaś...
i bynajmniej w naszym przypadku nie jest to uzaleznione od proszku, gdyż od urodzenia piorę Kubie w Bryzie i jeśli byłoby to uczulenie od proszku to miałby wówczas przez cały czas a nie tylko czasem, a proszku mu nie zmieniam...
Myślę, że może bardziej ma uczulenie na to co ja jem.. już się ostatnio zastanawiam nad miodem..bo coś wyczuwam nosem, że ilekroc Julka je chlebek z miodem ( a ja z nią :-D) to Kubek dostaje to właśnie uczulenie...
Ale wtedy wystarczy że raz, góra dwa zastosuję Elocom po i śladu nie ma.

Zmykam spac. Jutro chrzciny mojego synka :-)

Anja nie dziwie sie ze Albi Cie zje..... bo masz sliczna karnacje i jest tyle pieknych kolorow tego lata, a np. moim zdaniem pasowala by Ci zywa zieln, czerwien lub zolty, ale to moje zdanie albo jakies pastelowe kolory ale nie za mdle wiec dziewczyno nie mow ze nic do Ciebie nie pasuje bo sie mylisz ale za to buciki masz sliczne, a Duska przepiekna;-) zeby nam sie wiecej to nie powturzylo:-D

Dziuba i Joa- bawcie sie dobrze i do bialego rana!!!
Anja sie wykreowala na smierc hihihihi:-D to taki nowy design!!!!!
Mam problem- pojawily sie u Mimi na buzce kolo nosa bable jak po ugryzieniu komara i na nosku. W nocy bledna a w dzien sa bardzo widoczne i sie powiekszaja. Raczej sie mala nie drapie po nich ale ta plamka na nosie zrobila sie czerwona i zaschnieta, nastepnie zrobil sie strupek. Co to do cholery moze byc?????
Plyn do prania urzywamy dla niemowlat i tez nie bede zmieniac na proszek dla doroslych bo mi tamten odpowiada.
Poza tym nie ma konca wizytom ewaluatorow w domu i nie moge sie juz doczekac rehabilitacji. Nie bylam swiadoma ze moje dziecko ma az tak powazne braki w rozwoju. Ale powoli wyjdziemy na prosta:-(
A to nowa zabawka , ktora wywoluje usmiech na powaznej buzce mojej malej Dominisi i krotki filmik
YouTube - dominiska

Załączniki

• 003.JPG
    003.JPG
    86,5 KB · Wyświetleń: 30
  • 005.JPG
    005.JPG
    88,1 KB · Wyświetleń: 31
Dziendobry zapowiada sie swietna pogoda.Pumi mała swietna wcale niewygląda żeby miała jakiekolwiek braki słodko sie smieje,bedzie ok.Ja dzisd w nocy jedną pobudke na mleczko mieliśmy ,ale potem pieknie spała do 6 bo otej porze dostaje letrox. Skubana już chyba wie ,bo jak zbliża sie ta godzina to sie kereci(mądre dziecko wie że bez tego niebedzie dobrze funkcjonować).

czesc dziewczyny , nie doczytalam was bo nie mam jak narazie... ale napisze co z Wikim... no wiec nadal nie zaszczepiony bo wyniki badan jeszcze gorsze niz miesiac temu limfocyty 82 !!!! lekarz nie chcial go szczepic na wlasna odpowiedzialnosc... obdzwonil swoich kolegow lekarzy i bylo 3:1 zeby nie szczepic .... niestety nie wiemy do czego to... badala go tez wczoraj druga lekarka bo moglo to byc od powiekszonej wtroby lub jelit i innych takich , ale wikus ma wszystko ok nic powiekszonego... musimy teraz znalezc poradnie Hematologiczną i zrobic badania, niestety byly 2 takie w katowicach tej jednej juz nie ma a w szpiotalu MAtki i Dziecka nie ma juz miejsc do konca roku :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: moj tato poruszyl niebo i ziemie i prawdopodobnie w ciagu 2 tygodniu bedzie mial badania Wiki... nawet nie wiecie ile mysli krazy mi po glowie... co to moze byc i wogole ... a takpozatym to wikus wazy 9 kilo mierzy 73 cm i wszystko z nim wporzadku oprocz tecy wynikow badan, i zabek bedzie lada dzien. jak tylko was doczytam to sie znowu odezwe ...

Aha wszystkiego naj naj lepszego dla Asi kochanej duuuzo szczescia kochana.

reklama
no to się załamałam:-( zazdroszczę wam takich pomocnych mężów! Mój jest pomocny jak ma ochotę, ale wieczorami czy w nocy to raczej niewiele mi pomaga:no: Pozdrawiam i życzę przyjemnej soboty-u nas słonko i czyste niebo, mam nadzieję że u Was też:-)

Do góry