reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Kurcze ale sie nudze...
Aola nie przejmuj sie snami....Podobno jak sie je pamieta a pozniej komus powtorzy to na bank sie nie spełni....
Dziewczyny no ja tez wlasnie nie wiem jak to jest z tym zarciem- dlatego pytam. Czasem mam ochote na slodycze a czasem na konkrety- z wyjatkiem mięsa. Bo na to nie moge patrzec od kilku dobrych tygodni. Zwłaszcza zapach surowego miesa w sklepie miesnym-bleeee.....A mielone- a fuj....A przed ciaza nie przewszkadzało mi to jakos. Ale szczególnych zachcianek nie mam
Mimo to zbieram info co do zwiazku jedzenia i płci dziecka

reklama
Sylka k - ja chodzę do Osóbki-Morawskiego na Narbutta - ma bardzo dobry sprzęt do usg, poza tym jest specjalistą w wykrywaniu wad u dzidziusiów - więc jakby (odpukać) coś się działo - to jest duża szansa że on to wcześnie zauważy. Poza tym dostajesz po wizycie filmik z badania z nagranymi komentarzami lekarza - czasem dowcipnymi;-) Wcześniej do Niego nie chodziłam ale słyszałam dużo dobrego - więc po zajściu w ciążę zdecydowałam się że to On będzie mnie prowadził - po za tym jego pacjentki mają pierwszeństwo w przyjęciu na Żelazną - a ja właśnie tam chciałabym rodzić. Jeśli chodzi o cenę - musisz zadzwonić - niestety nie pamiętam.

Mili - ja od początku miałam przeczucie że to dziewczynka (nie umiem tego wytłumaczyć) - ale chyba jednak coś jest w stwierdzeniach o kobiecej intuicji...

Asia pierwsza cesarke potraktowalam jak zbawienie ,po 24 godz boli i kroplowce lekarz w koncu stwierdzil brak postepu porodu blagalam go o cesarke chociaz wg poloznej jestem bardzo wytrzymala na bol .Zastrzyk w kregoslup nie boli i mozna popatrzec na malenstwo zarazpo urodzeniu.Wiki mialam rodzic naturalnie ale bylam 2tyg po terminie i wdalo sie zakarzenie wiec byl mus .Podsumowujac gdybym miala jakis wybor wiedzac to co dzisiaj chcialabym miec cesarke ,tylko przy nastepnej ciazy sa bule brzucha bo blizna przeszkadza w rozciaganiu macicy .na zmiane pogody czuje sie dokladnie gdzie byl zastrzyk w kregoslup .ale po operacji nie boli tylek i dziecko jest sliczniutkie odrazu jak sie urodzi bo nie jest pogniecione jak dzieci urodzone naturalnie

MoMi ja tez nie umie tego wytlumaczyc. Jakos nie umie sobie wyobrazic chlopczyka a dziewczynke owszem jakies to dziwne jest:-) No i jem duuuzo sodkiego a przed ciaza niet a na kwasne to wogole nie mam ochoty

aOLA po drugiej cesarce czulam sie dobrze tylko mialam ja po roku od pierwszej i lekarz byl zly. Po 6 tyg mialam juz okres wiec moj organizm chyba doszedl do siebie .Musialam sie zreszta szybko pozbierac bo w domu drugi niemowlak[lukasz mial roczek] adlaczego bedziesz miala znowu cc i czy to juz pewne

No to Mili - trzymam kciuki żeby przeczucia się sprawdziły:-) Mój lekarz na każdej wizycie podgląda dzidzię na usg(przez chwilkę) i w zeszły piątek już stwierdził że to dziewusia - akurat idealnie się ustawiła. A Ty Mili kiedy idziesz na wizytę?

w pierwszej ciąży (może to śmieszne) ale wiedziała od razu że jestem w ciązy (nawet gdy testy pokazywały że nie)i że to Piotruś Nie było opcji że to dziewczynka
Teraz nie byłam pewna a wręcz byłam na NIE Natomiast mój mąż mówił że jestem i że to dziewczynka żobaczymy jak z jego przeczuciem Chociaż jak tez stawiam na córcie

Helena bardzo chciałam rodzić naturalnie i wszystko szło dobrze po 3h bóli już miałam parte a tu się okazało że pomimo tego że Piotruś malutki (2980 49cm) to nie da rady wyjśc przez kanał rodny Jak ja parłam to mu serduszko stawało No i szybka decyzja o cc Potem lekarz mi powiedział że mam wąską miednice i nie dam rady rodzic naturalnie Niestety bo bardzo tego żałuje Chociaz po cc czułam się fantastycznie (miałam znieczulenie ogólne) Uśpili mnie o 22 przebudziłam się ok 1 i do rana dalej spałam (raz karmiłam) A rano po wyciągnięciu cewnika wstałam z łóżka i poszłam pod prysznic Zero bólu no trochę ciągło ale bardziej cierpiała dziewczyna na łóżku obok po naturalnym porodzie Teraz boję się tylko tego znieczulenia w kręgosłup ale przynajmniej zobacze dzidzie od razu:-) Ale się rozpisałam............

reklama
MoMi gratuluję :-)
Sylka zwierzęcy sex :-D?Brzmi apetycznie;-)
Jesli chodzi o dzisiejsze sny, to mnie sie sniło(aż się popłakałam), że tesciowa, szwagier i mój rodzony brat strasznie mi dokuczali z tego powodu, że jestem w ciąży :-( Jak to mozna zinterpretować??

Do góry